Aplikacja - My Giulia

Screenshot_2023-11-07-18-29-06-570_org.obd.graphs.my.giulia.aa.jpg

Dotykasz te kwadraciki i dolny panel się chowa.

1.jpg

2.jpg

Views - Settings - Android Auto - Edit displayed OBD2 PODs - i tam dodajesz co chcesz widzieć.

Ostatnia edycja:
Dzięki, jutro popatrzę.
Generalnie program super.

A jak u Ciebie z wyświetlaniem, doły tak samo jak na moich screenshotach czy wyświetlają się u Ciebie prawidłowo?

Używam tylko AA na wyświetlaczu samochodu i nie sprawdzałem jak się zachowuje na Gauge po podłączenia z OBD. W offline też mam pasek na dole (jeśli nie "kliknę" tych kwadratów na górze lub 2 szybkie kliknięcia na zegarach). Z ciekawości sprawdzę jak się zachowa po połączeniu z OBD. Generalnie, sam średnio ogarniam ten program (choć uważam, że jest świetny) i większość rzeczy ustawiałem na czuja.

Ale te "problemy" z grafiką to nie tylko na gauge ale również na wielu innych ekranach, w ustawieniach na przykład.

Zawsze trzeba kliknąć "kwadraty" żeby pasek na dole zniknął. Jest to upierdliwe, ale bardziej denerwuje mnie to, że jak wejdę gdzieś głębiej w menu i chcę się cofnąć o jeden krok, to zawsze wraca do głównego menu ustawień i trzeba się znowu przeklikać przez wszystkie opcje, żeby dotrzeć do miejsca o które mi chodziło. A czasami nie pamiętam w którym miejscu byłem i muszę szukać.

Ok, faktycznie kwadraty faktycznie działają w temacie zakrywania dolnych części ekranu.
Z tym cofaniem krok wstecz - całkowicie się z Tobą zgadzam, wkurzające i mam tak samo, wyskoczę i nie pamiętam gdzie byłem żeby szybko wrócić. Powinien być krok wstecz a nie wyskok całkowity.

Interfejs vgate z #18 z car scaner połączone. Apka my giulia AA w android auto nie łączy się. Co źle robię?

Wysłane z mojego Mi A2 przy użyciu Tapatalka
dbbcba43942ca5819edf8dd4829a5a72.jpg

Klikales ten zielony znaczek na środku na dole przypominający Euro?

Tak. Poza tym klikałem też te wtyczki na ekranie w aucie

To nie mam pojęcia. Jedyne co Ci mogę powiedzieć to, że wygląda na to że ja mam identyczny v-link i działa z myGiulia ok.

Tak. Poza tym klikałem też te wtyczki na ekranie w aucie

Spróbuj zmienić profil===>Vehicle Profiles===>Available vehicle profiles i tam zmień. U mnie działa tylko na 2.0 GME (BT,AA), na 2.0 GME (BT,STN,AA) i innych nie chciało łączyć.

Zmieniałem tam też, mam 2.0 GME (BT,AA)

Wciskasz na interfejsie switch przed próbą połączenia?

Ok, faktycznie kwadraty faktycznie działają w temacie zakrywania dolnych części ekranu.
Z tym cofaniem krok wstecz - całkowicie się z Tobą zgadzam, wkurzające i mam tak samo, wyskoczę i nie pamiętam gdzie byłem żeby szybko wrócić. Powinien być krok wstecz a nie wyskok całkowity.

Dzięki za feedback, popatrzę w temat z przyciskiem wstecz.

W kontekscie "dolnego paska", w sekcjii "Prefs"->"Toolbar", można zdecydować kiedy pasek ma się chować, np: automatyczne chowanie się po połączeniu z adapterem, lub dodatkowo można go schować podówjnym kliknięciem na ekranie.

W międzyczasie wyszedł nowy rilis z mniejszymi i większymi usprawnieniami.
Pojawiło się menu po lewej stronie ekranu (ala gmail), które trzeba wysunąć swipem i zawiera skórty do typowych miejsc w aplikacji.
Ponadto w AA w "drag racing" view pojawiła się opcja ala "shift lights".

Screenshot_20231110_173351.jpg

Ostatnia edycja:
Jest połączenie. Zmieniłem na chwilę connection timeout z 1000 na 2000 i spowrotem i przemieliło.
Tyle tylko że nie wyświetla danych.

Witam,

Update dla osób, które ciągle korzystają z aplikacji:)
W ostatnich dniach pojawił się nowy rilis (107), który zawiera kilka dodatkowych metryk, m.in informację o wypadaniu zapłonu w 2.0 GME, dosyć ciekawa metryka, która daje pogląd na kondycję multiair.
20240226_160631.jpg

Gdzie to się włącza? Fakt, że patrze na fonie a nie na AA ale nie widzę takiego ekranu...

Ktoś już kilka dni temu wrzucił screen z mistfire, ale wtedy nie udało mi się tej pozycji znaleźć na liście PID. Mam wrażenie, że pojawiła się dopiero jak w Available Modules zaznaczyłem dodatkowe pozycje (mam jak na screenie... choć i tak nie wiem, co większość z nich oznacza :D )
Jeszcze jeden błąd który zauważyłem. W trybie Drag Racing grafika zachodzi na siebie i nie mogę tego zmienić. Zmiana wielkości czcionki nie pomaga.
76321f0ee6a118f22f96862985673186.jpg
9904652d28ec7ebe126326c4cc38fc09.jpg

Tak, moduł "2.0 GME ext" musi być wybrany.
Dzięki za feedback z drag race, wygląda tak jakbyś miał bardzo dużą czcionkę ustawioną.

Amortyzatory
Powrót