• Jeśli chcesz dodać swojej Alfie charakteru i jednocześnie zaznaczyć przynależność do naszej społeczności – to dobry moment, żeby je zamówić.

Ramki Alfaholicy

Szczegóły, zdjęcia oraz informacje o zamówieniu znajdziesz tutaj.

Nie czekaj, bo jak zwykle schodzą szybko.

Alfy w policji ?

Status
Ten wątek został zamknięty.
Tak gdyby ten budynek potrafił się przemieszczać i wlepiać mandaty za przekroczenie prędkości zaraz by wyglądał jak nowy.

Policyjni logistycy zażądali, by zimowe opony były zakładane na stalowe, niealuminiowe felgi. Alfa Romeo, która wygrała przetarg, nie produkuje do modelu 159 stalowych felg, więc za pomocą tzw. pierścieni dystansujących dobrano felgi od citroena.....
dy policjanci zaczęli przeprowadzać próby, okazało się, że gdy w aucie siedzą trzy osoby, opony obcierają o nadkola. Dlatego je usunęli. Innym ubocznym efektem zastosowania stalowych felg są wystające poza obrys karoserii opony – o 53 milimetry.

Nie ma to jak mieć takich logistyków... i specjalistów od prowizorki.

Czekamy z niecierpliwością na kolejne "odkrycia" nowatorskich rozwiązań w tych Alfach :D

ciekawe kiedy na forum pojawia sie policjanci a moze juz sa?
moze ktoras policyjna 159 wezmie udzial w konkursie na zdjecie miesiaca:D
tylko gdzies na wiosne bo teraz na tych kolpakach to zbytnio szans nie bedzie miec

Z racji swojego zawodu znam wielu Policjantów z drogówki . Większość nie jest taka straszna. Po prostu mają taki zawód i tyle. Wczoraj pogadałem z 2 Policjantami i jak się okazało strasznie żałowali że nie dostali 159 i dalej muszą jezdzić Vectrą jak się wyrazili tym szmelem bez wyrazu.

Ostatnio słyszałem, że przy kierowcy i dwóch pasażerach opony ocierają się o nadkola podczas jazdy. Podobno, gdy w aucie jest tylko dwóch miśków problemu nie ma.
Z ciekawości zadzwoniłem sobie wczoraj do ADF Auto i spytałem o stalówki do 159. Okazuje się, że są w stanie sprowadzić mi komplet w ciągu 4 dni roboczych. Cena 450 zł z hakiem za sztukę. Pytanie tylko od czego są te felgi. :P

Ostatnio słyszałem, że przy kierowcy i dwóch pasażerach opony ocierają się o nadkola podczas jazdy. Podobno, gdy w aucie jest tylko dwóch miśków problemu nie ma.
Z ciekawości zadzwoniłem sobie wczoraj do ADF Auto i spytałem o stalówki do 159. Okazuje się, że są w stanie sprowadzić mi komplet w ciągu 4 dni roboczych. Cena 450 zł z hakiem za sztukę. Pytanie tylko od czego są te felgi. :P

mogles spytac :P

Albo może Opla/Saaba? A może do 159 były jakiś czas produkowane? Na allegro niedawno była aukcja stalówek niby oryginalnych do 159 i szerszych od tych od Opla.

A co do ocierania opon to podobno faktycznie udało się już wyeliminować problem w dość sprytny sposób - wymontowano plastikowe nadkola i wnękę pomalowano czarną farbą - teraz jest gicior!:cool:

Ostatnia edycja:
u mnie w bdg sie wczoraj juz czaila jedna na rondzie, jezdzili wkoło i czekali az ktos wpadnie na czerwonym, naturalnie dlugo czekac nie musieli..

Niemiecka firma KFZ robi felgi do 159, do ściągnięcia za 260 zł brutto 16'

Status
Ten wątek został zamknięty.
Amortyzatory
Powrót