• Jeśli chcesz dodać swojej Alfie charakteru i jednocześnie zaznaczyć przynależność do naszej społeczności – to dobry moment, żeby je zamówić.

Ramki Alfaholicy

Szczegóły, zdjęcia oraz informacje o zamówieniu znajdziesz tutaj.

Nie czekaj, bo jak zwykle schodzą szybko.

Alfy w policji ?

Status
Ten wątek został zamknięty.
Mówię o swoich odczuciach jakie miałem jeżdżąc jedną z Alf Romeo Policyjnych po torze Poznań...

Tak przy zderzeniu wszystko leci do przodu? Nowe prawa fizyki wymyśliłeś;) Zderzenie czołowe zazwyczaj spotykają się dwie masy na przeciwko siebie i wgniatają jedna w drugą. może i w początkowej fazie leci to do przodu *ułamek sekundy po czym wraca ze zdwojoną siłą do właściciela...to ten moment tej krzywej miny:girl_wacko:

No to dla mnie ciekawostka. Słyszałem historie, że ludzie bez zapiętych pasów przy zderzeniu czołowym wypadali przez przednią szybę ale jeszcze nie słyszałem żeby ktoś wypadł przez tylną "ze zdwojoną siłą".

A już na poważnie - Może przedmiotów zamontowanych na konsoli policyjnej alfy dotyczą inne prawa fizyki ale zazwyczaj jest tak, że ciało będące w ruchu chce pozostać w ruchu. Dawno już nie byłe na zajęciach z fizyki, ale chętnie posłucham zwłaszcza skąd bierze się to zdwojenie siły, o którym piszesz.

Ostatnia edycja:
No to dla mnie ciekawostka. Słyszałem historie, że ludzie bez zapiętych pasów przy zderzeniu czołowym wypadali przez przednią szybę ale jeszcze nie słyszałem żeby ktoś wypadł przez tylną "ze zdwojoną siłą".

Przecież właśnie to wymyślono poduszki - w razie wypadku odbijasz się od nich i ze zdwojoną siłą wylatujesz przez tylną szybę - tak by znaleźć się jak najdalej od strefy zgniotu ;)

na Modlińskiej dzisiaj widziałam Alfę , ładnie się prezentowała

zatrzymywali mnie wczoraj ale sie rozmyślili, bo zobaczyli dymiącą cieżarowke, i ją zatrzymali. Mnie odgonili:) a już mialem przygotowaną gadkę:) Panowie, jak sie niunia sprawuje?

Sorry że to powiem ale tragicznie prowadzi się te policyjne alfy... chociaż bardzo mi się podobają na tych aluskach i z zewnątrz ale na tym moje plusy dla tego samochodu się niestety kończą....Naczelnik drogówki zapytany o zalety nowych radiowozów jakie wymienił: są nowe i na tym jego głos się zawiesi. Auto może fajne do lasowania się na panienki a nie do służby w drogówce. Tyle ode mnie
Pewnie jeździłeś/jeździsz na co dzień? A wczoraj Ferrari, w zeszłym tygodniu najnowszą M5-tką, tudzież innymi super furami (tfuj, SuperSzkodami V12)? Tutaj też się dobrze bawisz...?

Wczoraj widziałem 159 na A4 w okolicy Złotoryi. Właśnie zatrzymali... kremowe Bugatti.

Pewnie jeździłeś/jeździsz na co dzień? A wczoraj Ferrari, w zeszłym tygodniu najnowszą M5-tką, tudzież innymi super furami (tfuj, SuperSzkodami V12)? Tutaj też się dobrze bawisz...?
Tak mam do nich dostęp ...i teraz powiem tak Alfy z Wielkopolski na zmianę co tydzień w serwisie lądują, jedna po drugiej, rokordzistka była już 8 razy...w ciągu miesiąca na naprawach....Najróżniejszych....Resztę pozostawię Bez komentarza bo szkoda sobie strzępic język.

---------- Post added at 23:02 ---------- Previous post was at 23:01 ----------

Jako furka do lansowania się z panienkami może jest fajna, ale nie jako pościgowy radiowóz.!!!!!!!I powie Ci to każdy policjant który nią jeździ.

Napisz na jakich naprawach, jakieś pierdoły, czy awarie uniemożliwiające eksploatacje? łatwo tak napisać w internecie że się psuje, pytanie tylko co. Jeśli masz jakieś informacje to pisz konkretnie,a nie takimi ogólnikami. Jak policja dostała skody to też wszyscy mówili że non stop jeżdżą do serwisu, nie ważne czy była to prawda.

Lubelskie chyba się popsuły bo coś ich na ulicach nie widzę ;]

mnie już zatrzymali. Droga W-wa - Lublin , przed miejscowościa Żyrzyn, wracałem do domu. Jak ich dostrzegłem to juz mieli "bomby " zapalone i wiedziałem że to na mnie. Nadjeżdżali z przeciwka a więc Iskra działa całkiem poprawnie bo zmierzyli mnie 164 kmh. Na moim liczniku jakieś 170 więc duża precyzja. Zaprosili mnie do środka i poczęstowali 10 pkt i 400pln. ( dolna taryfa bo sam się zatrzymałem no i ta sama marka). Z ciekawostek to kontrolka awarii układu wtryskowego im się świeciła,ai poprzedniego dnia byli w Lublinie w serwisie na zmianie kół na alu, bo stalówki miały bicie. Jasny środek wyglądał jakby miał 100 tys km. Podsumowując nierówną walke przyszło nam prowadzić z tak wysublimowanym sprzętem. Moim zdaniem również nie jest to samochód na polskie drogi w służbie policji.

Nie jest to auto dla policji. Zgadzam się z tym stwierdzeniem ale żadne inne auto też nie będzie dla nich odpowiednie jeśli będą to auta seryjne bez poważniejszych przeróbek. Jeden z powiatów posiada Alfę, która była w ciągu miesiąca 4 razy w serwisie. Pierwszy raz body computer padł, kolejny raz sterowanie lusterkiem padło, kolejna awaria to problemy z wideo-rejestratorem (w sumie jakaś wada montażowa) i ostatnio zapaliła się kontrolka EOBD i problem z zasilaniem.

Ostatnia edycja:
Wczoraj kolegę w Wa-wie zatrzymała czarna nieoznakowana 159 3.2 V6 , myślałem że tylko malowane TBi weszły do służby .

Się zachować nie potraficie to temat zamykam

Status
Ten wątek został zamknięty.
Amortyzatory
Powrót