Alfa Romeo 159 SW by Ciapol

Te kolka sa od CLSa?te stare 18 nadal masz?

Trochę czasu mnie nie było.
W odpowiedzi nie mam już starych kółek i szoruje szoruje :P

Trochę się pozmieniało.
Za niecałe dwa tygodnie Alfa leci na tuningowe targi AMTS w Budapeszcie więc samochód zmienił trochę oblicze :D

Czarna była ładna, ale że alfy nie ma jak tuningować powalczyłem z kolorem :D
Padło na paletę motocyklową.

Felgi będą też RODy, ten sam model jednak szersze (głębszy wzór) i w czerni.
W przyszłym tygodniu wszystkie plastiki deski polecą w czarny połysk.

Zapraszam na mojego bloga:
http://ciapol.ultime.pl/alfa-pomalowana-rebelart-wymiata-

attachment.php

Załączniki

• alfa-159-braz-perla-moto-02.jpg
    alfa-159-braz-perla-moto-02.jpg
    58.6 KB · Wyświetleń: 1,008
Ostatnia edycja:
Ja pierdo..:)czekam na koncowy efekt:)

Co ja tu czytam. Najładniejsza SW jaką udało mi się znaleźć w necie i która ostatecznie przekonała mnie do zakupu AR 159 SW właśnie zmieniła kolor :)
Auto jest kozak. Nowy kolor ciekawy, ale co teraz z kołami wykombinujesz? Nie zleje się to teraz wszystko razem?

Goora, bardzo miło czytać :D
Koła będą czarne w kolor dachu. W seryjnej czarnej perle. Mam nadzieję, że nie przekombinuję.
Udało mi się dopaść do kompletu dwie 9,5 cala na przód, są do malowania.

ciapol, a Ty masz felgi z Merca, dobrze rozkminiam :)? Jeśli tak to jak to jest zamontowane? Śruby pływające czy dystans ze zmianą rozstawu?
Jeśli dobrze kojarzę Alfa ma 5x110, a Merc 5x112. Coś rozwiercać trzeba było?

Pytam, bo mam plan na zmianę felg. Lubię mieć coś innego niż wszyscy, a wybór w tym rozstawie jest śmiesznie mały. W 5x112 duuużo większy.

Pieknie, kawał dobrej roboty, po prostu brak słów. Czekam na kolejne fotki i bardzo ciekawi mnie efekt końcowy plastików deski rozdzielczej. Gratukuje:)

Goora, pływaki. Jak felgi mają w miarę szerokie otwory to wchodzą bez problemu.
Robię na tym mnóstwo km rocznie.

Auto poskładane :D
Teraz plastiki wnętrza i felgi.

attachment.php

Więcej zdjęć:
ciapol.ultime.pl/alfa-poskladana

Załączniki

• 2dzien-alfa-159-01.jpg
    2dzien-alfa-159-01.jpg
    202 KB · Wyświetleń: 1,161
ciapol, a Ty masz felgi z Merca, dobrze rozkminiam :)? Jeśli tak to jak to jest zamontowane? Śruby pływające czy dystans ze zmianą rozstawu?
Jeśli dobrze kojarzę Alfa ma 5x110, a Merc 5x112. Coś rozwiercać trzeba było?

Pytam, bo mam plan na zmianę felg. Lubię mieć coś innego niż wszyscy, a wybór w tym rozstawie jest śmiesznie mały. W 5x112 duuużo większy.

Przepraszam z góry za OT ale śrubami pływającymi naprawde nie ma co sie przejmować. Tak jak pisze kolega ciapol. Również jeżdżę latem na felgach z rozstawem 5x112 i nie ma absolutnie zadnych skutków ubocznych.

Ciapol wykończ furę i pokaż ją w całej okazałości po "kosmetyce" ;)

Ciapol, mariuszoles, dzięki za info. To bardzo dobra wiadomość, bo wybór znacznie się rozszerza :D

A co do autka. Kolor wygląda fajnie. Składaj do kupy i się chwal, bo zapowiada się ciekawie :)
A co to za kolor jest w ogóle? Z palety jakiegoś innego producenta, czy dobierany indywidualnie?

To jest paleta motocyklowa, inna receptura lakieru. Ma też pełno perły... drobinki białe niebieskie i czerwone. Bardzo się mieni, i w zależności od kształtu ma wiele odcieni. 159 idealnie do tego się nadaje. Nie wiem jednak czy nie przekombinowałem z kolorem. Za duże powierzchnie.

Kilka elementów było malowanych osobno i teraz boje się co będzie po wyjechaniu na światło dzienne :/ Mimo, że kryje w 100%, to bardzo różnie układa się ziarno. W czasie malowania widać, że lakier "żyje" jeszcze przez chwilę :) Dzisiaj się okaże.

attachment.php

Załączniki

• DSC04459.jpg
    DSC04459.jpg
    126.3 KB · Wyświetleń: 239
  • alfa-159-braz-perla-moto-01.jpg
    alfa-159-braz-perla-moto-01.jpg
    221.2 KB · Wyświetleń: 998
Ostatnia edycja:
Widziałem dzisiaj na żywo. Robi wrażenie. Mijaliśmy się na Olimpijskiej. W ogóle to mieszkamy parę metrów od siebie więc może kiedyś byśmy się zgadali:)

Ło no to pewnie :)

Wczoraj na Olimpijskiej byłem raz i mijałem na prostej przynajmniej 3 szt. 9, heh
Dwie czarne (sw i sedan) i granatową w sedanie :)

Ostatnia edycja:
Amortyzatory
Powrót