[Giulietta] Alfa Romeo Giulietta - temat zbiorczy

• Autor wątku Autor wątku Emenems
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
Montreal, bo jeszcze jej nie produkuja, nawet nie ma oficjalnego projektu.
149 aka furiosa aka junior ma byc nastepca 147 - jak mowia niektore portale motoryzacyjne.

Montreal, bo jeszcze jej nie produkuja, nawet nie ma oficjalnego projektu.
149 aka furiosa aka junior ma byc nastepca 147 - jak mowia niektore portale motoryzacyjne.
aha kumam :lol:

Wierzba napisał:
ar 149 = alfa Junior = alfa Mi.to ?
Oczywiscie ze NIE :wink: Mito to calkiem nowy model, a 149 zastapi 147 :wink: Jedyny myk polega na tym ze Mito bedzie tylko 3 drzwiowe, a 149 tylko 5cio drzwiowe :wink: Tzn moze jeszcze zrobia jakies wersje cabrio lub CC ale niewiadomo :wink:

ja bym tego nie bral powaznie, ktos sobie zalozyl bloga z nadzieja, ze za 5 lat, jak 149 wejdzie do produkcji to bedzie juz wypozycjonowany i bedzie mial mase odwiedzin...

a zdjecie to byle jakie sobie poki co zmontowal :)

gdyby to byłaby prawda, to rzuci mnie na kolana.... Bez dwóch zdań!

Idą w kierunki 8C, nie wiem czy to do końca dobrze... 8C jest przesliczna sama w sobie i nie wiem czy przeszczepianie do innych modeli jest dobrym pomysłem...

Jak tak ucieli na zdjęciu lewa lampę to dokałdnie jak nowe Polo wygląda ;//

Jak dla mnie powinni iśc w kierunki 159, któa jest przesliczna...

Mimo wszystko to Alfa więc szanuję, pewnie się przyjmie,a le troche traci na swojej oryginalności...

Pozdrawiam Alfisti

Re: Alfa Romeo 149

powiem jedno -ALE PASZTET :lol: :lol: :lol:

Co się z tą alfą stało, a takie miała ładne auta, gdzie ta drapieżność, wąskie lampy . Następny wystraszony szczurek obok MiTo.

Alfa WHY? :DDD

Dobrze że Fiat robi ładne auta.

Takie samo jest moje zdanie, wszystkie nowe alfy (prototypy i mito) nie mają już tak fajnego wyglądu, głównie chodzi mi o przód auta. Zawsze podobały mi się samochody z agresywnym przodem, (najpiękniejszy jest model 159, ale równie śliczne to 166 i 156 po faceliftingu oraz gt) Stare alfy też miały piękne agresywne przody (np. 155, 145/6).

w tym drugim linku wygląda tył kształtem podony do pierwszego Seata Leona, a światła dziwnym trafem przypominają mi TVRa któremu ktoś w dupe wjechał :D

Nie podoba mi się. Nie rozumiem dlaczego wzorują się na modelu sportowym ( 8c) i tworzą samochody niższych segmentów (MiTo, 149). Oczywiście życzę Alfie samych sukcesów ale nie jestem przekonany czy to dobra droga.

No 159 to nie jest... ,ale podoba mi się.

p.s.

I tak ją wszyscy pokochamy :D

Amortyzatory
Powrót