[147] Alfiatka Lenixa + bonus

witam witam, wczoraj przyszły prezenty od kolegi Tomka z forum :)
jak wam się podoba ? Co prawda zdjęcia nie oddają tego w 100% ale myśle że nie jest przesadzone hmmm ?
DSC_0482.jpgDSC_0483.jpgDSC_0484.jpg

niestety pojawił się także problem pod tytułem rozwalony wybierak i niestety czasami są problemy z wbiciem 3jki oraz 4rki ale spoko spoko będziemy rzeźbić,

groszowe sprawy, a dostałem więcej niż prosiłem za co wielkie dzieki dla _tomek_

dziś zauważyłem że jedna naklejka jest odwrotnie :v a do tego poleciał mi amortyzator tył prawy, zgniło gniazdo trzymającą spód sprężyny więc kroi się wydatek a auto póki co stoi

Ostatnia edycja:
Post pod postem ale to nic, jak prowadzić historie to prowadzić, a więc są nowe amortyzatory (zamienniki 190zł sztuka), są nowe łączniki stabilizatora(TRW) oraz tuleje wahaczy( magneti-marelli bodajże) 38mm i 40mm, geometrii póki co nie robię ponieważ poluje na sprężyny obniżające, auto na nowych amorach wygląda jak terenowka ...
kilka zdj starych jak i nowych amorów

attachment.php
attachment.php
attachment.php
attachment.php
attachment.php

a auto teraz stoi tak ...
attachment.php

co prawda tutaj auto stoi tyłem lekko w dołku więc jest troche niżej niżna zdj ale i tak tragicznie to wygląda

Załączniki

• DSC_0485.jpg
    DSC_0485.jpg
    118.3 KB · Wyświetleń: 408
  • DSC_0487.jpg
    DSC_0487.jpg
    129.6 KB · Wyświetleń: 403
  • DSC_0488.jpg
    DSC_0488.jpg
    149.6 KB · Wyświetleń: 402
  • DSC_0489.jpg
    DSC_0489.jpg
    131.7 KB · Wyświetleń: 402
  • DSC_0490.jpg
    DSC_0490.jpg
    137.6 KB · Wyświetleń: 397
  • DSC_0491[1].jpg
    DSC_0491[1].jpg
    70.7 KB · Wyświetleń: 397
no no naprawdę terenówka ;d brakuje tylko napędu na tył ;d a co do alfy to moim zdaniem nie pasuje ta naklejka na progu, tak ładna sztuka ;d kolor jak mój ;d

naklejka była od zawsze nie chce jej ściągać bo nie wiem czy nie będzie różnicy w lakierze

Witam, mała aktualizacja:

- w końcu kupiłem klubowe ramki !
- zmieniłem lusterko wewnętrzne na mono czy tak fotochromatyczne, mega ułatwia życie z wieśwagenami na karku
- zmieniłem postojówki na LEDowe z CAN'em więc błędów nie ma, świecą obłędnie wieczorem dodam zdjęcia jak to wygląda

attachment.php

dodatkowo wczoraj zaliczyliśmy kolejny udany spocik z Koszalinie

Załączniki

• DSC_0513.jpg
    DSC_0513.jpg
    215.9 KB · Wyświetleń: 338
autko dzisiaj dostało wosk na maskę i błotniki przód nakładany ręcznie
[*]
zdjąłem te tragiczne nakładki na pedały, w końcu nie naciskam gazu i hamulca jednocześnie :D dodatkowo wrzucam zaległą fotkę postojówek LED
attachment.php
attachment.php
attachment.php
attachment.php

Załączniki

• DSC_0515.jpg
    DSC_0515.jpg
    35.6 KB · Wyświetleń: 296
  • DSC_0517.jpg
    DSC_0517.jpg
    121.1 KB · Wyświetleń: 291
  • DSC_0518.jpg
    DSC_0518.jpg
    77.1 KB · Wyświetleń: 283
  • DSC_0520.jpg
    DSC_0520.jpg
    95 KB · Wyświetleń: 298
tragedia była, już kij z wyglądem ale strasznie blisko siebie pedały były, teraz muszę kupić gumki na sprzęgło i hamulec bo są gole blachy :D

mega podoba mi się ta postojówka z włączonymi przeciwmgłowymi, na żywo wygląda to lepiej, fajnie się kolory odcinają, klosz jest biały a 'pojemniczek' z halogenem żółty ale chyba nie można tak jeździć :D
attachment.php
attachment.php

- - - Updated - - -

attachment.php

Załączniki

• DSC_0522.jpg
    DSC_0522.jpg
    52.6 KB · Wyświetleń: 290
  • DSC_0523.jpg
    DSC_0523.jpg
    52.2 KB · Wyświetleń: 289
  • DSC_0524.jpg
    DSC_0524.jpg
    53.8 KB · Wyświetleń: 276
Ostatnia edycja:
Ja niestety musiałem tak na przeciwmgłowych przez tydzień jeździć jak przetwornica do ksenona mi padła :/ Myślę, że dla niewtajemniczonych temat nie do zauważenia, zwłaszcza w dzień.
A postojówki ledowe obam na żywo, wkrótce. Może też sobie takie sprawie:)

P.S. A zawias masz teraz jeszcze wyżej niż widziałem ostatnio? :blink:

taaaak a to za sprawą nowych amortyzatorów ale powoli się ' uklepują ' choć ciągle szukam jakichś używanych dobrych sprężynek

Jako że przyjemne temperaturki za oknem postanowiłem pomalować zaciski na czerwono, miała być żółć ale wyszło jak wyszło, niestety zabrałem się za to po 16snastej i brakło dnia więc to co widzicie to dopiero jedna warstwa bez szlifowania bo jeszcze mokre, (nie czepiać się ze powychodziłem bo będzie to czyszczone)

-Hammerite z połyskiem

attachment.php
attachment.php
attachment.php

jak myślicie malować zewnętrzne czołowe części klocka czy może np czernią je zrobić ?
Jestem otwarty na propozycje

Załączniki

• DSC_0525.jpg
    DSC_0525.jpg
    68.5 KB · Wyświetleń: 234
  • DSC_0527.jpg
    DSC_0527.jpg
    68.4 KB · Wyświetleń: 248
  • DSC_0528.jpg
    DSC_0528.jpg
    76 KB · Wyświetleń: 237
Maluj "wsio" ;) Będzie masywniej wyglądać ;) Wiesz że malując farbą, którą malujesz (czyt. Hammerite), musisz pomalować co najmniej 2 razy ;)

mam plan minimum 3 razy, słabo kryje- widać, ale jeszcze chce szlifować między warstwami dlatego dam jej grzecznie wyschnąc jutro delegacja na dwa dni więc miód

Mówisz malować wsio ? :D Też tak myśle stać się raczej nic nie powinno co nie ? Klocek będzie sobie pracował normalnie ?

Ta farba tak kryje ;) Zobaczyłbyś jak kryje "żywą" stal, to dopiero byś się wkur**ał ;)
Z klockiem nic się nie stanie, to farba a nie jakiś klej ;)

Amortyzatory
Powrót