[Giulietta] Alfa Romeo Giulietta - temat zbiorczy

Tutaj jest info o 2017 :) autokult.pl /26905,alfa-romeo-giulietta-bedzie-bazowac-na-giulii
sorry za spacje ale nie mogę wklejać linków ( swoją drogą uważam to za głupotę)

Nie po to dla Giulietty tworzyli nową płytę podłogową żeby ją wyrzucić na śmietnik - giulietta nie będzie bazować na giuli

Nieważne na jakiej płycie, byle z tyłu można się rozsiąść jak w nowym Fiacie Tipo! Wczoraj przymierzałem się do Tipo i Giulietty. Mam raptem 184cm wzrostu i w Julce nie ma szans, żeby dorosły usiadł za mną jako kierowcą, w Tipo na luzie! Gdyby nie mizerna ilość miejsca z tyłu już dawno jeździłbym Giuliettą...
Nawet mój 9 letni syn nie ma co zrobić ze stopami siedząc na podkładce w Giulietcie :( Kpina
Oby to porawili

Miejsce z tyłu nie jest najważniejszą rzeczą w usportowionym kompakcie. Dla łaknących komfortu na tylnych siedzeniach jest klasa średnia.
Tipo ma ponad 4,5 m , nic dziwnego, że z tyłu jest dużo miejsca.

Miejsce z tyłu nie jest najważniejszą rzeczą w usportowionym kompakcie. Dla łaknących komfortu na tylnych siedzeniach jest klasa średnia.
otóż to , nie można mieć wszystkiego .Zawsze są jakieś kompromisy. I tak trzeba się cieszyć że mamy w julce dużo więcej miejsca niż np. 2+2 [emoji1]

Już widzę podziurawione chłodnicę od ażurowych kratek

Wysłane z mojego QUANTUM_2_500 przy użyciu Tapatalka

Jakos do tej pory nie slyszalem aby komus podziurawil sie intercooler, a jest jeszcze nizej i bardziej odsloniety, a kratka ta sama

To kolega mało słyszał lecą tak samo jak w bravo i deltach a we wlanglerach nie wspomne

Wysłane z mojego QUANTUM_2_500 przy użyciu Tapatalka

Nie wiem jak innym ale mnie się stare scudetto bardziej podoba . Nie mówiąc już o tym czarnym spodzie zderzaka który optycznie to auto (i tak fabrycznie dość wysoko zawieszone ) jeszcze bardziej podwyższa. Mam nadzieję że to nie ma z liftem nic wspólnego bo jak dotąd to chyba tylko akcesorium było.

Nie wiem jak innym ale mnie się stare scudetto bardziej podoba . Nie mówiąc już o tym czarnym spodzie zderzaka który optycznie to auto (i tak fabrycznie dość wysoko zawieszone ) jeszcze bardziej podwyższa. Mam nadzieję że to nie ma z liftem nic wspólnego bo jak dotąd to chyba tylko akcesorium było.
Mysle ze nadal jest to dokladka z gamy akcesoriow.

w Giulietcie z tyłu nie jest mniej miejsca na nogi niż w znacznie większej 159, a przynajmniej tak mi się wydaje jak pakuję czasem do jednego albo drugiego jakiś znajomych.

jest ZNACZNIE mniej miejsca, nie rób sobie żartów...

wolne żarty... to jest kompakt a nie coupe!
tipo jest ciut dłuższe przez duży bagażnik
co najmniej kilku moich znajomych odrzuciło Giuliettę właśnie z powodu ciasnoty z tyłu :( ja również

Bierzecie oczywiscie pod uwage ze mozecie roznic sie wzrostem i miejsce z tylu za kierowca jest pojeciem wzglednym?

jest ZNACZNIE mniej miejsca, nie rób sobie żartów...

zmotywowałeś mnie, idę sprawdzić, oba auta ustawię pod siebie jako kierowcę (187cm wzrostu) i sprawdzę jak się wtedy zmieszczę po przejściu na tył. Zaraz wracam...

...
Dobra jestem z powrotem.
Ustawiłem sobie fotel pod siebie w obu autach. Zmierzyłem metrem od pedału sprzęgła(w tej linii, ale wyżej) do dołu oparcia było w obu przypadkach 100cm. przeszedłem na tył, w obu akurat lekko kolanami dotykałem oparcia, ale niebyło niekomfortowo (no może po godzinie jazdy jako pasażer to już bym przeklinał). Zmierzyłem, w 159 70cm, w Giulietcie 69cm.
Pomiary pomiarami, jakaś tam dokładność roboinych na szybciocha jest, ale najważniejsze że w obu przypadkach przy komfortowym ustawieniu przedniego fotela, tyle samo miejsca miałem na nogi na tylnym siedzeniu, co potwierdza co napisałem wcześniej.

Konkluzja, skoro dla ustawienia przedniego fotela w Giulietcie i w 159 dla faceta o wzroście 187cm jest ciągle miejsce (choć dotyka kolanami fotela) gdy przesiądzie się na tył, to jest jakieś tam minimum spełnione - większość kierowców i pasażerów jest niższa, więc będzie lepiej. Szału może nie ma jeśli chodzi o miejsce, ale źle tez nie jest.

Ostatnia edycja:
zmotywowałeś mnie, idę sprawdzić, oba auta ustawię pod siebie jako kierowcę (187cm wzrostu) i sprawdzę jak się wtedy zmieszczę po przejściu na tył. Zaraz wracam...

nie zmieścisz się ;p

mam 180 wzrostu i spokojnie mogę usiąść za sobą w obu autach, nie będzie to bóg wie jaki komfort a nogi trzymam wtedy w obu autach w rozkroku
ale więcej miejsca i tak oferuje Julka

Amortyzatory
Powrót