radosuaf
Nowy
- Auto
- Alfa Romeo Giulia Business 200 KM MY21
W ogóle jak to wygląda "MHEW" i "130 KM / 160 km". To są oficjalne dokumenty FCA?
Podążaj za instrukcjami wyświetlonymi na poniższym wideo, aby zainstalować aplikację internetową na Twoim urządzeniu.
Uwaga: Ta opcja może nie być dostępna w niektórych przeglądarkach internetowych.
Hej Alfaholicy!
Na forum pojawił się świeżutki motyw kolorystyczny Alfa Red Luna, zaprojektowany przez marqo specjalnie z myślą o naszych Alfowych klimatach i czytelności na różnych urządzeniach.
Zachęcamy do:
Każda opinia pomoże dopieścić wygląd forum tak, aby „Alfa Red Luna” była tak przyjemna w odbiorze, jak dobrze utrzymana Alfa na ulubionej trasie.
Dokładnie 1 cm mniej od Kaszkaja - w Polsce chyba wzorca w segmencie.Rozstaw osi jak w golfie VII jednym z najmniejszych kompaktów. Bardzo mały :/
Poczekaj jeszcze trochę, to może pełnego elektryka wypuszczą z manualemZ jednej strony fajnie ze wprowadzili miękką hybrydę. Szkoda tylko, że we wszystkich silnikach bo to oznacza brak manualnej skrzyni biegów , co dla mnie jest potężnym minusem.
Z jednej strony fajnie ze wprowadzili miękką hybrydę. Szkoda tylko, że we wszystkich silnikach bo to oznacza brak manualnej skrzyni biegów , co dla mnie jest potężnym minusem. Powinni sobie tez darować 130 konny motor. Dziwi mnie, że mają taki poślizg z PHEV, musi to widocznie oznaczać że będą duże zmiany w stosunku do wersji z Jeepa.
Poczekaj jeszcze trochę, to może pełnego elektryka wypuszczą z manualem![]()
Nie oczekiwałem polemiki z moim poprzednim wpisem - to był raczej sarkazm pokazujący, w która stronę zmierza rozwój motoryzacji. Może to najwyższy czas, żeby jeszcze kupić "normalny" samochód i przekonać się do automatu ZF?A gdzie pisałem, że czekam na elektryka ? Nie przeszkadzałby mi taki model w ofercie ale ja osobiście brałbym pod uwagę co najwyżej PHEV i wtedy automat musiałbym przełknąć. Przy tak słabych benzynach jakie będą na starcie w Tonale automat dobije dynamikę i jest to dla mnie nie do przyjęcia. A automat będzie na pewno, Alfa nie będzie się bawiła w manual w miękkiej hybrydzie.
Załączam info o wersji "first edition". Zamówienia od lutego 2022 na tą wersje 'Speciale'.
Pokaż załącznik 281823
Skąd wiesz, że Tonale to Compass w innej budzie - wykorzystują tą sama podłogę i część rozwiązań technicznych ale mogę się założyć, że te samochody będą od siebie totalnie inne. To tak jakby napisać, że Mito to Grande w innej budzie a Giulietta to Bravo.
Dziwi mnie, że mają taki poślizg z PHEV, musi to widocznie oznaczać że będą duże zmiany w stosunku do wersji z Jeepa.
Nie oczekiwałem polemiki z moim poprzednim wpisem - to był raczej sarkazm pokazujący, w która stronę zmierza rozwój motoryzacji. Może to najwyższy czas, żeby jeszcze kupić "normalny" samochód i przekonać się do automatu ZF?
Giulietta i Bravo nie maja innej podlogi przypadkiem?
Nie mowie ze w odczuciu to beda te same auta, tak samo nikt nie mowi ze GOlf i Octavia to kropka w kropke to samo.
Jeśli Tonale będzie miało chociaż połowę charakteru Stelvio, to jestem spokojny o odbiór wozu.