AR 155 ;)

na moje szczęście pewnie nie miał :mrgreen:

Ja jako archeolog tematów o 155, odkopuję :)
Jakieś nowe fotki?
Atrapę chłodnicy zmieniałeś na poliftową, czy już taka od nowości była?

hehe Asturas, rzeczywiście niezły Archeolog z Ciebie bo jak widać ostatni wpis był ponad 2 lata temu.
Przez ten okres moja AR jeżdziła na Ukrainie, w Czechach, Niemcach, Francji, Luksemburgu,Holandii oraz w Belgii i nigdy mnie nie zawiodła.Ba, nawet zawiozła mnie do ślubu niecałe 2 miesiące temu;)
W zawian dostała nowy oryginalny przedni emblemat,oryginalne wycieraczki (Bobryt),wyposażenie z wersji Super czyli drewnianą kierownicę z air-bagiem, listwę na deskę rozdzielczą oraz gałkę zmiany biegów (LukaszLU) (do szczęścia brakuje jej jeszcze drewnianych wstawek przy przełącznikach szyb), nowe opony letnie i wiele innych rzeczy, na które zdecydowanie zasłużyła ;)
W najbliższym czasie czeka ją wymiana wydechu końcowego na jakiś delikatnie "mruczący" ;),zakup nowych dywaników,wymiana przedniej szyby (obecna jest bardzo porysowana) oraz renowacja felg szprychowych EtaBeta, które posłużą za koła zimowe (pozostałośc po mojej starej Alfie).W dalekich planach pozostaje przyciemnienie wszystkich szyb o 30%.
Nowe fotografie będą napewno tylko czekam aż pogoda trochę się poprawi i znajdę odrobinę czasu;P
Asturas, atrapa chłodnicy już taka była podczas zakupu.Również mnie to zdziwiło ponieważ moja poprzedniczka, 155 1.8 8v z 93r. posiadała tą drugą wersję.
Kuba Alfa 164 akurat tą gałkę mam na zbyciu ponieważ do środka trafiło drewno ;).
Jeśli byłbyś zainteresowany daj znać na PW, jakoś się dogadamy;)

Trudno było założyć drewnianą listwę na deskę rozdzielczą? Ja mam plastikową imitacje drewna, oryginalnie naklejoną na ten czarny plastik i też chętnie bym wymienił na prawdziwe drewno :)

Archeologia nie jest trudna. Wystarczy wejść w profil danego użytkownika i poszukać jego tematu o jego Belli ;)

Asturas, tę drewnianą listwe spokojnie można przykleić.
Ja przykleiłem ją na klej do szyb i wypartłem drewnianymi listewkami na środku i na końcach a następnie pozostawiłem tak na cała noc aby dobrze złapało.
Trzyma się jak w oryginale ;)

Dzięki :)
Jeszcze muszę znaleźć kogoś kto mi sprzeda taką listwę :D

obiecane foty;)

żeby nie było, że rzucam słowa na wiatr, przy odrobinie wolnego czasu zrobiłem wczoraj kilka zdjęć mojej Belli:)

A oto i one:

Upodabnianie do wersji Super ;)

W pierwszej kolejności pozostało znalezienie drewnianych wstawek przy przyciskach sterowania szybami a w następnym miesiącu wymiana tłumika końcowego na delikatnie basowy;)
A w dalszych planach plany wymienione powyżej:)

swietne foty...hdr?

pseudo hdr-y robione jakimś trialowskim programem ;) dokładnie to przerabiałem tylko 3 zdjęcia które można od razu rozpoznać ;)

Czy to możliwe, że widziałem Cię jakiś już czas temu w Krakowie w okolicach ulicy Wrocławskiej? Widziałem 155 w tym kolorze. Wyglądała rewelacyjnie!

to raczej nie ja ;) ale cieszę się że Alfy w zielonym również potrafią się zaprezentować :D

No muszę powiedzieć, że ten kolor jest jednym z lepszych do 155. Szczególnie zadbany jak Twój. Pozdrawiam

thing, tak myślałem że masz "pełne drewno" ;)
swoją drogą jeśli dotąd żyłeś z tą świadomością to może się wymienimy i będziesz dalej miał czarne :D

Amortyzatory
Powrót