Ambiente

Muszę to ogarnąć pod mijanie ale na razie nie mam schematu wiązki w drzwiach. Prawdopodobnie zrobię to stałym 12v a masa z diody podświetlenia wewnętrznej klamki. Jeśli ktoś chętny do ogarnięcia tematu instalacji to zapraszam do pomocy :)

Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk
Mijania możesz wziąć z tylnej lampy z pozycyjnego, dostęp do prawej lampy banalny.

Wysłane z mojego SM-G973F przy użyciu Tapatalka

Stary ale ciągnąć to do każdych drzwi ? Szukam na razie prostrzego rozwiązania ;))

Stary ale ciągnąć to do każdych drzwi ? Szukam na razie prostrzego rozwiązania ;))

W drzwiach raczej plusa po mijaniu nie znajdziesz.... I tak będziesz musial ciągnąć do każdych drzwi.

Zobacz czy nie masz zakłóceń ma radiu...

Ale znajdę stały plus, a do aktywacji światła podciągnę minus od diody podświetlenia wewnętrznej klamki która aktywuje się przy światłach mijania.

Stały plus powinien być przy podnośniku szyby

Racja, sprawdzę w przyszły weekend.

Ostatnia edycja:
Ale to nie elwire tylko jakaś tandeta na ledzie..

Ciekawe czy tylko to nie jest za mocne w nocy, czy za bardzo nie daje po oczach.

Dk08012, super efekt! Będziesz mógł zmieniać kolor oświetlenia?
Ciekawe, jak by to wyszło na konsoli centralnej...

Zaczynam obserwować wątek ;)

Abstrahując od tematu, mam konta na forach porsche, lexusa, infiniti, AR, skody oraz paru innych marek i w żadnej innej społeczności nie widziałem tylu osób zainteresowanych poprawianiem/modyfikacją/grzebaniem w nowych autach, jak wśród Alfaholików. Chapeau bas!

Ostatnia edycja:
Kolega ma nieco racji jak dla mnie. To że dla kogoś to jest nieistotne i sam by tego nie wziął to od razu to jest szmelc, dyskoteka i w ogóle badziew?
A co takiego by się stało gdyby Alfa miała to w opcji i kto by chciał to by wziął, a kto nie by podziękował?
Miałem to w poprzednim aucie i przy dyskretnych ustawieniach jak dla mnie wyglądało ok.
Każdy ma prawo do swojego zdania na tym właśnie to polega, że jesteśmy różni i moim zdaniem trzeba to szanować a nie od razu mieszać z błotem
Nic by się nie stało. Popieram.

- - - Updated - - -

Dk08012, super efekt! Będziesz mógł zmieniać kolor oświetlenia?
Ciekawe, jak by to wyszło na konsoli centralnej...

Zaczynam obserwować wątek ;)

Abstrahując od tematu, mam konta na forach porsche, lexusa, infiniti, AR, skody oraz paru innych marek i w żadnej innej społeczności nie widziałem tylu osób zainteresowanych poprawianiem/modyfikacją/grzebaniem w nowych autach, jak wśród Alfaholików. Chapeau bas!

No bo to co wlasciciele tych marek albo mają "w cenie biletu" albo se mogą dokupić, to alfiarze muszą drutować... Dlatego tu tyle cudów się dzieje na tym forum.
Przypuszczam, że kierunkiem rozwoju gieniuszy z Alfy jest sprzedawanie w przyszłości już tylko samych znaczków Alfy w cenie auta, a chłopaki z forum dodrutują se resztę, znaczy całe auto wedle potrzeb...

Ostatnia edycja:
No bo to co wlasciciele tych marek albo mają "w cenie biletu" albo se mogą dokupić, to alfiarze muszą drutować...
Miałem właśnie odpisać coś w tym stylu, ale Ty to świetnie ująłeś.
Zobaczcie, głupie 2 sprawy jak oświetlenie ambiente czy sportowy wydech, juz nie mówiąc z klapami. Jeden by podziękował, ale drugi by dopłacił i nie musiał zakładać na własną rękę, a producent by zawsze coś zarobił

Na razie giulia w serwisie - wyciek między silnikiem a skrzynia..

Ambiente zrobione, uruchamia sie razem ze swiatłami mijania, automatycznie jeśli zapada zmierzch włącza sie oświetlenie. Podłączyłem pod lampkę podświetlania klamki. Poniżej tutorial odnośnie zdejmowania boczków drzwi.

1. Wyciągamy i odłączamy panel sterowania szybami, pod nim zładuje ie jedna śrubka trzymająca boczek drzwi.
2. Podważamy od góry plastik maskujący kolejną srubkę znajdującą sie pod klamką.
3. Trzecia sróbka na imbus jest pod uchwytem drzwi, praktycznie w centralnym punkcie drzwi.
4. Czwarta i piąta śrubka na krzyżak jest pod czerwoną zaslepką lamki oraz kilkanascie centymetrów wyże trójkątna zaślepka.
41.jpg4.jpg
5. Teraz zaczynamy wyszarpywać boczek z plastikowych uchwytów, zaczynając od dołu. Uchwyty bardzo mocno trzymają.
6. Potem przechodzimy z zatrzaskami coraz wyżej, po odpieciu wszystkich zatrzasków wyciagamy boczek ciagnąc go do góry.
7. Pozostaje nam wypiąć niebieską wtyczkę + linke od klamki i boczek mozemy całkowicie zdjąć.

Zdjęcia:
Aaaa.jpgaaa.jpgAa.jpgA.jpg

Ambiente zrobione, uruchamia sie razem ze swiatłami mijania, automatycznie jeśli zapada zmierzch włącza sie oświetlenie. Podłączyłem pod lampkę podświetlania klamki. Poniżej tutorial odnośnie zdejmowania boczków drzwi.

1. Wyciągamy i odłączamy panel sterowania szybami, pod nim zładuje ie jedna śrubka trzymająca boczek drzwi.
2. Podważamy od góry plastik maskujący kolejną srubkę znajdującą sie pod klamką.
3. Trzecia sróbka na imbus jest pod uchwytem drzwi, praktycznie w centralnym punkcie drzwi.
4. Czwarta i piąta śrubka na krzyżak jest pod czerwoną zaslepką lamki oraz kilkanascie centymetrów wyże trójkątna zaślepka.
Pokaż załącznik 262315Pokaż załącznik 262316
5. Teraz zaczynamy wyszarpywać boczek z plastikowych uchwytów, zaczynając od dołu. Uchwyty bardzo mocno trzymają.
6. Potem przechodzimy z zatrzaskami coraz wyżej, po odpieciu wszystkich zatrzasków wyciagamy boczek ciagnąc go do góry.
7. Pozostaje nam wypiąć niebieską wtyczkę + linke od klamki i boczek mozemy całkowicie zdjąć.

Zdjęcia:
Pokaż załącznik 262317Pokaż załącznik 262318Pokaż załącznik 262319Pokaż załącznik 262320

Jest miazga! Masz w planach zebranie wszystkiego w jednym miejscu krok po kroku? Serio czapki z głów jest miazga.

btw. pochwal się jak to wygląda w nocy ;p

Przesyłam zdjęcia zrobione wieczorem, niestety mam tylko telefon także na tych zdjęciach w nocy bardzo mało widać..
WhatsApp Image 2019-09-28 at 19.15.22(1).jpgWhatsApp Image 2019-09-28 at 19.15.22.jpgWhatsApp Image 2019-09-28 at 19.15.23(1).jpgWhatsApp Image 2019-09-28 at 19.15.23.jpgWhatsApp Image 2019-09-28 at 19.15.24.jpgWhatsApp Image 2019-09-28 at 19.15.25.jpg

A dalej na chińskich inwerterach czy masz coś lepszego?

Amortyzatory
Powrót