• Jeśli chcesz dodać swojej Alfie charakteru i jednocześnie zaznaczyć przynależność do naszej społeczności – to dobry moment, żeby je zamówić.

Ramki Alfaholicy

Szczegóły, zdjęcia oraz informacje o zamówieniu znajdziesz tutaj.

Nie czekaj, bo jak zwykle schodzą szybko.

[MiTo] Auto traci moc

clucha

Nowy
Auto
Alfa Romeo Mito 135 KM 1,4 2010
Cześć, mam Mito 2010 135 KM 1.4 Czasami mam taki problem, że auto traci moc, po wbiciu wyższego biegu np z 1 na 2 albo z 2 na 3. Dadaję gaz na maxa i auto nie jedzie dopóki nie wrzucę znowu 1. Bardzo rzadko się zdarza, ale jednak. Jakieś pomysły? Dodam, że moduł Multiair miałam wadliwy, ale został w 2014 wymieniony na nowy w ASO w ramach serwisu pogwarancyjnego.

A nie zdarzyło ci się podczas takiego przyspieszania po wrzuceniu wyższego biegu, że samochód jak ja to określam, odpowietrza się i skacze do przodu?

Nie, w ogóle nie skacze. Po prostu wrzucam wyższy bieg (w szczególności zauważyłam, że to jest na zimnym silniku) i auto nie jedzie.

Cofam to co napisałam powyżej, bo właśnie przed chwilą, coś takiego się wydarzało. Skakał delikatnie, czułam na pedale gazu. Co to może być?

Ostatnia edycja:
Nie wiem co to jest. Ja zatrudniłem najpierw rzeczoznawcę, który to stwierdził (m.in
to), a teraz sprawa jest w rękach prawnika.

Amortyzatory
Powrót