• Hej Alfaholicy!

Na forum pojawił się świeżutki motyw kolorystyczny Alfa Red Luna, zaprojektowany przez marqo specjalnie z myślą o naszych Alfowych klimatach i czytelności na różnych urządzeniach.

Zachęcamy do:

• włączenia nowego stylu w ustawieniach profilu i potestowania go na co dzień
    • zgłaszania uwag dotyczących kolorów, kontrastów, czytelności i wygody przeglądania dłuższych wątkich
    • dzielenia się propozycjami drobnych poprawek, które mogą jeszcze lepiej dopasować motyw do charakteru naszej społeczności Alfaholików

Każda opinia pomoże dopieścić wygląd forum tak, aby „Alfa Red Luna” była tak przyjemna w odbiorze, jak dobrze utrzymana Alfa na ulubionej trasie.

Wbijaj do tematu i napisz, co myślisz!

alfaholicy słupsk

• Autor wątku Autor wątku lukasztm
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
I jak panowie widzimy się w niedziele przy castoramie o 19?

Ja ostatnio byłem na Castoramie o 19.00 i nikogo nie było. Mogę być tylko żebym znów nie zastał pustego placu.

Jeażeli będziemy mieli spotkać sie w jednym miejscu wszyscy razem to coś z tego wyjdzie, potem możemy rozmawiać o nowym miejscu,najważniejsze to sie spotkać. deklaruje swoją obecność pod castoramą.

Przepraszam panowie ale mnie w tym tygodniu nie będzie...
Niestety nie dam rady... :(
Jak już to za tydzień wpadne...
Chociaż widze że i tak małe zainteresowanie tematem jest...

Widze Motofan że jak tak dalej pójdzie to śmiało będziemy mogli planować spotkania u kogoś w domu,z taką liczebnością napewno sie zmieścimy nawet z żonami. Chętnie przyjade nawet żeby spotkać sie z jedną osobą, poza tym mam pewną teorje na duże spalanie i falowanie obrotów, powtarzam teorje.

Witam, sorki ale mnie dziś nie będzie, nie zdążę autka złożyć, mam wyjęty kolektor i jeszcze masę pracy przede mną.

Witam, sorki ale mnie dziś nie będzie, nie zdążę autka złożyć, mam wyjęty kolektor i jeszcze masę pracy przede mną.

Dziś nas też nie będzie ale może jutro? Jeżli nic nadzwyczajnego nie wyskoczy to ja będę.

Kurde sorki pomyliłem dni :) myślałem że dziś niedziela ale lamer ze mnie, w takim razie ja też powinienem być

I jak tam panowie było na spocie?
Cholernie żałuje że nie mogłem przyjechać... :(
Ale za tydzień na pewno się zjawie...

Panowie przepraszam, że się nie zjawiłem ,ale wypadł mi niespodziewany wyjazd do Darłowa. Za tydzień zjawię się na 100%. Przy okazji pozdrawiam panią w czerwonej Alfie 146, którą mijałem w Poganicach. Zagapiłem się i w ostatniej chwili zauważyłem, że machnęła mi rączką. Pozdrawiam

Ostatnia edycja:
To kto będzie za tydzień?

za tydzień? Tzn w tą niedziele?
Ja będe na 100%!
Kto następny?

witam wszystkich jstem nowy w tym dziale co tu sie odbywaja za zloty ??? moge polecic dobrego mechanika jak chodzi o rozrzad bo widzialem na pierwszych stronach ze ktos zaplacil 2000 ... :O ja dalem nie cale 200 zl. aktualnie szukam kogos kto odkryje zagadke falowania ktore powrocilo z dnia na dzien.

Kolego gold1, zapraszamy przeważnie w każdą niedzielę na spotkania, miła atmosfera, wymiana doświadczeń itp. Nie powiedział bym że to zloty bo za mało aut, ale zawsze kilka jest.

Co do falowania, jeśli masz TS to ja również walczę z falowaniem obrotów.
Przyczyn może być kilka:

-Nieszczelny dolot powietrza- Pęknięta rura dolotu (wąż gumowy) przed przepustnicą, nieszczelny kolektor ssący, itp
-Niedomykający się zaworek zwrotny ODMY- odpowietrzenia skrzyni korbowej/pokrywy zaworów. Zaworek puszcza olej jeśli jest zabrudzony i się zawiesza
-Uszkodzony Silnik krokowy- wykonać reset silnika krokowego, zależy jakie masz falowania, na dojeżdżaniu do świateł czy na postoju?
-Nieszczelny wąż podciśnieniowy od serva pompy hamulcowej,
-Łapanie lewego powietrza pod układem wtryskowym, który jest na kolektorze dolotowym- wymienić uszczelkę pod wtryskiem,
-Zabrudzone styki potencjometru silniczka krokowego,
-Przepustnica powietrza- wykonać czyszczenie,
-Czujnik położenia wału korbowego- (falowanie po wyrzuceniu na luz i marchewa powyzej 5000),
-Po wyjęciu listwy paliwowej testy wykazały że wydajność wtryskiwaczy jest dość duzo zaniżona- CZYSZCZENIE!!!
-Brak dobrej masy/słaby AKU
-Uszkodzony czujnik temperatury silnika

-to na początek

Na pewno przepływomierz nie ma nic do falowania obrotów.

Dziś jestem po wymianie kolektora ssącego więc pojeżdżę i zobaczę czy się coś poprawiło.

Amortyzatory
Powrót