r0bertos
Użytkownik
- Auto
- Alfa Romeo Tonale 1.6 JTD Veloce
Podążaj za instrukcjami wyświetlonymi na poniższym wideo, aby zainstalować aplikację internetową na Twoim urządzeniu.
Uwaga: Ta opcja może nie być dostępna w niektórych przeglądarkach internetowych.
Ale to zupełnie inny typ instalacji. Za chiny nie podejdzie. Trzeba to zrobić od podstaw i oprogramować tak aby oszukiwało bodykomputer. W skrócie mówiąc ma udawać że co pewien "nauczony" czas następuje niestabilne wychylenie wajchy a jednocześnie przy ustawieniu np ciągłym przekazać parametr na wejście body bez zmian samemu odpowiednio na ten parametr reagując. Gdyby umieć dobrać się do softu bodycompa wystarczyłoby kilka linijek kodu i nawet jednego dodatkowego drucika ale inżynierowie fiata uznali że tak jest OK co mi osobiście przeszkadza.Taki moduł wycieraczek kosztuje 100,00zł od poloneza caro.
A szkoda bo obiecywali to już w mito (w bagażniku jest nawet miejsce na centralkę sterującą). W oplu dopłata do flex drive kosztuje ok 3000 a w alfie ktoś powiedział że taki układ (amor bez elektrozaworu i sterowania ale za to z wewnętrzną sprężyną) kosztuje 20% a daje 80% efektuw DNA niema zmiany charakterystyki zawieszenia.
Jeszcze zeby to chociaż prawda była. BMW 1, ani A3 za te kase z tym wyposazeniem sie nie kupi., oraz krytykować jakość, prowadzanie, wyposażenie, na korzyć aut konkurencji niemieckiej...
A najlepsze jest to, że mówią to w momencie kiedy w tle widać lata 50-te.Jeśli we wszystkich testach, będą nadal przypominać stereotyp awaryjności w tak przerażający sposób
Może kiedyśWitamy, następny zainteresowany kupnem?![]()
Witamy, następny zainteresowany kupnem?PS: Pozdrawiam wszystkich entuzjastów AR. Czytam już wasze forum od dłuższego czasu, ale nigdy nie chciało mi się rejestrować.
Przeprowadziłem małe dochodzeniew sprawie trzeszczenia tworzyw w nowych alfach.
Otóż nie tyle trzeszczą przy zginaniu co przy ocieraniu się o siebie. W mito dotyczy to klamek wewn i panelu radia dotykającego konsoli nawiewów (czyli wychodzi nie tyle dobór tworzywa co jego spasowanie). Popsikanie czymś na kształt WD40 i wytarcie załatwiło sprawę nie wiem tylko na jak długo.
Spalanie według baku czy komputera pokładowego? Może różnica w zakresie (obrotach) zmiany biegów?Średnia prędkość identyczna i wyniosła 95km/h, ale spalanie w trybie All Weather 9l/100km, a w trybie Dynamic 8l/100km - to nie pomyłka
Ponieważ wykorzystałeś większy moment ob. i moc to zużycie jest mniejsze. Ja na trasie do 100km/h miałem zużycie poniżej 8