Faktycznie, jakbym miał porównać te dwie marki to można powiedzieć że BMW jest dążące do perfekcji w każdym elemencie, aż zaskakuje czasami prostotą, łatwością w obsłudze i przemyślanymi rozwiązaniami

Alfa taka trochę zrobiona po swojemu, niby wszystko też proste w obsłudze, ale pewne rozwiązania zrobione wbrew wszystkiemu, podążając swoją drogą... Tak roztrzepana kokieteryjna dziewczyna...

Na pewno 159 w historii motoryzacji będzie miała ważną rolę

W sumie kawał historii za mną - od 12 lat jeździłem tylko Alfami... Trochę smutno, że tak się to wszystko kończy, ale trzeba iść do przodu - a co będzie po F31 życie pokaże

Zmieniając trochę temat, ad. F31 - nie pasowała mi praca silnika po rozgrzaniu i tydzień temu wybrałem się jednak na wymianę rozrządu do sprawdzonego i polecanego zakładu

To co się okazało po rozebraniu widać na fotkach... Pojawiłem się dosłownie za "5" dwunasta ... Jeden ślizg już leżał w częściach w misce, drugi złamał się i zblokował tak że trzymał jeszcze ten rozrząd do kupy... Chłopaki potwierdzili, że było już grzebane i ktoś wsadził najtańszy Chiński zamiennik za 400 zł... Czy zrobił to handlarz, czy niemiec - nie wnikam i tak miałem to robić. Wszystko na nowo uszczelnione, złożone, sprawdzona turbina(stan wirnika BDB) włożone do środka i wymyte na błysk...

Chodzi jak szwajcarski zegareczek. Został mi tylko olej w skrzyni do ogarnięcia jak się cieplej zrobi

To ostatni taki wpis na temat Beemki tutaj...