Alfasud 1,4 Boxer 1980r

• Autor wątku Autor wątku Mafik
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
Mam nadzieje że kiedyś bedę mogł spotkać na żywo ta Alfunie,dbajcie o nią jak najlepiej. Powodzenia w dalszej przygodzie z Alfasudem

Czy dobrze mi kumpel mówi, że ktoś był tym autem dziś u mnie w firmie - w ERGO BTL na Gocławiu!?!?!
:-)

To chyba inny egzemplarz bo ta Stoi w garażu rozebrana :) czeka na spawanie podłogi.

To jest to:) Właśnie taką zawsze chciałem.A z czystej ciekawości można siędowiedzieć ile takie cacko stoi ??

Piękna sprawa takie autko...już po remoncie? killujesz szajsenwagony?

Dołączam sie do pytań: Alfa już smiga? Eh, chyba nie będę osamotniony w marzeniach o włoskim youngtimerze z lat '70 lub początku '80. Ja od czasu jak zobaczyłem na mobile.de srebrną 33QV series I tak nie mogę sie odkochać...

narazie alfetka stoi i czeka na lepsza pogodę
i wyszedł kibel z papierami :/
bo wlasciciel dał tylko tymczasowy dowód rej a z takiego dowodu nie mozna zarejestrować :/

Wasz samochidzik jest piekny :) Jak tam ida postepy przy pracach? Moja tez miala dowod tymczasowy gdy ja kupilem. Musialem z poprzednm wlascicielem udac sie wydzialu komunikacji. Tylko ze auto bylo z warszawy, a ja jestem z wroclawia, wiec czekala mnie wycieczka. Ale na szczescie wszystko sie udalo :) Moja jest zmasakrowana blacharsko i mechanicznie, az musialem dawce alfe 33 kupic. Bedzie lekko sprofanowana zawieszka z 33 oraz silnikiem z tejze. Na szczescie beda to zmiany odwracalne. Swoja droga silnik 1.7 na dwoch podwojnych dellortach jezdzi niesamowicie przyjemnie :) zakochac sie idzie :)
29.jpg

silnik 1,7 na gaźniczkach był chyba również montowany w Sprintach w topowej wersji także to żadna profanacja, a jak to jeździ to się dobrze wie. Jazda na bezynie takim silniczkiem może i kosztowna ale przyjemność taka że uśmiech nie znika nawet jak już boxerek stygnie w garażu. Powodzenia w odnawianiu:)

Amortyzatory
Powrót