• Hej Alfaholicy!

Na forum pojawił się świeżutki motyw kolorystyczny Alfa Red Luna, zaprojektowany przez marqo specjalnie z myślą o naszych Alfowych klimatach i czytelności na różnych urządzeniach.

Zachęcamy do:

• włączenia nowego stylu w ustawieniach profilu i potestowania go na co dzień
    • zgłaszania uwag dotyczących kolorów, kontrastów, czytelności i wygody przeglądania dłuższych wątkich
    • dzielenia się propozycjami drobnych poprawek, które mogą jeszcze lepiej dopasować motyw do charakteru naszej społeczności Alfaholików

Każda opinia pomoże dopieścić wygląd forum tak, aby „Alfa Red Luna” była tak przyjemna w odbiorze, jak dobrze utrzymana Alfa na ulubionej trasie.

Wbijaj do tematu i napisz, co myślisz!

Alfa Romeo Tonale

Dokładnie, tam samo było z 4C. Był pokaz przedpremierowy w car serwisie, wszyscy zachwyceni och i ach, a później w necie wylewanie żali że jazd nie było.

Wysłane z mojego SM-G991B przy użyciu Tapatalka

Nie pofatygowałem się, w ogóle nie jestem zainteresowany tym modelem :). A zainteresowanie chyba nie było duże, bo po mailu poprawiali jeszcze SMS-em dzień przed.

A ja właśnie oglądałem w ADF.
Tradycyjnie jak to Alfa lepiej prezentuje się na żywo niż na zdjęciach.
Wersja TI więc wyposażeniowo dupy nie urywa, generalnie plastiki w środku ale porządnie spasowane, tablet tragedia, tak jakby ktoś większy telefon położył na boku.
Siedzi się wygodnie, wysoko. Bagażnik pakowny
Z zewnątrz rzuca się w oczy, przód taki se.
Sportu tam nie ma za grosz ale chyba nie miało być?
34.jpg
35.jpg
36.jpg

Sent from my SM-G991B using Tapatalk

A ja właśnie oglądałem w ADF.
Tradycyjnie jak to Alfa lepiej prezentuje się na żywo niż na zdjęciach.
Wersja TI więc wyposażeniowo dupy nie urywa, generalnie plastiki w środku ale porządnie spasowane, tablet tragedia, tak jakby ktoś większy telefon położył na boku.
Siedzi się wygodnie, wysoko. Bagażnik pakowny
Z zewnątrz rzuca się w oczy, przód taki se.
Sportu tam nie ma za grosz ale chyba nie miało być?
A gdzie jest miejsce na przednią tablicę rejestracyjną?

Wygląda to już na Peżotowanie niestety, a dlaczego? Na zdjęciach tył Tonale i np. 208 wygląda świetnie, drapieżnie, sportowo a na żywo jest gówno z jednego prostego powodu - obudowa lamp jest wypukła i wystaje z linii blach. Wystarczyło by to wepchnąć w głąb auta i było by zupełnie inaczej, widać to doskonale z przodu, lampy są zagłębione i całość wygląda drapieżnie. Nie sądzę aby przedłużenie odrobinę tych blach żeby zrobić "daszek" tylnym lampom było kosztowne a dizajnersko zrobiło by przepaść.

Wygląda to już na Peżotowanie niestety, a dlaczego? Na zdjęciach tył Tonale i np. 208 wygląda świetnie, drapieżnie, sportowo a na żywo jest gówno z jednego prostego powodu - obudowa lamp jest wypukła i wystaje z linii blach. Wystarczyło by to wepchnąć w głąb auta i było by zupełnie inaczej, widać to doskonale z przodu, lampy są zagłębione i całość wygląda drapieżnie. Nie sądzę aby przedłużenie odrobinę tych blach żeby zrobić "daszek" tylnym lampom było kosztowne a dizajnersko zrobiło by przepaść.
A jak dla mnie tył jest bardzo ładny za to przód przekombinowany.

W ogólnym rozrachunku Tonale jest ładne, wyróżnia się moim zdaniem, ma styl. Niestety z tą paletą silnikowa może się słabo sprzedawać, bardzo słabo. Dość powiedzieć, ze nadal za 210-220k można kupić Stelvio Veloce ze stocku.

Po pierwszym oczarowaniu zapał mi trochę osłabł.Na coraz częsciej pojawiających się filmach na YT auto wygląda tak po prostu zwyczajnie ł.Tak, owszem jest ładne, ale to "ładność" na poziomie Mazdy CX3 albo Peugeota 3008.
Przy postawieniu tych aut w szeregu trudno byłoby się domyślić,że mamy dwa auta z kilkuletnim stażem i jedno, które dopiero wchodzi do sprzedaży.Zastępując scudetto zwykłym wlotem wyszedłby przeciętniak,ładny, ale jednak przeciętniak.

Po pierwszym oczarowaniu zapał mi trochę osłabł.Na coraz częsciej pojawiających się filmach na YT auto wygląda tak po prostu zwyczajnie ł.Tak, owszem jest ładne, ale to "ładność" na poziomie Mazdy CX3 albo Peugeota 3008.
Przy postawieniu tych aut w szeregu trudno byłoby się domyślić,że mamy dwa auta z kilkuletnim stażem i jedno, które dopiero wchodzi do sprzedaży.Zastępując scudetto zwykłym wlotem wyszedłby przeciętniak,ładny, ale jednak przeciętniak.

Na żywo wrażenia są lepsze.

Na jakie zywo:))?
Byłem w tygodniu w salonie Fiat Alfa Jeep na Oleskiej w Opolu.
NIC nie wiedzą o Tonale (kiedy? jakie wersje? Nic).
Ani cienia obecności Tonale, ani jednej reklamówki w salonie.
Pomijam fakt, że w salonie stały tylko trzy Stelvio, w części Jeepa tylko jeden Renegade, w części Fiata dwie 500 i Tipo.
Wyglądało to na salon wymarłych zombie.

Amortyzatory
Powrót