Alfa Romeo 156 3.0 V6 24v Azzurro Fantasia z Lublina ...

jakie wrazenia jesli chodzi o silnik 3.2 ,czujesz ze gt jest zdlawiona tymi 4 katalizatorami + sondy jak wypada na tle 3.0 w 156

jakie wrazenia jesli chodzi o silnik 3.2 ,czujesz ze gt jest zdlawiona tymi 4 katalizatorami + sondy jak wypada na tle 3.0 w 156

Na pewno jest cywilizowana/ugłaskana ale szybka. Do mojej nie ma co porównywać, ja mam silnik po mocnym remapie, ostry zapłon, inaczej ustawiony rozrząd to całkiem dwa odmienne światy. Moja 156 kopie, rzuca szarpie, nie wybacza błędów, GT to auto do bezstresowego połykania kilometrów w trasie i takie pozostanie, nie będę w niej dłubał no może poza wywaleniem przednich katalizatorów i wyspawanie portek jak w mojej 3.0

Prezent zrobił nie tylko żonie, ale również Sobie ;)

co prawda z tymi kolektorami czy nie ? ;)

O co Ci chodzi z tymi kolektorami ? Od zeszłego roku posiadam TIGa i spawam sobie różne wynalazki, między innymi te widoczne w tym wątku.

Na pewno jest cywilizowana/ugłaskana ale szybka. Do mojej nie ma co porównywać, ja mam silnik po mocnym remapie, ostry zapłon, inaczej ustawiony rozrząd to całkiem dwa odmienne światy. Moja 156 kopie, rzuca szarpie, nie wybacza błędów, GT to auto do bezstresowego połykania kilometrów w trasie i takie pozostanie, nie będę w niej dłubał no może poza wywaleniem przednich katalizatorów i wyspawanie portek jak w mojej 3.0

i powiec co wtedy zrobisz z tymi sondami ktore sa wkrecone w katy, da sie ich pozbyc tak sobie zeby silnik nie wywalal bledow bo bardzo mnie to interesuje a ty jestec obcykany w tym temacie

Pakiecik z auto ds ala GTA i potwór łyka wszystko i wszystkich. Chyba że ma być dyskretnie... Piękny projekt sluchalem dzwieku- az ciary przechodza po plecach a co dopiero w realu.
PS kolorek taki sam jak w mojej ja mam przedni zderzak od gta z auto ds. zobacz na albym w moim profilu. POZDROWIENIA

Grześ załozyłeś do zdjęć opony z Biłgoraja?:P

Wracamy do tematu mojego auta, o aucie żony już wystarczy ;]

Dziś zapukał kurier i przytargał nowiutki pachnący jeszcze fabryką fotel Bimarco Futura jak widać po hafcie zakupiony w Rallyshop'ie, koniec z męczeniem się na seryjnym fotelu, w końcu człowiek skupi się tylko na jeździe a nie również na tym aby nie wypaść z zza kierownicy ....

dscn9488m.jpg

dscn9487.jpg

Ostatnia edycja:
konkretny zicel.
ciekawe jak będzie z wsiadaniem ;)

Widzę że przygotowania do sezonu idą pełna parą. Sporo pracy włożyłeś w to autko. Pozdrawiam.

E tam Grześ będzie w nim TV oglądał

piękna maszyna... dźwięk silnika ajajja
proszę o cd z tym koncertem:)
moja V6 tak pięknie nie spiewa!

domyślam się dzwiek wychodzi z mocy silnika a w mniejszym stopniu z jego ukladu czy typu silnika
ja mam jakiś tam sportowy tłumik koncowy założony niestety... wymysł poprzedniego właściciela..
nie powiem dźwięk mam ciekawy ale niestety jak by przerobić pierwsze tłumiki było by już na pewno za głośno;/
a nie ma być głośno tylko śpiewająco :)

Głównie wpływ na to jak silnik w tej niebieskiej brzmi mają "portki" za kolektorami.

pieknie gratuluje wynalazku :)
ja jestem nowym alfoholikiem
ale mam nadzieje ze bedzie mi dane na jakims zlocie posłuchać spiewu twojej maszynki do ćwierkania!

Układanki część kolejna, dziś kurier dostarczył mi oto taki kawałek żelastwa, Cinek dzięki :D
dscn9490.jpg

dscn9489l.jpg

Zimowy plan przed nowym sezonem wykonany, udało się skompletować praktycznie wszystko co chciałem, teraz pora zaszyć się w warsztacie i wyrzucić z auta do końca wszystko co zbędne i wpakować na miejsce nowe zabawki ;]

Amortyzatory
Powrót