• Hej Alfaholicy!

Na forum pojawił się świeżutki motyw kolorystyczny Alfa Red Luna, zaprojektowany przez marqo specjalnie z myślą o naszych Alfowych klimatach i czytelności na różnych urządzeniach.

Zachęcamy do:

• włączenia nowego stylu w ustawieniach profilu i potestowania go na co dzień
    • zgłaszania uwag dotyczących kolorów, kontrastów, czytelności i wygody przeglądania dłuższych wątkich
    • dzielenia się propozycjami drobnych poprawek, które mogą jeszcze lepiej dopasować motyw do charakteru naszej społeczności Alfaholików

Każda opinia pomoże dopieścić wygląd forum tak, aby „Alfa Red Luna” była tak przyjemna w odbiorze, jak dobrze utrzymana Alfa na ulubionej trasie.

Wbijaj do tematu i napisz, co myślisz!

Alfa Romeo GT vs BMW e46 coupe

coś mądrzejszego niż godula jak już ( mój wykres jest nieco inny od tego z linku - i za wcześnie mam max a ja tego nie chcę )

ale temat nie o tym

eot

Ostatnia edycja:
bierz GT chłopie nie zastanawiaj się, pojeździsz będziesz bardzo zadowolony :)

tak bardziej serio: ja kiedyś też się zastanawiałem nad takim wyborem jak Ty ale wcześniej jeździłem 147 i jak wsiadłem do BedzieszMoglWyprzedzac to
*nie podobał mi się środek (kwestia gustu i bardzo subiektywne odczucie)
*pozycja za kierownicą nie taka jak lubie (znowu subiektywnie)
*zdecydowanie mniej pakowne auto (do GT laduje bez problemów 2 rowery)
*lepiej mi się jeździło GT (znowu subiektywnie) w sensie ukl.kierowniczego, pracy zawieszenia, przyspieszenia

Może powinienem jednak odradzić? mniej ich będzie jeździć :)

Najlepiej pojeździć jednym i drugim i zadecydować
poza tym nie wszystkie wybory muszą być rezultatem kalkulacji i wielkiej analizy ;-)

Dla mnie osobiscie to prosta decyzja. Popatrzec na ulice.. bmw na kazdym zakrecie.. alfa nie;)
jak ktos lubi byc oryginalny i wyrozniac sie z tlumu to GT, jesli chce byc kowalskim bmw:)

No tak, bo E46 Coupe cała masa i każdy Kowalski takim jeździ...

Fakt, nie wyróżnia się z tłumu tak jak GT, ale dla wielu to będzie właśnie zaleta.

Zalezy od osobowosci danej osoby.
Jezeli chce wyrozniac sie z tlumu to alfa, natomiast jezeli nie to wiadomo co.
Wogole dla mnie dziwne porownanie bmw vs alfa - dwie rozne koncepcje samochdow:)

Koledzy dwa pytania na szybko:
1) Czy silnik 1.9jtd ma jakieś nagrzewnice w sobie? Jak szybko on Wam się w zimę nagrzewa i jak wygląda spalanie...

2) Czy warto szukać opcji z nawigacją - jak dokładne mapy są, czy można sobie samemu aktualizować, co poza nawigacją można sobie wyświetlać na tym ekranie?

---------- Post dodany o godzinie 16:58 ---------- Poprzedzający go post został napisany o godzinie 15:37 ----------

Wiecie może coś więcej o tym aucie:
http://otomoto.pl/alfa-romeo-gt-navi-tel-skora-bose-alu-19-C14269847.html

Bardzo mi się podoba, a spod Warszawy daleka droga.

Co do tego egzemplarzu to brakuje wszystkich znaczkow.
Na bokach znaczka Bertone, z tylu loga alfy i znaczka GT - wiec pewnie malowane, albo taki tjuning :confused:

biała - malowana na 150% bo białych nie było w tym roczniku
wisi na all już długo , cena nieco zeszła , nie widziałem sam więc oceny konkretnej się nie podejmę
po mojemu - rzeźba

spalanie :
u mnie droga do pracy 21km - wychodzi niecałe 7/100 ( bez szaleństw , min jakie miałem to 6,12 , )
w lato pewnie jeszcze zejdzie na mniej
navi - no fajnie wygląda ale z mapkami podobno gorzej

Ostatnia edycja:
a może Nisan 350Z podobne pieniądze a mocy 300KM, i nadzieja, że mniej awaryjny no i najważniejsze tylny napęd jak u prawdziwego sportowca

Nissana bardziej do brery bym "porównał" niż do GT. Nieco droższy od GT, ale istotnie godny uwagi wydaje mi się zwłaszcza jak ktoś nie jest Alfaholikiem ;)

i nie potrzebuje choćby małej kanapki z tyłu

Mam uczulenie na japońską motoryzację. Nienawidzę "wiatraków" kręcących się do 8k obrotów, a zaczynających jeździć od 5k.
Zdecydowanie bardziej pasuje mi klimat dużej niskoobrotowej V8. Skąd wybór padł na diesla, czynnik ekonomiczny nie jest kluczowy.
Ale temat nie o tym.

Korzystając z okazji mogę Was prosić o rozkodowanie tych VIN'ów:
ZAR93700005197730
ZAR93700005194309

OT ale odważnym można polecić Mazde RX8, można powiedzieć kompromis, ale mówię... dla odważnych :D

[Mam uczulenie na japońską motoryzację. Nienawidzę "wiatraków" kręcących się do 8k obrotów, a zaczynających jeździć od 5k.

To jest silnik renaulta 3,5 litrówka wolnno-ssąca i kręci się do 6,5 tys :), a moc w zależności do rocznika 280 lub 300 kucyków

Amortyzatory
Powrót