• Hej Alfaholicy!

Na forum pojawił się świeżutki motyw kolorystyczny Alfa Red Luna, zaprojektowany przez marqo specjalnie z myślą o naszych Alfowych klimatach i czytelności na różnych urządzeniach.

Zachęcamy do:

• włączenia nowego stylu w ustawieniach profilu i potestowania go na co dzień
    • zgłaszania uwag dotyczących kolorów, kontrastów, czytelności i wygody przeglądania dłuższych wątkich
    • dzielenia się propozycjami drobnych poprawek, które mogą jeszcze lepiej dopasować motyw do charakteru naszej społeczności Alfaholików

Każda opinia pomoże dopieścić wygląd forum tak, aby „Alfa Red Luna” była tak przyjemna w odbiorze, jak dobrze utrzymana Alfa na ulubionej trasie.

Wbijaj do tematu i napisz, co myślisz!

alfaholicy słupsk

• Autor wątku Autor wątku lukasztm
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
Motofan napisz czy dostales moja wiadomosc,bo cos z tym wysylaniem u mnie jest nie tak.pozdrawiam

Tak dostałem, aż trzy i odpisałem :)

musze sie pochwalic ze wczoraj na trasie ustka slupsk, udalo mi sie kompletnie " rozje###" turbine :(:( poprostu mi ja rozsadzilo krutko mowiac. i na 2 km czarny dym.
R.I.P

A na pewno turbina? Może tylko rura za turbiną? Też będzie dymiło.

napewno turbina, jak to mechanik mi powiedzial " rozsadzilo cale wnetrznosci " mialem szczescie ze do mechanika dojechalem bez zacierania silnika.

Kolega cykada chyba chciał z diesla zrobić rajdową benzynke i sie nie udało. Z drógiej strony to turbina chyba musiała już być troche dobita.

no raczej ta druga opcja bo przy zwyklym wyprzedzaniu " pred. ok. 80-90 " to sie wtedy stalo

Dlatego panowie polecam silniki benzynowe... Najlepiej 2.5 albo nawet 3.2! :D

Piket, nie każdego stać na to;) no chyba że w gazie...ale przy silniku 3.2 to wg mnie profanacja...

1050 zl turbinka z 18 mies gwar. hak jest w tym ze musze im oddac moja, plus wymiana wszystkich filtrow, nowy olej, uszczelki do turbiny + robota, szykuje sie jutro na oddanie 1700zl jak nie lepiej ;( niezly prezent dla niuni. jedyne co mi przychodzi do glowy to FML.....

co to jest FML?

---------- Post added at 23:51 ---------- Previous post was at 23:50 ----------

mam pytanko. konserwowaliście podwozia u siebie? możecie polecić jakieś dobre środki? najpierw na rdzę, a póxniej do konserwacji...bo po ostatnim wejściu do kanału to się przeraziłem...

dzieje sie cos jutro?

Ostatnia edycja:
Wiecie dlaczego wybrałem diesla zamiast benzyne w gazie? Oba kosztują podobnie w zakupie a jazda na gazie może wyjść nawet tańsza niż na ON tylko że w dieslu mam jeszcze troche wolnego bagażnika którego w alfie i tak jest nie za dużo.Nie zajmuje go jakimś baniakiem ani nie walami sie po nim koło zapasowe co powoduje niezły burdel
Piket na razie musi do samochodu zapakować siebie,dupe i jej torebke potem sie to zmieni zacznie mysleć o kombi, ja cholernie żałuje że nie kupiłem kombi.

a ja na ten moment trochę żałuję że nie kupiłem sedana. narazie potomstwa nie planuję...ale też kilka razy kombi się przydało. czy to wyjazd na wakacje, czy przeprowadzka, zakup pralki;) jak na kombi bardzo małe, aledaje radę. niestety teraz już nie mogę mojej sprzedać...za dużo zainwestowałem. z 2-3 latka u mnie chyba posiedzi. a diesla wybrałem...część osób wie dlaczego;) rozmawialiśmy o tym już kiedyś w mCd

ja bede dzisiaj o 18 tej. ktos jeszcze dolaczy?

TIO, nie żałuj, Alfa 156 jest chyba jedynym na świecie samochodem, w którym kombi ma mniejszy nominalnie bagażnik niż sedan. Oczywiście licząc tak jak producent czyli mniej więcej do linii rolety w kombi. Kiedyś miałem 156 SW, które kupiłem z myślą o moim piesku. W rezultacie pies nadal podróżował za moimi plecami a bagażnik ledwo mieścił walizkę rozsądnych wymiarów. I to mam na myśli walizkę z rzeczami zapakowanymi przez mężczyznę, bo bagaże, które na 10 dni zabiera kobieta nie chciały się nawet do 166 zmieścić.

Litry bagażnika to jedno a otwór przez który musisz tą walizke włożyć to drógie, w sedanie wszystko większe np głęboki wuzek trzeba wkładać sposobem i to nie zawsze sie udaje.
Z innej strony ta alfa raczej będzie ze mna do końca swych dni i gdy kupie nowszą do wożenia tyłka (159) to ta mogłaby słuzyć mi do pracy ale jak włożyć do bagażnika skrzynke z nażędiami i parę innych gadżetów do pracy niezbędnych? W kombi problemu niema.

Amortyzatory
Powrót