Ambiente

phanteon

Nowy
Auto
jeszcze brak
Czesc

Czuje, ze bedzie dym z tematu, ale co tam :).

Czy ktos widzial, myslal o montazu oswietlenia ambiente w Stelvio. Nie ukrywam, ze delikatne konturowe oswietlenie mogloby wygladac fajnie.

Chodzi mi o bajer jak jest w S klasie.

Tak juz przy okazji - czy nowe auta nie oowinny miec przycisku SOS? Jakos nie moge go znalezc w Stelvio 2019

Czesc

Tak juz przy okazji - czy nowe auta nie oowinny miec przycisku SOS? Jakos nie moge go znalezc w Stelvio 2019

Możesz wykupić taka usługę. W przypadku zarejestrowania kolizji, system powiadomi centrum ratunkowe.

...

Powinny. Ale Stelvio 2019 było homologowane w 2016, więc nie musi tego mieć - czytanie przepisów ze zrozumieniem się kłania...

Co to to oswietlenie ambiente? Czy chodzi o to co jest w Giulietcie w lampce oświetlenia wnętrza taka dioda czy o coś jeszcze innego?

Co to to oswietlenie ambiente? Czy chodzi o to co jest w Giulietcie w lampce oświetlenia wnętrza taka dioda czy o coś jeszcze innego?

Przeczytałeś post kolegi chyba nie porównujesz klasę s merca z giulietką. otwórz sobie jaki auto wyzszej klasy wieczorem to zobaczysz co to jest i jeszcze możesz zmieniać sobie kolory jak w dyskotece.

;) Nie potrzeba wyższej klasy, nawet Skoda w Octavii oferuje...
Ale imho Alfa kładzie nacisk zupełnie gdzie indziej niż bajery i "dyskoteka".

Super ze zacząłeś ten temat, właśnie jestem w trakcie montażu takiego oświetlenia za pomocą El-wire. I teraz mam pytanie do Was koledzy, czy macie schemat wiązki w drzwiach (4 szt), potrzebuje wyjścia 12V uruchamianego jednocześnie ze światłami mijania. Pierwotnie chciałem podłączyć sie pod oświetlenie klamki wewnętrznej, jednak tam dochodzi juz przetworzone zasilanie na 3V bezpośrednio do diody. Ewentaulany pomysł to podłączenie na stałe do ktoregos kabelka 12 V (+) a ładunek ujemny podłączyc do tej diody. Ale do tego tez potrzebny schemat zeby nie pomylić + z - :)

Przeczytałeś post kolegi chyba nie porównujesz klasę s merca z giulietką. otwórz sobie jaki auto wyzszej klasy wieczorem to zobaczysz co to jest i jeszcze możesz zmieniać sobie kolory jak w dyskotece.

Tak. Każdy ma możliwość otworzenia sobie auta klaty wyższej ot tak. Może najlepiej jeszcze cudze, na ulicy. Jeśli to jest jak w dyskotece to już dawno z takich bajerów wyroslem. Aż dziw bierze że takie coś oferują w autach klaty wyższej. Śmieszni są ci bogacze, że się tym podniecaja.

- - - Updated - - -

;) Nie potrzeba wyższej klasy, nawet Skoda w Octavii oferuje...
Ale imho Alfa kładzie nacisk zupełnie gdzie indziej niż bajery i "dyskoteka".

O... O... O...!

Super ze zacząłeś ten temat, właśnie jestem w trakcie montażu takiego oświetlenia za pomocą El-wire. I teraz mam pytanie do Was koledzy, czy macie schemat wiązki w drzwiach (4 szt), potrzebuje wyjścia 12V uruchamianego jednocześnie ze światłami mijania. Pierwotnie chciałem podłączyć sie pod oświetlenie klamki wewnętrznej, jednak tam dochodzi juz przetworzone zasilanie na 3V bezpośrednio do diody. Ewentaulany pomysł to podłączenie na stałe do ktoregos kabelka 12 V (+) a ładunek ujemny podłączyc do tej diody. Ale do tego tez potrzebny schemat zeby nie pomylić + z - :)

gdzie żeś wcisnął przewód/leda ? pokaż jakieś foto.

273.jpg
274.jpg

cccae79e5dd8cb7a4ea4711b2c6fd15d.jpg

A coś takiego wyszło ;))

Spodziewalem sie hejtu a wyszla wies Panowie. Troche kultury jesli do konca nie widzieliscie czegos na zywo. Jak sie czegos nie zna i nie rozumie to nalezy sie dowiedziec a nie jechac jak po szmacie.

DK wlasnie o cos takiego mi chodzi. Planujesz tez na desce i tunelu srodkowym? Jaki koszt materialu, bo robota wlasna za co szacun

Tylko na drzwiach, koszt niewielki jedne drzwi Ok 20 zł brutto + ewentualny koszt nowych spinek. Teraz tylko schemat żeby to jakoś sensownie połączyć i pozostaje cieszyć się giulia ;)

Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk

Tylko na drzwiach, koszt niewielki jedne drzwi Ok 20 zł brutto + ewentualny koszt nowych spinek. Teraz tylko schemat żeby to jakoś sensownie połączyć i pozostaje cieszyć się giulia ;)

A gdzie w drzwiach chcesz je wcisnąć?

Spodziewalem sie hejtu a wyszla wies Panowie. Troche kultury jesli do konca nie widzieliscie czegos na zywo. Jak sie czegos nie zna i nie rozumie to nalezy sie dowiedziec a nie jechac jak po szmacie.
Kolega ma nieco racji jak dla mnie. To że dla kogoś to jest nieistotne i sam by tego nie wziął to od razu to jest szmelc, dyskoteka i w ogóle badziew?
A co takiego by się stało gdyby Alfa miała to w opcji i kto by chciał to by wziął, a kto nie by podziękował?
Miałem to w poprzednim aucie i przy dyskretnych ustawieniach jak dla mnie wyglądało ok.
Każdy ma prawo do swojego zdania na tym właśnie to polega, że jesteśmy różni i moim zdaniem trzeba to szanować a nie od razu mieszać z błotem

Ostatnia edycja:
Na wcisk

278.jpg
279.jpg
280.jpg

Ostatnia edycja:
Zrób jeszcze manuala jak zdjąć boczek [emoji6] podoba mi się, a da się to sciemniac rozjaśniac?

Wysłane z mojego SM-G973F przy użyciu Tapatalka

Ale u Chińczyka widzę zasilane również z USB. Chociaż po mijania wydaje się być lepszym rozwiązaniem [emoji6]

A radio działa normalnie? Kolega mówi że to strasznie sieje po radiu, zakłócenia...

Wysłane z mojego SM-G973F przy użyciu Tapatalka

Muszę to ogarnąć pod mijanie ale na razie nie mam schematu wiązki w drzwiach. Prawdopodobnie zrobię to stałym 12v a masa z diody podświetlenia wewnętrznej klamki. Jeśli ktoś chętny do ogarnięcia tematu instalacji to zapraszam do pomocy :)

Amortyzatory
Powrót