Alfasud 1,4 Boxer 1980r

• Autor wątku Autor wątku Mafik
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
M

Mafik

Guest
Wraz z kolega zakupilismy ten oto samochodzik.
Nie wiele jeszcze o nim wiem ale bedziemy sie pilnie uczyć :)

Pozdrawiam
Marcin

dobrze ze są jeszcze ludzie, którzy picują takie cacka dla przyszlych pokoleń :)

No no,Panowie.Czapki z głów przed wami należy ściągać.Piękna Bella będzie. :shock:

Z wierzchu ma ładny lakier i nawet nie bardzo jest zjedzona.
Ale podloga od strony pasazera jest w strasznym stanie wiec czeka nas spawanie :)
Ale silniczek ma dobry, pali bez problemow, ryczy fajnie :)

Gratuluję wyboru i odwagi w spawaniu życzę!

Całkiem niezły ten model, kolega ma taki tyle, że 5 drzwi - jeździł nieźle, silnik OK ale złamał mu się jakoś niedawno ze starości więc ... zadbajcie o niego bo on nie dbał.

pozdrawiam :)

Super bella a teraz widzę iż będzie polska wersja "odpicuj mi brykę" ale tylko dotyczy Alfa Romeo :mrgreen:
Powodzenia panowie.

Z ciekawości, ile kosztowała? Piszcie też o kosztach jakie ponosicie na odrestaurowanie,wielu ludzi to ciekawi... Być może jeszcze ktoś się odważy jak będzie znał koszta faktyczne a nie z kosmosu.
Piszcie więc co po kolei robiliście i jakie tego były koszty.
Pozdrawiam.

Zawineliście mi ją sprzed nosa, nieładnie :twisted: :twisted:
Musze dalej szukać do kolekcji

Jeżeli ma dużą tutkę, IKARową podkładkę z tyłu i kupiona była na Woli w Warszawie kilka dni temu, to chyba za 2000,-
Mojemu kumplowi też sprzed nosa. :-)

http://www.otomoto.pl/index.php?sect=show&id=C3557689
to chyba ta co? :wink: ladniutka jest sam chetnie bym sie taka zaopiekowal :) ostatnio znalazlem w pewnym komisie 75-ke w stanie agonalnym, stala sobie sama tam gdzie juz nikt nie zaglada skazana na powolne umieranie az mi serducho peklo :cry: gdybym mial kase na przywrocenie jej mlodosci to bym ja zabral :P

Ta, ta :-)
Widać po rejestracji WI xxxxx i małych ryskach przy lewym kierunkowskazie w zderzaku :-)
Ciekawe, czy zrzucacie tę dużą tutkę, której nie widać na fotce...
Wiem, że tam jest, bo kumpel robił fotki tej Belli, bo mu się podobała...
Kombinował, czy ktoś by mu jej nie sprzedał... A kilka dni później zobaczył ogłoszenie z adnotacją "sprzedane" :-(
Ale cóż - kto pierwszy ten lepszy :-)

Ta sama :)
No szybka akcja była pojechalismy żeby kupic i kupilismy za 1500 :)
Ale strasznie ma przezarta podloge od strony pasazera.
Noi jakos tak nie zabardzo dbana w srodeczku była.
Podobna stała w nowym sączu z silnikiem 1.6 ale ta nam ktos sprzatnoł.

Co do tutki zostanie narazie taka jak jest.
Narazie podłoga jest priorytetm.
I szukama jakiegoś spawacza co by zaspawał dziury.
Moze ktoś z was zna kogoś co spawa niedrogo ?

piękne auto sam szukam czegoś takiego żeby podłubać troszkę wg mnie niezła okazja powodzenia życzę... a podłogę to najlepiej jest samemu wyspawać bo większość zrobi to na sztukę a jak już będą chcieli zrobić to dobrze to drogo wezmą... samo życie...

Dajcie sobie czasu i wykonajcie naprawy blacharskie najdokładniej jak się da, żadnego spawania na zakładkę i tego typu partactwa. Po naprawach blacharskich należy zabezpieczyć antykorozyjnie bo czym więcej napraw tym trudniej doprowadzić auto do stanu pierwotnego .

Amortyzatory
Powrót