[159] Alfa Romeo 159 SW by Goora

• Autor wątku Autor wątku Goora
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
Niedawno przyjechały kolejne prezenty. Wszyscy szykują setup na zimę, a do mnie właśnie dotarły felgi na sezon letni.
Teraz do wiosny dokupić do tego jeszcze jakieś fajne oponki i oba komplety gotowe :)

Felgi to 18-stki z Cromy. W stanie idealnym. Zakupione wiadomo u kogo ;)

Jeszcze nie przymierzane, ale pozwoliłem sobie zmajstrować małą wizualizację i powinno się to prezentować mniej więcej tak...

prezentuja sie wg mnie bardzo ladnie:)od kogo?

goora bardzo ładniutka ta twoja 9-ka a kółka myślę że będą się ładnie prezentowały jak misiu założył te koła do siebie dla pokazu też bardzo ładnie się prezentowały
kurna muszę chyba zrobić kilka fotek mojej SW i też zaprezentować na forum ,wszyscy prezentują autka tylko ja mam lenia :)

Dziękuje Panowie za miłe komentarze :) No na razie to się prezentują tylko na wizualizacji, ale faktycznie powinno mi się podobać ;)
No i kolor faktycznie podpasuje idealnie.

W Twoim SW i przy tym kolorze będą się bardzo ładnie prezentowały, co już widać po wizualizacji. Zmiana na duży plus :)

Na Twojej wizualizacji wyglądają za małe. Na żywo będzie jeszcze lepiej. :D I wiem co mówię. Znam jedną w tym kolorze na takich felgach. Jest miazga!

Mega do Niej pasują są idealne

W Twoim SW i przy tym kolorze będą się bardzo ładnie prezentowały, co już widać po wizualizacji. Zmiana na duży plus

Bardzo dziękuję :o

Na Twojej wizualizacji wyglądają za małe. Na żywo będzie jeszcze lepiej. I wiem co mówię. Znam jedną w tym kolorze na takich felgach. Jest miazga!

No wizualizacja to wizualizacja. Nie chciałem przesadzić, żeby nie wyszło z tego jakieś 20" ;) Jak już zakupię oponki (bez stresu, mam całą zimę) to będzie przymiarka nawet przy dwóch metrach śniegu w środku zimy ;) Będzie wtedy wiadomo jak będą wyglądać w rzeczywistości.

No właśnie oponki. Jak doradzacie? Dawać fabryczny rozmiar 235/45/18 czy 225/45/18?
Wiem, że co fabryka to fabryka, na pewno lepiej wypełni nadkole, ale przy szerszej oponie boję się, że osiągi spadną zauważalnie. Szkoda tego programu ;)
Drugi rozmiar mniej wypełni nadkole, ale przy obniżeniu -30 (w dalszych planach) będzie wyglądać fajnie jak było u Alcesa np. No i zostanie szerokość 225.

Trochę mam dylemat przyznam..

Widze ,ze felgi robia wieksza robote niz TI,wiec chyba dobrze ,ze sie na nie zdecydowales:)
co do opon 225 45 polecam.przy obnizeniu moim zdaniem 225 45 wystarczy.

Potwierdzam, 225/45/18 w zupełności wystarczą, ładnie wypełnią nadkole, a do tego nie będą ani baloniaste, ani nie będą wyglądały jakbyś je założył z innego, mniejszego auta :)

Z obniżeniem -30/35mm zgrają się równie dobrze :)

Dzięki Panowie :) Czyli trzymam się tego pomysłu i zaczynam poszukiwania.

Widze ,ze felgi robia wieksza robote niz TI,wiec chyba dobrze ,ze sie na nie zdecydowales
Może dlatego, że to coś innego w sumie. Chociaż nadal uważam, że TI to TI i to klasyka gatunku. A gdyby nie tamten temat to wiesz, że bym się wtedy zdecydował i byłyby u mnie, a tak to miałem czas na przemyślenia. No, ale nie ma tego złego. Na wszystko przyjdzie czas ;)

Goora na Twoim miejscu bym nie pogardził felunkiem z Ti. Już je widzę w kolorze czarnym na moim "czarnuchu" :D ale niestety ceną ich są zajebiaszcze

Rewelacja. Ten kolor i taka wersja nadwozia mi sie podoba najbardziej. Gratulacje, bo pięknie wygląda :)

Patryczos, muszę mieć co montować na sezon 2016 ;) Będą 18-stki z Kromki i też będzie fajnie, a na kolejny sezon będziemy znowu pewnie coś kombinować (...jak znam swojego świra na tym punkcie :P ).

vejdi, dziękuje bardzo :) Szukałem SW w maksymalnym wyposażeniu chociaż nie koniecznie tego koloru, ale okazało się, że kolor jest bardzo wdzięczny. W słońcu i w cieniu wygląda trochę inaczej, a do tego jeszcze rzadziej go trzeba myć niż moje poprzednie, srebrne auto ;)

Amortyzatory
Powrót