[155] ALFA ROMEO 155V6 ( foty,historia, technika, dyskusje )

Andrzej już nie ten wiek żeby się wstydzić :) pisz co tam się działo przed bo muszę wyeliminować skrzynie/róźnicowy

No więc tak, wywalona dziura od strony sprzęgła-coś pierdykneło i wywaliło dziurę w obudowie utrata oleju dopełniła całości.
Trzeba w zasadzie drugą skrzynię.
Co wywaliło dziurę to będzie rozebrana skrzynia żeby zobaczyć

Pierwszym objawem było, podczas ruszania coś łupneło ale auto jechało jak zawsze należycie, potem pojawił się wyciek oleju i w ciągu dwóch trzech dni dupa, autem nie da sie jechać.
[MENTION=19198]Pablo[/MENTION] potrzebna jest skrzynia!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Ostatnia edycja:
Skrzynia przed lift i po lift niby taka sama ale nie da sie tego założyć nie zmieniając sterowania biegami. Tak więc trzeba będzie spawać dziurę w skrzyni między komora mechanizmu różnicowego a obudową sprzęgła, pękła satelita sworzeń się nie ruszył. Ze skrzyni na która miałem zmienić wyjmuję mechanizm różnicowy i wkładam do skrzyni tej co była pospawanej.

W czarnej na dzień dobry rozsypał się sworzeń wahacza, jak pech to pech

czerwona Alfa naprawiona koszt 1300zł są inne przełożenia na kołach, zostawiłem te które miałem
Wahacz w czarnej wymieniony koszt 200 zł

Ostatnia edycja:
został jeszcze jeden problem
w czarnej- cieknące przewody wspomagania przy maglownicy
w czerwonej- cieknąca pompa wspomagania
Na parkingu mnie przeklinają za plamy na stanowisku:D

Słuchajcie na dniach wymieniam olej w mojej v-ce i chcę założyć jakiś dobry filtr oleju żeby cisnienie oleju było lepsze niż na tanim filtronie jakieś sugestie

nie jest żle, takie rozbiórki to normalka przed kazdym zlotem

Standard, ja chyba będę lakierował zderzaki dzień przed wyjazdem :) Do tego jadę bez mieszków, boczku lewych drzwi tył itp bo na sam zlot nie warto zakładać i zdejmować, aaaa i klamki od strony kierowcy jeszcze nie mam od środka i to chyba tyle także luz, dla tego typu aut jest to w zupełności normalne :D
Dziwne jest jeśli ktoś przyjeżdża kompletną w której nie ma nic do roboty ;)

mnie na zlocie nie będzie ..... mimo ze mam 30 km .

Ale nie bede jechał 90-konnym dieslem , bo mnie pojedziecie....
Ale za to ... moze wpadniecie na Tychy ? jeden pokój mam wolny jak co , mozna cos dziabnac :P pochwale sie moim szrotami :P jakiego grila jebniemy ? Tychy macie i tak po drodze :)

mnie na zlocie nie będzie ..... mimo ze mam 30 km .

Ale nie bede jechał 90-konnym dieslem , bo mnie pojedziecie....
Ale za to ... moze wpadniecie na Tychy ? jeden pokój mam wolny jak co , mozna cos dziabnac pochwale sie moim szrotami jakiego grila jebniemy ? Tychy macie i tak po drodze
TY Dziaru się nie wymiguj, możesz podjechać do nas na zlot

a co tam :P wpadne
Pokopce wam :P se se se se se se se

(Tak, wiem, że to nie bazar, ale...)
Jakby kto potrzebował to mam na sprzedaż nowe amortyzatory Monroe do V6, Q4 itd... myślałem, że będą pasowały do Twin Smarka 8v, a jednak... nie pasują :D

Amortyzatory
Powrót