• Jeśli chcesz dodać swojej Alfie charakteru i jednocześnie zaznaczyć przynależność do naszej społeczności – to dobry moment, żeby je zamówić.

Ramki Alfaholicy

Szczegóły, zdjęcia oraz informacje o zamówieniu znajdziesz tutaj.

Nie czekaj, bo jak zwykle schodzą szybko.

Alfy w policji ?

Status
Ten wątek został zamknięty.
w Piotrkowie mamy dwie 159 -tki i na alu śmigają ... panowie wewnątrz uśmiechnięci i nawet jak migam światełkami to nic nie robią a nawet raz od migali ale całym zestawem .. było na co popatrzeć

w Piotrkowie mamy dwie 159 -tki i na alu śmigają ... panowie wewnątrz uśmiechnięci i nawet jak migam światełkami to nic nie robią a nawet raz od migali ale całym zestawem .. było na co popatrzeć

Jesteś pewny, że dwie widziałeś? Możesz zrobić jakieś fotki żeby chociaż numery boczne było widać? Wg. prasy miała być jedna na Piotrków ale i jedna na Koluszki, więc może ta druga gdzieś w stronę Piotrkowa się kręci.

Ta.. na Koluszki to raczej nie dotarła bo codziennie 2 razy mijam komendę to bym zauważył ;)

No ale ponoć jest w planach:
Po jednym samochodzie otrzymają komendy w Łęczycy, Zgierzu, Kutnie i Koluszkach oraz w Łodzi i Piotrkowie, trzy pojazdy dotrą do komisariatu autostradowego w Parzęczewie (powiat zgierski), natomiast jeden radiowóz trafi do Wydziału Ruchu Drogowego Komendy Wojewódzkiej Policji w Łodzi.

Jak dotrze to dam znać ;) Będzie to najbardziej wypasiona fura w mieście. Tylko kogo oni chcą tym ścigać ja u nas piratów drogowych jak na lekarstwo. Taką furą to już chyba po krzakach nie będą się chować...

Ostatnia edycja:
Dziś znów trafiłem na policyjną Alfę.. tym razem na... Niestachowskiej, więc 200m wcześniej niż wczoraj ..
Jednak ta była na alu.. nr boczny UU 021...

Jak dotrze to dam znać ;) Będzie to najbardziej wypasiona fura w mieście. Tylko kogo oni chcą tym ścigać ja u nas piratów drogowych jak na lekarstwo. Taką furą to już chyba po krzakach nie będą się chować...

Koniecznie daj znać, ja tam jestem codziennie i raz nawet przespacerowałem się w poszukiwaniu komendy ale ciężko było wyrobić się w 20min z powrotem na PKP i musiałem wracać - niewiele straciłem jak widać ;)

Intryguje mnie ten dobór jednostek dla Alf i Koluszki nie są tutaj wyjątkiem. Np. Świętokrzyskie dostało raptem 4 Alfy, z których 2 szt upchnęli w dziurach takich jak Końskie i Staszów przez który też przechodzą tylko drogi wojewódzkie! A wydawałoby się, że lepiej obstawić DK8/S8, DK7/S7, DK9.. Już pomijam brak możliwości wykorzystania osiągów ale na co bardziej dziurawych drogach te Alfy wobec przeciętnej fury są po prostu bez szans :D

Koluszki to komenda powiatowa więc jak na policję to nie taka dziura. Już wiem czemu prostą przy komendzie właśnie zaczęli łatać, pewnie ze względu na tą nową alfę żeby się nie rozjechało zawieszenie :) Naustawiali dziś pachołków w wyciętych dziurach tak, że gość je omijający (było ciemno) prawie we mnie wjechał.

W Koluszkach jest napewno jedna bo dzisiaj jak jechalem do Lodzi i wracalem z Lodzi to stali na wylocie z Brzezin w strone Jezowa

O to skubancy, zasadzili sie pod brzezinami a pewnie ukrywaja sie i na baze wracaja noca ze ich nie widzialem. Szkoda ze dzis ich nie przyuwazylem jadac do Łowicza.

A mnie wczoraj capnęła Vectra na 8 pkt i 4 stówy i wcale nie byłbym szczęśliwszy gdyby to była Alfa:P hmmm... a w sumie to byłbym, bo Alfa jest oznakowana i nie dałbym się zaskoczyć;)

Koluszki to komenda powiatowa więc jak na policję to nie taka dziura.

Dziura pod względem możliwości tych 159. Tak jak pisałeś wcześniej - gdzie i kogo oni będą tam ścigać, miejscowych? ;) Stawiam, że albo skończą na suszeniu z krzaków, albo będą latać po sąsiednich powiatach(jak choćby te wspomniane Brzeziny) w poszukiwaniu szybkich i równych przelotówek ;)

Dokładnie. Jeśli rzeczywiście już ją dostali i to właśnie ta polowała w okolicach Brzezin to w samych Koluszkach jeszcze jej nie widziałem. No ale czas pokaże. Jeśli chodzi o Koluszki to nie ma miejsca by się rozpędzić a co za tym idzie by kogoś przesuszyć i dać mandat z górnej półki. Chyba jednak kupię kamerkę do samochodu i sam będę im materiał dowodowy podrzucał ;).

Pewnie będą nią jeździć na odcinku Koluszki - Łódź, Koluszki - Tomaszów itp.

Witam,

Chyba miłośników Alf Romeo takie zdjęcia ucieszą - dobrze myślę? :)

Zaznaczam, że zdjęcia są mojego autorstwa ;)

KLIK KLIK KLIK KLIK KLIK

O, jakie fajne Ramki mają, ale może by ich namówić na nasze? Parę sztuk by się sprzedało w dobrej cenie...

Albo lepiej... można wozić ze sobą z 1-2 sztuki i proponować jako łagodną formę łapówki :D Może doceniliby pomysł i anulowali mandacik :P

Witam,

Chyba miłośników Alf Romeo takie zdjęcia ucieszą - dobrze myślę? :)

Zaznaczam, że zdjęcia są mojego autorstwa ;)

KLIK KLIK KLIK KLIK KLIK

Fajne fotki kolego ;) Dzięki! Na mój gust, ładnie się prezentuje w barwach Stróżów Prawa. Miło ze strony Panów Policjantów, że udostępnili radiowozik......no chyba, że To kolegi służbowa furka :D?? Ps. Oczywiście, na to pytanie nie musisz odpowiadać;) Pozdrawiam!

Udało mi się akurat 6 sztuk złapać w kompleksie KWP Olsztyn po uprzednio ustawionej sesji fotograficznej :)

Akurat jestem dziennikarzem, a pomyślałem, że warto właśnie zaprezentować parę świeżych zdjęć dla miłośników tejże marki samochodów.

Więcej oryginalnych fotek wrzucę niebawem ;) Pozdrawiam!

Status
Ten wątek został zamknięty.
Amortyzatory
Powrót