[Giulietta] Alfa Romeo Giulietta - temat zbiorczy

• Autor wątku Autor wątku Emenems
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
Ja nie wiem skąd wy takie dziwne opcje bierzecie.
Na polskiej stronie Alfa Romeo jest wyraźnie napisane że progression ma szyby elektryczne tył i przód.
Distinctive ma natomiast 16 calowe obręcze kół ze stopów lekkich, więc nie żaden chłam z kołpakami.

Jedyne co mnie zastanawia to, czy w QV navi będzie jako opcja czy standard. A jeśli opcja to za ile.

Na stronie, jest było też napisane że cruise control jest w distinctive. W salonie się okazuje, że jednak tempomatu nie ma w tej wersji, no chyba że to nie to samo. To samo się ma szyb, tylne są opcją w progression.

W wersji Progression są też trochę inne zegary, bez białego podświetlenia i nie sa w układzie "Matrix", cokolwiek to oznacza :) i nie ma tylnych szyb otwieranych elektrycznie. W wyglądzie muszą być jakieś różnice, deska malowana jest na jaśniejszy kolor i ramiona kierownicy sa chyba lakierowane jak w Mito. Boję się też, że są analogicznie jak w Mito gorsze materiały w wersji Progression.
W Mito różni sie tapicerka siedzeń, góra kokpitu i miękkie obicia drzwi( w distinctive jest carbon). Kwestia gustu czy w distinctive jest ładniejszy. Na pewno gorzej utrzymać w czystości. Plastiki takie same. Podświetlenie jak dla mnie czerwone wyglada dużo lepiej. Układ matrix w Mito dotyczy wyświetlacza (zawsze czerwony) tego między zegarami. Może on wyświetlać proste animacje typu logo i trochę inaczej wygląda na nim rozmieszczenie informacji. Wyświetla też ciśnienie turbiny w D i chyba jest niezbędny przy czujnikach cofania (tam też jest grafika). Mozna go zamówić za 350. Niektórzy na brytyjskim forum byli rozczarowani tym że nie wzięli tej opcji i z wyświetlania cisnienia doładowania nici. Ale tutaj chyba sie to wyświetla na tym ekranie na podszybiu.
Ponadto wersje silnikowe róznią sie końcówka wydechu.

O żesz... to się cenią.
Ciekawe jakie mapy dorzucają.
Nie wiem ale też jest cennik dla poszczególnych krajów.
Tutaj zdecydowanie preferuję AM. te 6 tys lepiej dołożyc do czego innego.
W mito za parę stów był port do navi (tomtom albo garmin nie pamiętam)

Ostatnia edycja:
Panu z Golfa podobała się bardzo agresywna stylistyka, fotele, oraz kokpit. Do tej pory twierdził, że Golf VI ma świetne wnętrze, ale po zobaczeniu Julki kopara mu opadła, a jeszcze bardziej gdy przekręcił kluczyk :D
Pięknie się wszystko zapaliło, wskazówki obrotomierza oraz prędkościomierza poszły na maks i zaraz zeszły w dół. Świetny efekt.

Po wizycie wsiedliśmy z powrotem do jego V, spojrzał na swój kokpit i powiedział "a mój Golf jest jakiś taki... nijaki" :)

efekt jest dobry, już same "latające" wskazówki-jak w mito sie podobają większości :D
koledze trzeba przyznać rację :)

Słuchajcie, my tu gadu gadu a Włosi się cieszą. Dostałem maila od Sergio: kazał was bardzo mocno i serdecznie pozdrowić. Cieszy się, że auto się Wam podoba, życzy doskonałej sprzedaży w Polsce i dużo wrażeń z jazdy. Mam gdzies cały tekst, w wolnej chwili przetłumaczę. Na razie na zachętę fragmencik maila od Sergio:

"Grazie, grazie alfisti! Molto bene. Ciao, Sergio Roberto Marchionne della Catania".

W 2014 roku będzie lifting, to już zaplanowane. Pewnie wtedy coś zrobią. Na razie te wąsy mają zostać. Sergio mówi, że to nowatorskie podejscie do kwestii nawiewów, dzięki tym wąsom pęd powietrza ma lepiej chłodzić gorące częsci. Wąsy jakby odginały strumień powietrza nadasfaltowego, ktorego część kierowana jest w stronę dolnych partii głowicy silnika a druga w stronę tarcz hamulcowych. Sergio uważa, że takie nadasfaltowe powietrze spełni swoją rolę, oszczędzając żywotność układu chłodzenia. Teoretycznie jest to słuszne założenie, w praktyce będzie monitorowane przez pierwsze sezony produkcji auta. Coś tam jeszcze pisze, ale nie bardzo kumam, chyba pojechał jakims slangiem.

Taaak... czym bardziej poznaję Ojca Julki, tym większy podziw we mnie wzbudza.

W styczniu tego roku mowił: - "Aby przetrwać, branża samochodowa na całym świecie musi zmniejszyć produkcję, zwłaszcza w Europie"
W kwietniu tego roku mówił:- "naszym celem jest zwiększenie sprzedaży Alfy Romeo do 500 tys sztuk rocznie".

Machiavelli wymięka:))

Amortyzatory
Powrót