pafka
Nowy
Czyli nie sprzedałeś, co mnie bardzo cieszy, że nadal jesteś jej właścicielem
Podążaj za instrukcjami wyświetlonymi na poniższym wideo, aby zainstalować aplikację internetową na Twoim urządzeniu.
Uwaga: Ta opcja może nie być dostępna w niektórych przeglądarkach internetowych.
Czyli nie sprzedałeś, co mnie bardzo cieszy, że nadal jesteś jej właścicielem
Czyli nie sprzedałeś, co mnie bardzo cieszy, że nadal jesteś jej właścicielem![]()
Nawet ogłoszenia nie wystawiłem...Czyli nie sprzedałeś, co mnie bardzo cieszy, że nadal jesteś jej właścicielem
Następcy nie ma, ale jest za to JulkaMnie również, chociaż z drugiej strony następczyni na pewno też będzie ciekawa!
Najlepsi!Czyli cieszycie się, że nie sprzedał. Ale z Was kumple
Dzięki, ja już kilka białych spotkałem, ale biały sedan w pakiecie TI to faktycznie biały kruk!Wygląda extra. Na żywo nigdy nie widziałem białej 159...
W końcu udało mi się zrobić coś za co zabierałem się od 3 lat, ale ciągle brakowało czasu...
Otóż zdemontowałem reflektory, wymontowałem z nich soczewki i wyczyściłem zarówno soczewki jak i odbłyśniki. Soczewki były czyste, ale za to na odbłyśnikach był spory nalot, który udało się usunąć bez uszkodzenia lustra.
Czekam teraz na pierwszą nocną trasę, z tego co wiem taka operacja znacząco poprawia oświetlenie. Mam nadzieję, że w połączeniu z palnikami Osram będzie jasno jak w dzień
Pozdrawiam.
- Rafał
Rafał i jak wrażenia po tej operacji?
Też już się za to zabieram i zabieram...
Możesz napisać, jakim środkiem czyściłeś, ile czasu Tobie to wszystko zajęło?
Przed czyszczeniem nie było źle, ale zawsze może być lepiej, dlatego wziąłem się za to. Po wyczyszczeniu odbłyśników jest zauważalna poprawa, ale myślę, że do pełni szczęścia trzeba by wymienić jeszcze palniki na coś z wyższej półki, chociaż Osram wcale kiepski nie jest.
Odbłyśniki wyczyściłem miękką, bawełnianą szmatką bez żadnego detergentu. Był na nich delikatny nalot jakby okopcone i to bez problemu dało się usunąć nie uszkadzając przy tym metalizowanej powierzchni odbłyśników. Soczewki niemal idealnie czyste.
Cała operacja nie powinna zająć więcej niż 3-4h i to z przerwą na dobrą kawę. Ja przy okazji jeszcze usunąłem zarysowania krawężnikowe w dole zderzaka.
Niestety nie podłączyłem kostki od świateł dziennych i będę zderzak demontował raz jeszcze
Pozdrawiam.
- Rafał
Nie ma za co, ale... jest mały update do ostatniego wpisu.Dzięki Rafał!
W takim razie jakiś weekend sobie na tę operację zarezerwuję Chociaż przyznam, że łudziłem się, że jest jakiś patent, żeby nie ruszać zderzaka
Żarniki też kupiłem Osram.
Przyciemnione są tradycyjnie. Najjaśniejszą folią. Jak dotychczas kontrola drogowa nie stanowi problemu, a kilka już ich było...Te przednie szyby sa przyciemnione piecowo, czy jeżdżenie na farta do czasu kontroli?
Ja odczuwam różnicę na plus. Min mniejsze spalanie, lepsze osiągi, mniejsze myszkowanie samochodu w koleinach, mniej cierpi również wspomaganie.Co do opon: u mnie 235/40/19 i przymierzam się do całorocznych premium w takim rozmiarze. Będzie jakaś realna różnica na drodze między 225 a 235?
Widać bardziej wyczulony jestemCo do odczuwalnej różnicy - zimówki mam 225, lato nowki 235 rainsport 5 i żadnej różnicy nie czuję. 2.0 jtdm.
Dziękuję bardzo!Ale Bella! Rafał każda Twoja sztuka mega zadbana. Piękne felgi!