P
Pingwin
Guest
Jak na co dzień też tak nudzisz to współczuje bliskim.
.
Nie mozesz powstrzymać komentarzy osobistych? ja raczej, poza wątkami politycznymi
Podążaj za instrukcjami wyświetlonymi na poniższym wideo, aby zainstalować aplikację internetową na Twoim urządzeniu.
Uwaga: Ta opcja może nie być dostępna w niektórych przeglądarkach internetowych.
Jak na co dzień też tak nudzisz to współczuje bliskim.
.
Pingwin miałeś rację, że w czerwonej Giuliettcie było aluminium, potwierdził to przedstawiciel dealera ze Szczecina, przy okazji zapraszam do przeczytania relacji: http://www.alfanews.pl/2010/07/02/prapremiera-giulietty-w-szczecinie/#comments
(brr, w aucie za ponad 100k PLN..., klasie premium)
Wiem, że fiergloo pisał, że tak jest w cenniku, a niektórzy dalej się spierali![]()
klasa premium ?
toż to kompakt jest jako gulf gti czy S3 (mówe tu o qv)
btw, pande można skonfigurować za ca. 70tys... to co to oznacza? że jest prawie premium ?niemniej polecam taka pande
Pozwalam i oczekuję tego samego. Tylko ty w odróżnieniu od innych napisałeś to już kilkadziesiąt razy-upór w dyskredytowaniu czegoś czego się nie ma godny posiadacza pełnoletniego VW. Jak na co dzień też tak nudzisz to współczuje bliskim.
Raczej ludzie się oglądali z innego powodu. Coś co jest ładne i na swój sposób unikalne (na tyle na ile to możliwe przy masowym produkcie) przyciąga wzrok. Przypadkowe rozmowy inicjowane przez (prawie) obcych ludzi (od młodych tankerów na stacjach po nieco starszych managerów obojga płci) tylko to potwierdzają. Cieszę się zatem że mimo sporego wyboru jaki miałem tym właśnie się zainteresowałem, to kupiłem i tym jeżdżę. Tym samym nie czuję aż takiej potrzeby żeby wmawiać innym że to wybór jedynie słuszny bo szybko przestalibyśmy się darzyć sympatią.
To nie jest krok do tyłu w stosunku do Mito-tam tez wszystko jest z plastiku. Gałka jest wprawdzie inna ale to drobiazg. Ale (pisałem to już)- wsiądź do nowego np. A3-rozczarujesz się licząc na coś więcejtyle że za prawie 94 kpln masz silnik 125 KM
Kurde muszę cyknąć z bliska tę folię alu co zalega u mnie w garażu. O browara się założę że jest to bliźniacze z tym co jest w Julce(to co widziałem na żywo to była opcja z lakierem).
Fajny kolor tej na zdjęciach-biała perła??
Musisz się kolego dokształcić z historii marki.
Metan zgadzam sie z Toba. Jak dlugo mozna czytac tego spamujacego jakiegos pingwina.Ten temat stacza sie do poziomu ludzi typu Pingwin&mumin.Ktos tu ma chyba cos nie tak pod sufitem. Wydaje mi sie ze za duzo bajek utkwilo w psychice.Teraz sie to udziela i spam ma sie dobrze.Ile mozna czytac ciagle to samo o jakims Muminie. :
Znowu to napisałMetan zgadzam sie z Toba.
Musisz się kolego dokształcić z historii marki.
Ponieważ konkurencję dla Julki upatrywałbym raczej w scirocco niż golfie no i przez chwilę (zanim ujrzałem miciaka) interesowałem się jego zakupem, zajrzałem na forum.
Poczytajcie: http://www.scirocco.pl/phpBB3/viewtopic.php?f=24&t=47387
K...wa![]()
szarpiące silniki, świecące kontrolki, skrzypiące plastiki i szyby, nie wchodzące biegi, wymiana sprzęgieł, świec, kłopoty z pompą wody, jakaś fabryczna wada silnika do której VW nie chce się przyznać, tłukący się tył, ruszające się drzwi, auta na lawetach, samoczynnie podnoszące się wycieraczki, silniki wciągające olej.
Tyle tego że chyba wszystkie aktualne modele AR można obdzielić a auto okazją cenową raczej nie jest i nie było.
Chyba pan Bóg czuwa nade mną bo kazał mi (ustami mojej żony) kasę wpakować w porządne schody w domu. Chyba ponadprzeciętna utrata wartości się szykuje zwłaszcza że VW się kupuje głową nie sercem
to chyba rynek weryfikuje co jest premium a co nie, historia to co innego.
Ale usportowionym kompaktem podobnej wielkości jak julka. Zresztą nieważne. Ważne że z niezawodnością nie jest tak różowo jak się powszechnie sądzi a zapłacić trzeba sporo.Podstawowe uturbione 122 KM kosztowało ponad 80 tys. Chętnie pedał gazu w tym aucie obejrzę i powciskam na bokiscirocco jest 3d, więc chyba średnio z tym porównaniem
Niekoniecznie trzeba patrzeć aż tak daleko wstecz. Alfa 147 i pierwsza generacja Audi A3?? A3-ka wypada raczej kipściutkoPorównajcie sobie Alfy i Audi z lat 60-tych, 70-tych. PRZEPAŚĆ.
Dziwią mnie tylko usterki ukł. napędowego bo przecież wsadzaja to też do innych aut.
W jaki sposób? Że sprzedaje się tego więcej, mniej? Lepiej, gorzej? Jakie jest kryterium?
Szczerze mówiąc, dla mnie wyznacznikiem premium powinno być RWD - czyli BMW i Mercedes. Ale skoro juz podczepia się pod premium Audi, to Alfa ma do tego jak najbardziej prawo, właśnie z racji historii, której 90% marek może jej pozazdrościć. Porównajcie sobie Alfy i Audi z lat 60-tych, 70-tych. PRZEPAŚĆ.
Swoją drogą, czy Audi A3 bez radia w standardzie (jak się dowiedziałem z ostatniego testu w AŚ) to segment premium?![]()
Ale usportowionym kompaktem podobnej wielkości jak julka. Zresztą nieważne. Ważne że z niezawodnością nie jest tak różowo jak się powszechnie sądzi a zapłacić trzeba sporo.Podstawowe uturbione 122 KM kosztowało ponad 80 tys. Chętnie pedał gazu w tym aucie obejrzę i powciskam na bokiwtedy mi to do głowy nie przyszło. Wyglada na to że VW umie robic auta proste i wtedy mogą być niezawodne. Chcąc technologicznie gonić ciekawsze konstrukcje też się wykładają i trzeba o tym mówić. Dziwią mnie tylko usterki ukł. napędowego bo przecież wsadzaja to też do innych aut.
segment pramium to raczej a8![]()
Niekoniecznie trzeba patrzeć aż tak daleko wstecz. Alfa 147 i pierwsza generacja Audi A3?? A3-ka wypada raczej kipściutko![]()