• Jeśli chcesz dodać swojej Alfie charakteru i jednocześnie zaznaczyć przynależność do naszej społeczności – to dobry moment, żeby je zamówić.

Ramki Alfaholicy

Szczegóły, zdjęcia oraz informacje o zamówieniu znajdziesz tutaj.

Nie czekaj, bo jak zwykle schodzą szybko.

[147] Alfa Romeo 147 by Lazy

Ok, ok :) Patrząc na Wasz entuzjazm znaczek chyba zostanie tylko w wersji czarno-białej :D Bella i tak musi odwiedzić blacharza z powodu asymetryczności tyłka i zastanawiałem się tak czy nie zrobić czegoś więcej... Bella otrzymała forumowe rameczki, a obecnie spędzi już drugą noc u mechanika i jutro powinna wrócić do domu :)

Ostatnia edycja:
Joł, no muszę się zgodzić z przedmówcami. Emblemat powinien zostać. Alfa to jednak Alfa. Nie ma żadnych dupereli, miliona napisów, naklejek, ale emblemat robi swoje i powinien zostać tak samo na masce jak i na klapie. To daje autu jego charakteru. Miałem kiedyś Corsę, usunąłem emblematy i to robiło robotę naprawdę dobrą. Przyszła A3, usunąłem, ale to był chwilowy stan. Taka sama sytuacja jest ze 147-ką. Linie nadwozia biegną w taki sposób, że bez emblematu będzie to wyglądać, jak (przykład) kot bez ogona ;) Takie moje zdanie Lazy.

Joł, no muszę się zgodzić z przedmówcami. Emblemat powinien zostać. Alfa to jednak Alfa. Nie ma żadnych dupereli, miliona napisów, naklejek, ale emblemat robi swoje i powinien zostać tak samo na masce jak i na klapie. To daje autu jego charakteru. Miałem kiedyś Corsę, usunąłem emblematy i to robiło robotę naprawdę dobrą. Przyszła A3, usunąłem, ale to był chwilowy stan. Taka sama sytuacja jest ze 147-ką. Linie nadwozia biegną w taki sposób, że bez emblematu będzie to wyglądać, jak (przykład) kot bez ogona ;) Takie moje zdanie Lazy.

Ale kolorowy emblemat nie czarno-biały..

Wymienione:

- rozrząd z pompą wody
- górny wahacz
- przegub zewnętrzny
- wentylator nawiewu
- przewody hamulcowe
- komplet świec
- komplet filtrów ( kabinowy, powietrza, oleju )
- zalany olej Liqui Moly 10W60 + CERATEC
- nowy płyn hamulcowy
- odgrzybiona i nabita klima

Żeby się liczyło:

168139-alfa_romeo_147_goraca_wloszka-wp_001300.jpg

Przy okazji pochwalę się prezentem zrobionym samemu sobie na dzień dziecka :D

168140-alfa_romeo_147_goraca_wloszka-dscn0892.jpg

Załączniki

• WP_001300.jpg
    WP_001300.jpg
    116.6 KB · Wyświetleń: 174
  • DSCN0892.jpg
    DSCN0892.jpg
    94.3 KB · Wyświetleń: 175
No i pięknie ! Grubo z mechaniką. Najlepszy zakup z tego wszystkiego to chyba polerka. Nie ma ja sobie samemu spolerować lakier. A błysk po robocie wtedy bardziej cieszy oko... Do tego tylko dobry kosmetyk i będzie miód.

Widzę, że masz dostęp do rampy. Sam wszystko robiłeś ?

Rozrząd oddałem do mechaniora, sam nie mam blokad. Zrobił wahacz i przegub bo jestem leń i mi się nie chciało,a reszta dzisiaj na rampie :cool:

Propo kosmetyków możecie polecić jakąś dobrą pastę i wosk ? Będę wdzięczny :D

Ostatnia edycja:
attachment.php
Po przejechaniu 200km właśnie dojechałem na miejsce i aktualnie czekam na dziewczynę dlatego chyba pora na mały update :D

Wiec tak..... Na pewno da się odczuć efekty wyżej opisanych prac. Bella wydaje się żwawsza, a silnik chodzi idealnie.... Dzisiaj Siódemeczka dostała mały prezent na dzień dziecka [emoji5]

6.jpg

Ostatnia edycja:
Wczoraj zakupiłem lakiery, a dzisiaj bawimy się w lakiernika. Obudowa lusterka kierowcy w czarnym macie jest już na swoim miejscu, druga właśnie schnie. Niestety podczas demontażu uszkodziłem szybkę na szczęście Tomek jak zawsze stanął na wysokości zadania i nowa jest już w drodze :cool: Jak się podoba ? :)

attachment.php

Załączniki

• DSCN0900.jpg
    DSCN0900.jpg
    84.3 KB · Wyświetleń: 144
A nie lepiej jak była w kolorze auta?

Wysłane z mojego GT-I9300

Moim zdaniem wygląda całkiem nieźle, a jak dojdzie jeszcze kilka elementów w tym kolorze wszystko będzie ładnie współgrało :D

O stary ! Wielkie dzięki za filmik :) U niego mega to wszystko wygląda. Na początku myślałem o czarnych felgach, teraz chyba bardziej przemawiają do mnie białe z czarnymi śrubami, ale ostatecznie zobaczymy jak to wyjdzie :)

Dzięki, na pewno się przyda :) Z tego co widziałem Ty też nieźle sobie poczynasz :)

I mamy kolejną drobną modyfikację :)

attachment.php

Gratis zdjęcie po kąpieli:

170031-alfa_romeo_147_goraca_wloszka-wp_001342.jpg

i skąpana w słońcu (sorry za jakość.... again :edziamaruda:)

170032-alfa_romeo_147_goraca_wloszka-wp_001308.jpg

Załączniki

• WP_001342.jpg
    WP_001342.jpg
    110.5 KB · Wyświetleń: 116
  • WP_001308.jpg
    WP_001308.jpg
    101.1 KB · Wyświetleń: 113
  • DSCN0902.jpg
    DSCN0902.jpg
    72.8 KB · Wyświetleń: 119
Ostatnia edycja:
Na początku myślałem o czarnych felgach, teraz chyba bardziej przemawiają do mnie białe z czarnymi śrubami, ale ostatecznie zobaczymy jak to wyjdzie :)

Gumowym młotkiem chcesz po łbie ? :nono::nono::nono::nono::nono:

Jakie białe felgi- będziesz jeździł na zloty fanów disco polo ?

Haha.... Dzięki za szczerość. Na felgi jeszcze trzeba będzie troszkę poczekać więc na spokojnie z tym :) Cały czas coś się dzieje, niestety dzisiaj jak wracałem z myjni zaświeciła mi marchewa.... Za chwilkę podepnę pod kompa to się okaże o co znów jej chodzi.... ach te kobiece kaprysy :D

Haha.... Dzięki za szczerość. Na felgi jeszcze trzeba będzie troszkę poczekać więc na spokojnie z tym :) Cały czas coś się dzieje, niestety dzisiaj jak wracałem z myjni zaświeciła mi marchewa.... Za chwilkę podepnę pod kompa to się okaże o co znów jej chodzi.... ach te kobiece kaprysy :D

No pewnie jej chodzi o to alternator się poszedł paść :P

Na szczęście to tylko katalizator znów postanowił dać o sobie znać.... Udało się załadować zdjęcia wyżej :P

Amortyzatory
Powrót