radosuaf
Nowy
- Auto
- Alfa Romeo Giulia Business 200 KM MY21
A ja powiem tak: zdziwiony jestem że byc może będzie 1.6 jtdm w gnojówce, który de facto jest głośny ( ale i bezawaryjny), podczas gdy w giulii wycowali diesle ze sprzedaży. Dziwne posunięcie. Druga sprawa to brakuje mi czystej benzyny q4, może być 1.3-1.5, ale żeby chociaż miał te 180ps. Hybryda zawsze spoko jako opcja na miasto i ciche ruszanie spod domu. Ogólnie autko mi się podoba, choć miałem bardzo negatywny odbiór z racji tego tworu crossoverowego/suvovego. Myślę, że sprzedawać się może lepiej od stelvio z racji nowszej technologii, gabarytów i pewnie ceny podstawowej.
Giulię można jak najbardziej zamówić w dizelku:
https://www.alfaromeo.pl/konfigurator/giulia-my22/#/version
- - - Updated - - -
Szkoda silnika w hybrydzie, jak wyobrażę sobie godzinną jazdę autostradą, po czym zjeżdżam do Wrocławia i na 100% wbijam się w 20-minutowy korek na wyścigowej, gdzie aktywuje się start-stop i auto przechodzi w tryb elektryczny, a silnik z turbiną się smażą bez chłodzenia. A jeżdżę tak średnio 2-3 razy w miesiącu.
A dlaczego miałby się smażyć? W Giulietcie z 2010 roku był system chłodzenia turbiny po wyłączeniu silnika, można było pałować autostradą i zatrzymać się od razu (o ile S&S wyłączył silnik).