75andrew155
Administrator ds. moderatorów
- Auto
- 155 V6 1996 .r 155V6 1995r 3.0 12V
Ciepło z owiniętych kolektorów musi być gdzieś oddane, jakąś część przejmie z kolektorów silnik
Podążaj za instrukcjami wyświetlonymi na poniższym wideo, aby zainstalować aplikację internetową na Twoim urządzeniu.
Uwaga: Ta opcja może nie być dostępna w niektórych przeglądarkach internetowych.
Hej Alfaholicy!
Na forum pojawił się świeżutki motyw kolorystyczny Alfa Red Luna, zaprojektowany przez marqo specjalnie z myślą o naszych Alfowych klimatach i czytelności na różnych urządzeniach.
Zachęcamy do:
Każda opinia pomoże dopieścić wygląd forum tak, aby „Alfa Red Luna” była tak przyjemna w odbiorze, jak dobrze utrzymana Alfa na ulubionej trasie.
no to rzecz jasna że z bandażami wydech będzie bardziej gorący niż przed ale silnik też przejmie temperaturę z kolektorówmój końcowy po wybrykach na torze był wyraźnie cieplejszy niż wcześniej.
Moim zdaniem też jest to bezsensowne. Myślisz ze jak zawiniesz kolektory to pod maską nie będzie buchającego gorąca? błąd, będzie
Ta a szczególnie jak masz katalizator i tłumniki to ci bardzo pomożeNie jest to bezsensowne.Od dziesięcioleci było to stosowane i to nie w celu obniżenia temperatury pod maską a w celu poprawienia wymiany ładunku w cylindrach.Izolacja termiczna kolektora poprawia opróżnianie cylindra z gazów wylotowych.
W tym przypadku tylko w tym cele coś to moze dai to nie w celu obniżenia temperatury pod maską
Bzdura.Pomoże.Nie ja to wymyśliłem i sprawdziłem.To efekt znany od prawie 100 lat.Temperatura wydechu daleko od zaworu wylotowego nie ma nic do rzeczy.Możesz tam nawet wodą polewać.Chodzi o to co jest blisko głowicy.Temperatura i energia gazów wylotowych jest inna przy zaworze a inna metr od niego.To fizyka.Ta a szczególnie jak masz katalizator i tłumniki to ci bardzo pomoże
- - - Updated - - -
To nie jest auto sportowe ani przygotowane do sportu i gówno pomoże takie owijanie kolektorów dla sporu to każdy element ma znaczenie dla opisywanego auta jeżdzącego tylko jako dupowóz prawie żadneBzdura.Pomoże.Nie ja to wymyśliłem i sprawdziłem.To efekt znany od prawie 100 lat.Temperatura wydechu daleko od zaworu wylotowego nie ma nic do rzeczy.Możesz tam nawet wodą polewać.Chodzi o to co jest blisko głowicy.To fizyka.
To nie jest auto sportowe ani przygotowane do sportu i gówno pomoże takie owijanie kolektorów dla sporu to każdy element ma znaczenie dla opisywanego auta jeżdzącego tylko jako dupowóz prawie żadne
Wymyślone dla aut które są traktowane dość ostro a takie owijanie w cywilnym aucie to sztuka dla sztuki i tym bardzie że nie czytasz tego co pytający miał na myśliTo głupki wymyśliły.Amen.
Wymyślone dla aut które są traktowane dość ostro a takie owijanie w cywilnym aucie to sztuka dla sztuki i tym bardzie że nie czytasz tego co pytający miał na myśli
Przeczyłem sensowi w tym konkretnym aucie a Ty dorabiasz teorie że ja negują owijanie w każdym aucie. Jakoś nie widać żeby ludzie hordami owijali kolektory w zwykłych autachPrzeczyłeś sensowi a je przeczę Twojemu przeczeniu.Bo to ma sens.10 KM nie da.Ale sens ma,tym bardziej że wymyślono i sprawdzono to gdy auta nie rozwijała takich mocy z litra..
Mało kto o tym wie.Masz duże jeśli nie największe doświadczenie na tym forum a nie wiedziałeś.Do jazd po ulicach to może zbyt sensu nie ma.Ale jak ktoś jeździ od czasu do czasu po torze to czemu nie.PJakoś nie widać żeby ludzie hordami owijali kolektory w zwykłych autach
W swoiej 75 Turbo miałem owinięty kolektor kiedy go kupiłem także mam z tym doświadczenie i wiem w czym pomagał bandaż, choć na początku byłem zdziwiony co to za cholerstwo.Masz duże jeśli nie największe doświadczenie na tym forum a nie wiedziałeś.