koziolek
Nowy
TYLKO i wyłącznie 150 KM
jeśli chodzi o zestawienie tych dwóch silników to rzeczywiście 150 KM jest o wiele trafniejszym wyborem
Podążaj za instrukcjami wyświetlonymi na poniższym wideo, aby zainstalować aplikację internetową na Twoim urządzeniu.
Uwaga: Ta opcja może nie być dostępna w niektórych przeglądarkach internetowych.
TYLKO i wyłącznie 150 KM
Nie wiem jak jest po wywaleniu DPF, wycisnąć da się więcej. Ale u mnie wersja 120 po sofcie u Cinka ma 156 km i 320 NM. Czuć sporą różnicę, na pewno nie tylko na wykresieNie mam porównania z 16 v przed softem. U mnie DPF działa bez żadnych problemów więc pozostał tam gdzie był. Głownie lata na trasach i wyprzedzać jest o wiele przyjemniej.
Witam kolegę. Mam pytanie bo też mam alfkę z tym silnikiem i zastanawiam się nad jej z chipowaniem. Interesuje mnie właśnie moc w granicach 150km. Czy te 156km chodzi ci na seryjnych podzespołach czy coś zmieniałeś po modyfikacji?
Witam a czy wywalenie tych klap kolektora w 16v,nie ma wpływu potem na jakies awarie?
Dodano po 2 minutes:
Wogule jest ktos na forum co zakładał chipa w 8v i morze napisać czy nie zacZelo sie auto potem mu psuć
Rozumiem. A ile chip cie kosztował ? I powiedz czuć teraz że autko ma wiecej koni? Bo jescze jedno mnie zastanawia czy takie konie dodawane elektronicznie to całkiem co innego niz w takiej 16v fabryczne ?,czy tak samo je podnoszą w fabryce elektronicznie i to jedno i to samo?czy to poprostu takie oszustwo i zarazem zylowanie silnika ktory do tego sie nie nadaje i prędzej czy pozniej beda kłopoty?jestem rok po chipie, przejechalem 25.000km, auto ma obecnie ponad 150k i wszystko ok.
Czyli rozumiem , ze wszystkie Alfy 147 1,9 JTD 120KM posiadaja DPF ?, lipa :/
Wg mnie tak samo klekotają obie wersje. Zimne 1.9 jtdm to nie kulturaCześć,
Rozglądam się za alfą 159, rozważam przede wszystkim silniki 1.9 8V i 16V. Spotkałem się z opinią, że wersja 120 KM ma znacznie lepszą kulturę pracy od 150 KM (mocniejsza to większy "klekot"). Prawda to? Ma ktoś z Was koledzy porównanie?