• Hej Alfaholicy!

Na forum pojawił się świeżutki motyw kolorystyczny Alfa Red Luna, zaprojektowany przez marqo specjalnie z myślą o naszych Alfowych klimatach i czytelności na różnych urządzeniach.

Zachęcamy do:

• włączenia nowego stylu w ustawieniach profilu i potestowania go na co dzień
    • zgłaszania uwag dotyczących kolorów, kontrastów, czytelności i wygody przeglądania dłuższych wątkich
    • dzielenia się propozycjami drobnych poprawek, które mogą jeszcze lepiej dopasować motyw do charakteru naszej społeczności Alfaholików

Każda opinia pomoże dopieścić wygląd forum tak, aby „Alfa Red Luna” była tak przyjemna w odbiorze, jak dobrze utrzymana Alfa na ulubionej trasie.

Wbijaj do tematu i napisz, co myślisz!

AR 156 2,5 V6 by Loco

• Autor wątku Autor wątku Loco
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
Jeśli mam być szczera to mnie również z początku ten pakiet nie podszedł, ale ona nawet tak głupio w nim nie wygląda;) Kolor Belli robi dużą robote.
Co do felg to faktycznie 17" telefony bardzo ciężko dostać, Gtv-ki wychodził na nich. Swego czasu sama na takich jeździłam, ale wróciły skąd je przywiozłam (do Lublina) a ja wróciłam do 16''.

Kamil co z ta rozpórką, sprzedajesz?

pozdrawiam

Co do 17, to miałem O.Z. Super ... no i ładnie, ale jak poleciałem w Polskę, to miałem dość tych 17 cali i po 2 tygodniach się pozbyłem, do 17 trzeba mieć gdzie jeździć, albo jeździć mało jak dla mnie
Rozpórkę myślałem że wiem kto robił, a tu jednak nie, czyli są już dwaj producenci, po tym ogłoszeniu z allegro wiem ile się za nią spodziewać, można by było zagadać o większej ilości, ale jak znam producenta to nie zechce sie w to bebrać, góra 2 sztuki zrobi i pod konkretne auto
Mi właśnie ten spoiler po głowie chodzi, z tych oferowanych to jak dla mnie najlepiej wygląda

Jak ci sie podobają to sie podniecaj nimi mojej wcale nie musisz oglądać obedzie się bez twoich postów.

Jak ci sie podobają to sie podniecaj nimi mojej wcale nie musisz oglądać obedzie się bez twoich postów.
Piszesz do mnie gadasz o sobie według mnie
Ja w porównaniu do ciebie mam kontakt do firmy która robi takie cuda w Azji, taki pakiet też bym dał rady zdobyć, jeżeli nie miałbym ograniczeń czasowych, a ty co jedynie słyszę jakieś przytyki do tego auta i do mnie. Jak narazie to wszystko co pisałem w twoim temacie się sprawdza niewiedzieć czemu. Jak ci szpary nie pasują to to jest Alfa Romeo tu fabryka rzadko kiedy równo klapę z tyłu montowała itd., spasowanie każdego egzemplarza było inne (chcesz mieś równo kup Skodę lub VW). A i tak nie jest z tym źle, w porównaniu z Francuzami ten samochód jest jak przy linijce robiony
A co powiesz o tym samochodzie, jak ze spasowanie według ciebie itd.
IMAG0206.jpg

Ostatnia edycja:
Lampy rzezba ale na masce nie widać tego co w tej czerwonej i nie przesadzaj bo takie spasowanie to mogło być 30 lat temu u mnie jest wszystko tak jak fabryka wypuściła.

Peugeot 206 nowy z 2003 albo 2004 roku miał szpary od 0,5 do 1,5 cm mojej kuzynki, byliśmy na serwisie, patrzę stoją dwa do odbioru nowe, jeden prawie równy a drugi taki sam jak jej
Co do rzeźby to znam wiele gorszych ale fakt dołożona soczewka do standardowych lamp, co do spasowania maski to znam ludzi którzy w V6 wymieniają rozrząd wyciągając silnik do góry i wtedy takie kwiatki się robią, bo mechanicy potem to jak leci składają. Co do tylnej klapy, zobacz linie lamp u siebie z tyłu czy jest idealna

Mniejsza o to grunt to że nie mam walonej i z ori przebiegiem silnik od nowości na Seleni 20K jezdzi.Co roku zmieniany nie zależnie od przebiegu w serwisie.

ale kolega ma 17 na lato białe sprzychy:)a na zime to 16 idealna:)spoiler to tez z pakietu taką kupił:)nazyeo lepiej wygląda:)))aaa niebyła bita ddlatych co sie zastanawiają:))

Dla mnie walenie oznacza zmiany w punktach bazowych nadwozia, a nie w spasowaniu blach, tu nic nie widze w tej alfie co wy wskazywało na jakiekolwiek walenie.

Ostatnia edycja:
możesz zrobic zdjęcia licznika i konsoli środkowej w pomarańczu? :D

też planuję taką zmianę. Wystarczy zmienić żarówki na pomarańczowe, czy jest jakaś folia przy tarczach nalepiona?

Dzięki za wszelkie komentarze, o auto dbam jak tylko mogę. Jeśli chodzi o pakiet to wyjechała z nim już z salonu, tak samo jak z tłumikiem sebringa dedykowanym konkretnie pod ten model i silnik. W skład pakietu Ms Design ( bo tak się on nazywa ) wchodziła dokładka przedniego oraz tylnego zderzaka, progi, oraz właśnie lotka na klapie.

Jeśli chodzi o pomarańczowe zegary to nie da się tego zrobic wymieniając żarówki, a i foli też nie da się, że tak powiem zdjąc nie uszkadzając tarczki, tak więc zostaje jedynie zakup oryginalnych sportpackowych zegarów.

rozpórka tylną to jest praktycznie dokładną kopią oryginalnej , wszelkie miary były z niej brane a wykonał mi ją mój kolega i tą na allegro to również on sprzedaje, jest wykonana naprawdę porządnie. I szczerze nie obchodzi mnie to ,że to jest wyrób własny ważne, że spełnia swoje zadanie :)

Jeśli chodzi o spasowanie maski to chodzi Ci chyba o zdjęcie z pierwszej strony tam faktycznie maska była lekko niżej jak błotnik, nie wiem dla czego i bardzo mnie to nie interesowało wtedy bo i tak w planie było lakierowanie i po nim jak wiadomo pasowanie elementów, tak, że bez obaw teraz są spasowane idealnie . Co do tego czy była bita to na pewno nie w takim stopniu żeby jakikolwiek element konstrukcji został naruszony, choc nie wydaję mi się , a na pewno nie w polsce bo znam jej historię odkąd przyjechała ze Szwajcarii ponieważ zakupiłem ją od mojego kolegi z klubu alfa.radom

Co do gazu zgodzę się z kolegą , że jest założony paskudnie aczkolwiek najważniejsze, że dobrze działa i auto na hamowni na gazie wypluło 184Km a na benzynie 190,5Km, więc nie tylko jeżdzący na Seleni i wymieniający ją tylko w serwisie mają silniki żylety Ja np. latam na Valvoline Vr1 Racing 10W60 i na żadną Selenie nigdy w życiu bym tej oliwy nie zamienił na inną na chyba, że na Millersa albo Agipa.

Co do kółek ta na letnich zostanę na tych białych co mam bo mnie się jak na razie najbardziej podobają ale jak już mi się opatrzą to na pewno wezmę pod uwagę Wasze rady.

Dziś zamontowałem moduł doświetlania drogi do domu pod halogeny ( mała rzecz a cieszy :cool: ),

W najbliższych planach poprawa instalacji gazowej i jej serwis : wtryski gazu z adapterami na wtryskach benzyny, pojedynczo nie w listwie zainstalowane pod kolektorami, czyszczenie reduktora oraz nowe uszczelki do niego.

P.s co do wypowiedzi mariwy21 to jest to tak, że jeszcze się taki nie urodził co by wszystkim dogodził. Ważne, że ja jestem zadowolony, wiem co mam i czym jeżdżę a inni niech snują sobie domysły z powodów bliżej znanych jedynie im samym.

Ostatnia edycja:
Dedykowany olej to Selenia i u mnie przed wymianą jest taki sam jak w puszce, miałem auto w gazie wiem jak olej przed wymiana wyglądał.Ja się nie czepiam twojego auta i nie obchodzi mnie czy było klepane zauważyłem fotę i się zapytałem... Jesteś zadowolony z auta i oto chodzi w tym wszystkim
A jeśli chodzi o hamownie to byłem ze dwa lata temu wynik:197KM :).

Rozpórka dużo daje, bo się zastanawiam czy warto??????????
Ja bym chętnie lotkę z tyłu z tego pakietu kupił, chyba jedna z ładniejszych
Ja ostatnio wybebeszyłem całe LPG zostawiłem tylko butlę i przewody, wcześniej nie było widać LPG, teraz widać 3 wtryski, ale muszę ja zmierzyć na LPG, była mierzona przy około 220 tysiącach i dała
1z4ahbm.jpg
Górna wartość benzyna, dolna LPG
Teraz jestem ciekaw jak jest bez katalizatora przy 263 tysiącach, na jesieni zawalę Alfie wydech z nierdzewki i jeszcze raz hamownia poleci

Dedykowany olej to Selenia i u mnie przed wymianą jest taki sam jak w puszce, miałem auto w gazie wiem jak olej przed wymiana wyglądał.Ja się nie czepiam twojego auta i nie obchodzi mnie czy było klepane zauważyłem fotę i się zapytałem... Jesteś zadowolony z auta i oto chodzi w tym wszystkim
A jeśli chodzi o hamownie to byłem ze dwa lata temu wynik:197KM :).

Tą moc masz tylko i wyłącznie dzięki układowi wydechowemu, nie dzięki Selenii, która jest 10W60 i zabiera koniuchów (ta lepkosć dusi moc, na 10W40 by wykrzesała więcej)
Poza tym ja leje olej na sezon, 10W40 na zimę 10W60 na lato, nie wiem co ty masz do koloru oleju, bo mój ten i ten po 9-11 tysiącach jest tylko lekko ciemniejszy, jak wwalimy płukankę to dopiero robi się ciemniejszy

Mam cały wydech z kwasówki robiony na zamówienie oraz przepływomierz od 3.2 GTA.Wszystko na +

Amortyzatory
Powrót