Jeśli ma być rzeczywiście taki mocny, to niech dadzą automat wraz z łopatkami (byle nie z Maserati - zbyt wolne). Mimo wszystko szkoda, że bez manuala będzie, jeśli to ma być sportowy samochód, to w opcji powinien być, niech klient zdecyduje co woli 
Podążaj za instrukcjami wyświetlonymi na poniższym wideo, aby zainstalować aplikację internetową na Twoim urządzeniu.
Uwaga: Ta opcja może nie być dostępna w niektórych przeglądarkach internetowych.
Jeśli chcesz dodać swojej Alfie charakteru i jednocześnie zaznaczyć przynależność do naszej społeczności – to dobry moment, żeby je zamówić.
Szczegóły, zdjęcia oraz informacje o zamówieniu znajdziesz tutaj.
Nie czekaj, bo jak zwykle schodzą szybko.
Dokładnie. Jeżeli skrzynia będzie tylko udana, to jest to świetne posunięcie. To już nie te czasy, że automat pogarszał osiągi auta. Dobre skrzynie dwusprzęgłowe nie tylko nie zmieniają biegów wolniej, ale robią to nawet szybciej od kierowcy, więc to może być bardzo dobre posunięcie. No i oczywiście ręczna możliwość zmiany biegów pewnie też będzie.Niby tak, ale przy takiej mocy (i ciekawe jakim momencie), mało kto już ogarnia ręczną skrzynię...
Jeśli ma być rzeczywiście taki mocny, to niech dadzą automat wraz z łopatkami (byle nie z Maserati - zbyt wolne).
No nic - zaczynam odkładaćSą nowe wieści o Alfie 4C - http://www.autoedizione.com/alfa-romeo-4c-road-version-ready-for-production/
W skrócie: alfa 4C jest gotowa, produkują właśnie części do pierwszego tysiąca sztuk w Modenie w Pratola Serra i jak będą się dobrze sprzedawać, produkcja ruszy mocniej. Debiut będzie najprawdopodobniej zgodnie z wcześniejszymi pogłoskami we wrześniu 2012 na Paris Motor Show. Szefem projektu Alfy 4C jest Roberto Giolito, który zaprojektował nowego FIATa 500 i pod okiem Lorenzo Ramaciotti i przy współpracy z firmą Dallara stworzyli całkiem nową platformę dla 4C w Parmie. Nowy silnik TBi będzie współpracował z nową szybszą skrzynią TCT. Nie ma mowy o manualnej skrzyni! Auto ma ważyć około 900 kg i w podstawowej wersji mieć ok. 230KM, a w wypasionej 300KM. Przyspieszenie 0-100km/h poniżej 4 sekund, natomiast wnętrze ma być podobne do tego zaprezentowanego w IAA we Frankfurcie.
Marchionne powtórzył, że od 2014 roku Alfa Romeo będzie mieć zupełnie nowy program, a Alfa 4C jest pierwszym rozdziałem w nowej historii marki.
Pozdr.,
L.
"The interior will be adjusted though compared to the concept car we saw at the IAA in Frankfurt" - czyli jednak ma być dostosowane i podobne do konceptu z Frankfurtu.Chyba miało być "nie ma być podobne"![]()
Dobra opcja, pod warunkiem, ze nie wrzuca jakiegos 9-cio biegowego automatu (a taki chyba Fiat zaczyna wprowadzac). Juz 8 biegow w BMW to duzo i reczna zmiana (lopatkami) nie jest wcale tak przyjemna, bo trzeba sie naklikac, zeby porzadnie zredukowac.Dokładnie. Jeżeli skrzynia będzie tylko udana, to jest to świetne posunięcie. To już nie te czasy, że automat pogarszał osiągi auta. Dobre skrzynie dwusprzęgłowe nie tylko nie zmieniają biegów wolniej, ale robią to nawet szybciej od kierowcy, więc to może być bardzo dobre posunięcie. No i oczywiście ręczna możliwość zmiany biegów pewnie też będzie.
No nie wiem - ja bym to raczej przetłumaczył mniej więcej tak "wnętrze będzie dostosowane (zmienione) w porównaniu do konceptu", ale angielski nie jest moją najsilniejszą stroną więc mniejsza z tym."The interior will be adjusted though compared to the concept car we saw at the IAA in Frankfurt" - czyli jednak ma być dostosowane i podobne do konceptu z Frankfurtu.
Moja kobieta, absolwentka filologii angielskiej, twierdzi bez wątpliwości, że "wnętrze zostanie dostosowane, jednak będzie nawiązywało do prototypu".
Koniec dyskusji![]()
Ciekawe w tym zresztą jest to, że Autoedizione i jeszcze jakaś inna redakcja chyba, powołuje się na Quattroruote, na którym nie mogę znaleźć artykułu źródłowego, który mógłby potwierdzić obalić (być może nieprecyzyjną) wersję angielską