Chmielinski
Nowy
- Auto
- Stelvio Veloce MY20
ZF 8HP występuje w samochodach z silnikami ustawionymi poprzecznie? Nawet BMW w swoich przednionapędówkach stosuje chyba Aisina.
Podążaj za instrukcjami wyświetlonymi na poniższym wideo, aby zainstalować aplikację internetową na Twoim urządzeniu.
Uwaga: Ta opcja może nie być dostępna w niektórych przeglądarkach internetowych.
Hej Alfaholicy!
Na forum pojawił się świeżutki motyw kolorystyczny Alfa Red Luna, zaprojektowany przez marqo specjalnie z myślą o naszych Alfowych klimatach i czytelności na różnych urządzeniach.
Zachęcamy do:
Każda opinia pomoże dopieścić wygląd forum tak, aby „Alfa Red Luna” była tak przyjemna w odbiorze, jak dobrze utrzymana Alfa na ulubionej trasie.
Rzeczywiście, dopiero teraz zobaczyłem. Dla mnie lepiej byłoby bez tego zabiegu, ale założenie chyba było, że czytelność lepszaKurynio, dlaczego na tym retro cyfry od 220kmh i 7krpm są odwrócone? To jakiś błąd na zdjęciu czy celowe działanie? Pewnie miało być czytelniej, ale wygląda mega dziwnie
Kolego, Peugeota 308 obecnej generacji pokazano w marcu 2021, a Ty go wskazujesz jako złoty standard, bo jest w salonach w kwietniu 2022?
A, i Tonale można zamówić od jakiegoś miesiąca, nie trzeba nawet iść do salonu. Pierwsze oferty od dealerów na otomoto były pod koniec marca, więc jakbyś wtedy poszedł do salonu to też byś zamówił.
O porażce Giulii i Stelvio już przelało się wiele stron, dość tylko powiedzieć, że nie miało to wiele wspólnego ze wczesną prezentacją.
Kurynio, dlaczego na tym retro cyfry od 220kmh i 7krpm są odwrócone? To jakiś błąd na zdjęciu czy celowe działanie? Pewnie miało być czytelniej, ale wygląda mega dziwnie, w starociach to tak nie wyglądało....
"Ważniejsza od celu podróży jest radość z podróżowania" - Soichiro Honda

O widzisz, zawsze się to czego nowego człek dowie, ja w głowie jakoś miałem stare fiaty i polonezy [emoji23][emoji23]Oczywiście, że tak wyglądało - wklejam zdjęcie zapożyczone z forzalitalia.plPokaż załącznik 283813
Z ostatnich lat tak, chyba od 156, ale te wcześniejsze też tak nie miałyTo taki wyróżnik Alf z ostatnich lat.
Niemcy krótko i na temat:
Pokaż załącznik 283848
Cały "test" tutaj:
Pokaż załącznik 283849
Ogólnie - nie jest szczególnie sportowo.
Niemcy krótko i na temat:
Cały "test" tutaj:
Ogólnie - nie jest szczególnie sportowo.
Chyba nie liczyłeś, że Alfą będzie tańsza od plebejskiej Cupry.... Formentor jest świetnie wyceniony i ma szeroką gamę silnikową, na tym polu Alfa nie może z nim konkurować.
czas chyba przestać się napinać przesadnie
Rynek pokazuje marce Alfa Romeo gdzie jest jej miejsce. A jest na absolutnym marginesie współczesnej motoryzacji. 10 lat temu Marchionne na cały świat szumnie zapowiadał rewolucję, nowe modele, podbicie rynku, 400 tysięcy aut rocznie.... Pamiętacie te drukowane wszędzie tabelki z listą modeli AR?
Gdzie dziś jest marka, widać po sprzedaży, ofercie modelowej i dominujących opiniach.
Teraz mamy kolejną rewolucję, pod nową flagą. I już na starcie ewidentny falstart.
Nie da się ciebie czytać. Chełpisz się tym, ze Alfie nie idzie. Ja i wiele osób tutaj jest zwyczajnie zadowolonych z wyboru Alfy, cieszymy się doskonale jeżdżącym samochodem z piękną linią, a tobie pozostało jedynie trollowac i cieszyć z tego, ze mało aut sprzedają - jakby bulo z cęgi. Taki typowy pies ogrodnika. Sprzedają tak mało, bo tacy jak ty nie dorośli do Alfy. Nie masz tego wyczucia, gustu i odwagi, aby kupić Giulie/Stelvio, wiec jeździsz nudna, smutna i bylejaką Mazda. Ja po Giulii Veloce wiem, ze kolejne moje auto to tez będzie Alfa. I będzie mnie niezmiernie cieszyć. A ty zostaniesz w tej norze i będziesz pisał te swoje bzdury i dyrdymały. Żal mi ciebie. Bez odbioru.
Czytam te brednie i nie wiem, śmiać się czy płakać. Kolega Zalezi wykazuje całkowity brak zarówno rozumienia tekstu jak i przekazu.
Nie jeżdżę nudną, smutną i byle jaką mazdą ale jeżdżę alfą 159. To moja trzecia alfa, od 11 lat mam te samochody. Jestem swoją alfą zachwycony.
Mazda 3 to moje drugie auto w rodzinie, nawiasem mówiąc nie jest ani nudne, ani smutne ani byle jakie: jakością wykończenia wnętrza i wypasem opcji bije na głowę konkurencję wsród kompaktów. Ale nie o tym piszemy, to tylko wyjasnienie dla kolegi Zalezi.
A teraz drugie wyjaśnienie: nie cieszy mnie mała sprzedaż alf, smuci mnie bardzo. Natomiast należy wskazywać niezliczone i ewidentne błędy, niedociągnięcia i braki w zarządzaniu marką, której sprzedaż sięga dna. Kolega Zalezi chyba jest jeszcze w szkole podstawowej. bo używa na to argumentu: "sprzedają tak mało, bo tacy jak ty nie dorośli do Alfy". Trudno te dziecinne dąsy w ogóle komentować.
Forum nie służy jedynie lizaniu się nawzajem nie wiem, po czym. Wszyscy chcemy, żeby alfa rosła w siłę i zyskiwała lepszą opinię i sprzedaż. Tak się jednak nie dzieje.
Nie rozumiem też fragmentu zdania, może w języku kolegi Zalezi to coś znaczy? "jakby bulo z cęgi." hmmm. Co to znaczy?
Takie mamy społeczeństwo. Społeczeństwo imbecyli, dyletantów i ingorantów bez krzty wiedzy i jaj.
Zachowujesz się jak dzieciak pisząc z jakąś dziwna dumą ciagle to samo. Ileż można?