Alfa Romeo 164 2.0 TS 8V

• Autor wątku Autor wątku Piotr_Z
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
Więc tak, światełka już wymieniłem na oryginalne, jest regulacja i problem z głowy. Co do licznika kupiłem już trzy sztuki i w każdym coś było nie tak. Mechanik zrobił z nich jeden i jakoś obleci.
Instalacja gazowa spisuje się fantastycznie. Spalanie w trasie przy 140-160 km/h około 12,5 litra natomiast przy prędkościach 90-120 około 10 litrów. Jestem zadowolony i szczęśliwy :D
Wymieniłem przepływomierz, bo ten co mi go przysłali z silnikiem wydawał mi się jakiś taki nie taki :D Wsadziłem ten od starego silniczka i motor śmiga całkiem inaczej :D

Najnowszy problem mam z wolnymi obrotami. Otóż spadły mi do 500-550 obr i trzęsie mi silnikiem. Silniczek krokowy sprawdzony jest sprawny. Nie mam pojęcia co się mogło stać. Macie jakieś pomysły ???

Nie ma to znaczenia i na benzynie i na gazie jest tak samo.

Pojawiło się syczenie, którego nie mogę zlokalizować. Gdzieś mam nieszczelność w układzie podciśnienia :(

Kolejna rzecz to spadający kolektor dolotowy :shock: Zaliczyłem już drugi raz :P
Fakt bez kolektora jeździć nie chce :P

Co do syczenia zostało pomimo złożenia wszystkiego przez mechanika.

Witam.I jak Ci przekładka idzie.Te ch...erny wariator u mnie też klepie.Z tego co wiem to w 155 nie było 2.0 8v na łańcuchu tylko na pasek rozrząd, taki silnik jak Twój(przed przekładką) był w 75,Ja mam 2.0 TS na łańcuch ale nowszy typ.

T omek napisał:
Witam.I jak Ci przekładka idzie.Te ch...erny wariator u mnie też klepie.Z tego co wiem to w 155 nie było 2.0 8v na łańcuchu tylko na pasek rozrząd, taki silnik jak Twój(przed przekładką) był w 75,Ja mam 2.0 TS na łańcuch ale nowszy typ.

Przekładka już dawno załatwiona :D Syczenie już też wyeliminowane :D Jedna z gum na kolektorze dolotowym pękła, dlatego, że mechanik który zakładał kolektor zagiął gumkę i ścisnął opaską. Musiała pęknąć :D

Będę na zlocie, to będzie można sobie zobaczyć Alfę 164 po przeszczepie :P

Amortyzatory
Powrót