Alfa Romeo 159 SW by Ciapol

Ten grill wyszedł ciekawie.
Plastidip to idealne narzędzie do takiej zabawy, sam się zastanawiam czy coś nie pokombinować ;)
Pozdrawiam.
- Rafał

drift-r, na przodzie et30, tył 33.

alces1, dokładnie... można się pobawić jak co będzie wyglądać.
Dystanse na allegro szukałem i robione były na zamówienie. 10mm były gotowe do opla, z lekkiego stopu kosztują ok 40zł/szt.

Umyłem wreszcie auto i efekt jest dużo leszy :D sam grill zostaje jednak w chromie, bo to jedyna rzecz, która się teraz wyróżnia z daleka.

Po długim pucingu...
Ustawiona optymalna gleba do jazdy i w trasę :)

DSC01755.jpgDSC01763.jpg

mega rasowo wyglada! Super felgi i konkretna gleba!
O ile jest nizej, niz fabrycznie?

Kurcze nie wiem dokładnie.
Przód zleciał 10cm od serii bo ta wersja stoi seryjnie bardzo wysoko. A gwint w opisie obniża disela max 7 cm.
Pewnie z uwagi na ciężar silnika u mnie wyszedł taki efekt.

Mam jeszcze 2,5 cm do zejścia.
Z tyłu mogę jeszcze zlecieć 5cm.

Jaki masz rozmiar opon?
Pozdrawiam.
- Rafał

Jak widzę to lalę, to ciśnie mi się na usta parę epitetów, które najlepiej wyrażą jej wygląd! PIĘKNA! Najładniejsza na forum!

Od dawna ją obserwowałem jak śmiga po Bytomiu, aż tu nagle w niedziele wracam z Agory na parking po swojego czarnego "bandytę" a obok stoi Twoja czarna 159. Na dodatek dziś się okazało, że znam się z Twoim bratem hahaha także myślę, że na jakiś zlot albo sesję foto można by się ugadać, tym bardziej, że jak rozmawiałem z Łukaszem w okolicach Świon mamy pare innych zacnych "dziewiątek". Moja opinia: ZAJEBISTA CZARNULKA !!!

Dzięki! :)

alces1, 215 i 225/35/R19
Patryczos, no Łukasz mówił kiedyś, że kolega sobie sprawił 159 :) Niech służy!

Ostatnio miałem pewnie nieprzyjemności z przednim lewym kołem więc postanowiłem sobie przypomnieć temat lakiernictwa :)
Jutro maluję koło na nowy kolor ciemny brąz z xyralic'em w połysku (w tonacji skóry). Mam nadzieję, że wyjdzie planowany efekt!

attachment.php
attachment.php
attachment.php

Jak sie uda, maluję plastiki z wnętrza na taki sam kolor jak felgi.

Zrobiłem sobie też próbę z halogenami i folią termokurczliwą.

attachment.php
HTML:

Załączniki

• malowanie_kol_2.jpg
    malowanie_kol_2.jpg
    52.7 KB · Wyświetleń: 1,236
  • malowanie_kol_3.jpg
    malowanie_kol_3.jpg
    37.5 KB · Wyświetleń: 1,200
  • malowanie_kol_4.jpg
    malowanie_kol_4.jpg
    66.6 KB · Wyświetleń: 1,217
  • zolte_halogeny.jpg
    zolte_halogeny.jpg
    46.1 KB · Wyświetleń: 1,130
Ostatnia edycja:
Ale to malowanie felgi z założoną oponą to chyba jakaś popelina:/ albo czegoś nie kumam...

Paweł_NS, LukeMazur YO! hah

micorl, a dlaczego popelina jak cały rant odsłonięty? :)
Będzie mi ktoś zaglądał pod oponę?
Wyszlifowane i wyczyszczone jest po same połączenie z oponą a lakier w samym rowku jest bardziej przypruszony niż wylany.
Tak pewnie bym ściągnął. Nikt nie zobaczy, a przy ściąganiu opony nic się nie oderwie.

attachment.php

Załączniki

• 994854_659480400747776_492842885_n.jpg
    994854_659480400747776_492842885_n.jpg
    17 KB · Wyświetleń: 997
Ostatnia edycja:
No ok ok, ale i tak mam małe wątpliwości...Chyba, że przy oklejaniu popisałeś się zegarmistrzowsko - aptekarską precyzją;)

Ciapol, gdzieś około rok temu, jak nie miałem jeszcze AR a chciałem ją mieć to przez pewien czas nieswiadomie miałem Twoją AR na tapecie na lapku xD

Jak zrobiliście te żółte halogeny ?

Gdzie kupiłeś tą folię żółtą ?

Ostatnia edycja:
Amortyzatory
Powrót