[Giulietta] Anodizzato Blue

Digitec Pure Enerty, ale 0W30.

edit: aczkolwiek - żeby nie było - odnośnie syfu w silniku to na pewno swoje dały też niedbałe wymiany przez serwis. Wątpię, żeby używali płukanki przed wymianą i na 100% nie chciało im się spuszczać całego oleju przed wlaniem nowego (przy 45k sprawdziłem poziom następnego dnia i oczywiście przelane).

Dawno nic nie było robione (wydawane) przy samochodzie, więc czas coś z tym zrobić:
- nowe zwrotnice czekają
- zawieszenie na dniach będzie (klasyk Eibach + Bilstein)
- przewody w oplocie będą
- zaciski Brembo 330x28 razem z tylnymi (na razie seria, za dużo przeróbek, żeby wsadzić do tyłu zaciski z QV) oraz farbą za niedługo powinny - ze tak to ujmę - nabrać koloru. Poniżej mała podpowiedź:

ral.jpg

Podniesienie mocy opóźni się pewnie jeszcze trochę, bo w międzyczasie zupełnym przypadkiem (naprawdę!) trafiłem na info, że do Giulietty też jest dostępna mechaniczna szpera. Oznacza to ni mniej ni więcej, że nie muszę się martwić o to, co robić z ewentualnym nadmiarem gotówki w przyszłości ;)

Oczojebne zaciski są najlepsze. Jak będę mieć Brembo to robię fioletowy metalik

Oczojebne zaciski są najlepsze. Jak będę mieć Brembo to robię fioletowy metalik

Prawda. A do jakiego koloru samochodu?

Ja najpierw myślałem nad zielonym/limonkowym i przez cały czas byłem święcie przekonany, że to jest kolor, który chcę. Potem zrobiłem sobie parę wizualizacji i na niebieskim wygląda to - i nie bójmy się używać mocnych słów - wyjątkowo szkaradnie. Koniec końców wybór padł na 4008. A spod Ronali i tak nic nie będzie widać:D

Do srebrnego 612/A :P ale do tego koloru chyba pasuje wszystko w zasadzie

Graty się kompletują, prawie wszystko jest już na miejscu. Czekamy jeszcze na powrót zacisków z lakierni i jedziemy z koksem. A poniżej takie tam chwalenie się:

przewody.jpg

spy photo.jpg

zawiecha.jpg

Ciekaw jestem naprawdę tych Eibachów i czy będzie czuć różnicę w prowadzeniu na plus. Kolejny etap to szpera, już postanowione :D

Sporo grosza, ale pewnie każdego warte :D

ale superowy!

A dziękuję. Zobaczymy jaki będzie efekt finalny na samochodzie - jutro jadę montować. Ciekaw jestem ile będzie w ogóle widać spod Ronali :D

Męskich nie było? [emoji23][emoji16][emoji106]

"Ważniejsza od celu podróży jest radość z podróżowania" - Soichiro Honda

Rozumiem. [emoji16] A ten kolor który masz to jest jaki w 3stopniowej skali, którą rozpoznaje każdy facet? :blink:

Ostatnia edycja:
Oczywiście, że "fajny", ehkm :D A tak odkładając żarty na bok to przemyślałem całą paletę kolorów, które znam (...8, hehe) i zadecydowałem, że fioletowy to rzadko wybierany kolor na zaciski i do tego fajnie pasujący do lakieru (a przynajmniej według prób w fotoszopie i ze wzornikiem RAL), więc padło właśnie na taki. Czy słusznie? To się okaże. Jeśli nie - będzie to pretekst, żeby przy następnej "wymianie tarcz i klocków" wymienić też tylne heble na te z zestawu Brembo i zmienić lakier.

Ale to wszystko oczojebne. [emoji14] Ja jednak wolę zacisk na czarno, ew w kolor nadwozia. [emoji14]

Ostatnia edycja:
Amortyzatory
Powrót