• Hej Alfaholicy!

Na forum pojawił się świeżutki motyw kolorystyczny Alfa Red Luna, zaprojektowany przez marqo specjalnie z myślą o naszych Alfowych klimatach i czytelności na różnych urządzeniach.

Zachęcamy do:

• włączenia nowego stylu w ustawieniach profilu i potestowania go na co dzień
    • zgłaszania uwag dotyczących kolorów, kontrastów, czytelności i wygody przeglądania dłuższych wątkich
    • dzielenia się propozycjami drobnych poprawek, które mogą jeszcze lepiej dopasować motyw do charakteru naszej społeczności Alfaholików

Każda opinia pomoże dopieścić wygląd forum tak, aby „Alfa Red Luna” była tak przyjemna w odbiorze, jak dobrze utrzymana Alfa na ulubionej trasie.

Wbijaj do tematu i napisz, co myślisz!

AR 156 2,5 V6 by Loco

• Autor wątku Autor wątku Loco
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
Kylo co do rozpórki powiem szczerze że jeszcze za krótko u mnie siedzi, żebym mógł powiedziec zakładaj na 100% ale według mnie poprawia się przyczepnośc tyłu, zaraz po założeniu pojechałem z kolegą który też śmiga alfą na teścik:droga -ciasny zakręt za zakrętem lewo-prawo-lewo i powiem szczerze, że byłem bardzo zadowolony z zachowania auta i kolega który siedział jako pasażer również stwierdził, że auto lepiej się zachowywało, 0 uskoku dupy, zauważyłem, że również znikną efekt tak zwanego lekkiego uskoku koła po najechaniu tylnym jednym kołem z większą prędkością np. na głębszą studzienkę

No ładnie Ci wyszła moc na gazie a niedługo swój będę poprawiał to też się później się zmierzy.

Myślałem również o wsadzeniu 3.0 bo na jesieni będzie zbliżała się wymiana rozrządu w sumie od poprzedniej mineło dopiero 40kkm ale w październiku będzie 4lata więc lepiej wymienić. Dlatego myślałem, żeby w tym już nie wymieniać tylko zapodać nowy do 3.0 ale trochę szkoda mi tego silnika bo dobrze pracuje więc chyba na razie zostanie.

Z ciekawostek na alfę czekają już stabilizatory przód i tył od GTA oraz tylne hamulce od GTA 276mm teraz jest 251mm, no i górną rozpórkę OMP sobie odnawiam ( zdzieram stary lakier i będę malował ) i na wiosnę takie wentylki które dostałem na gwiazdkę od dziewczyny :)

480.jpg

481.jpg

Dragos fotki zegarów dla Ciebie

482.jpg

483.jpg

Wszelkie przełączniki zrobiłem pod kolor zegarów jedynie nie da się ładnie zrobić pokręteł nawiewu więc musiały zostać zielone :/

Ostatnia edycja:
poprawiłem teraz już się wyświetlają

IMAG0243.jpgIMAG0244.jpgIMAG0248.jpg
O to chodziło???????
Na pierwszej fotce widać mój skromny przebieg;)

Ostatnia edycja:
przejezdzales przed chwilą u mnie pod domem.zacna AR ;) pozdro

Dzięki kolego , szkodnik ma rację ja teraz pomykam 166fl 3.2 a 156 dostała narzeczona, więc pewnie ją widziałeś :)

Amortyzatory
Powrót