• Jeśli chcesz dodać swojej Alfie charakteru i jednocześnie zaznaczyć przynależność do naszej społeczności – to dobry moment, żeby je zamówić.

Ramki Alfaholicy

Szczegóły, zdjęcia oraz informacje o zamówieniu znajdziesz tutaj.

Nie czekaj, bo jak zwykle schodzą szybko.

Alfa Romeo 146

• Autor wątku Autor wątku DeeS
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
J@rek napisał:
DeeS, Poczytaj sobie tez opinie pod tym linkiem:
http://www.autocentrum.pl/oceny/alfa_romeo/145/

Niekoniecznie jest różowo.

Kolego jak średnia ocen koło 4.0 dla Ciebie jest niewystarczająca to ja nie wiem co Ty oczekujesz od samochodu... Zaznaczam, że w większości przedstawione oceny dotyczą Alf 9 i 10- letnich. A oceny 2.0 piszą jacyś właściciele niemieckich wozideł albo kolesie co kupili Alfę za paczkę gruszek i oczekują cudów. Pozdrawiam

widzę że cały czas masz dylemat czy diesel czy benzynka oba autka są niezłe ale chyba to ty musisz zdecydować

Mi zalezy glownie o zadbana alfe zeby po zakupie nie wlozyc drugie tyle w naprawy.
Wiadomo najlepiej odpowiadala by mi bezyna ale jak znajde dopicowanego diselka to nawet nie bede sie zastanawial. A na obrazku wszystko ladnie wyglada.

Jak duzo miejsca jest z tylu w alfie 145? bo moja zona nie jest przekonana do 145 bo mamy 2 synow.

Hehe z tylu jest fajnie dla 2 osob, bo fotele sa wyprofilowane dla 2 osob z tylu. Jest wygodnie i duuuzo miejsca, tymbardziej dla juniorów ;)

Osobiście wybrałbym tego dieselka. Bo:
1. Benzynka niestety lubi paliwko
2. Moc tego dieselka jest wystarczająca do dynamicznego poruszania się
3. Ten dieselek lepiej wygląda wizualnie :D (ładny kolorek, loteczka, oryg. alusy, nowa kierownica itp)
4. Dieselek jest młodszy(wersja po lifcie)
Ale jak to zwykle bywa żadne autko nie wygląda lepiej na żywo niż na zdjęciach :D Musisz niestety sam pojechać i po prostu odwiedzić najlepiej ASO żeby podpiąc do kompa i niech sprawdzą zawieszenie- lepiej wydać "stówke" niż później o wiele więcej.

P.S- Ta dwulitrówka miała zmieniony przedni zderzak- brak halogenów w najbogatszej 145-tce? :D
Pozdrawiam

Ta 145 1.9 JTD to kilka miesięcy szuka nowego właściciela...wogóle tylko jedną poduszkę posiada...ale kolor ładny. Co do miejsca; z tyłu 145 jest całkiem nieźle. Przeciętnie zbudowany osobnik rozsiądzie się wygodnie. Ja jeżdże przeważnie sam, ale dla rodziny praktyczniejsza jest chyba 146.

Pojade w niedziele na gielde do Gliwic moze tam znajde jakas alfe bo na tym allegro nic ciekawego nie ma. Trace nadzieje ze znajde ladna alfe jak nie kupie nic w tym roku to jade z kumplem do Belgi w styczniu.

Dzieci jeszcze male starszy ma 6 lat wiec napewmo sie pomiescimy tylko zone przerazaja te drzwi :D

Eee tam, drzwi są super, bo są ogromne :) otwieraja sie szeroko, nie ma problemu z wsiadaniem do tylu.

Moze i nie problem ale i nie maly wydatek.
Ale weź pod uwagę, że gdy sam będziesz dokupował felgi, to sobie wybierzesz wzór jaki Ci się najbardziej podoba. A tak jesteś skazany na to co już jest.

Znów na Allegro pojawił się ładny komplet z QV przed liftingiem za 550pln. Jakieś nasilenie tego wzoru. Trzeci komplet w ciągu miesiąca. Jak ja szukałem tego wzoru to ponad pół roku czaiłem na allegro. Zabuliłem prawie 700pln za felgi które musiałem prostowac i malować. Ale za to jak wygląda :D

Jak bys potrzebowal felgi to ja Ci oddam swoje oryginaly Alfy te co sa na moim autku za bardzo dobre pieniadze, tyle ze na wiosne albo na poczatku roku jak bede kupowal nowe.

Ale to jest OT, wiec nie bedziemy tu mowic.

Jezeli kupie alfe bez alu to z checia.

Jutro jade na gielde ale nie sadze abym cos kupil naprawde ciezko o alfe mozliwe ze i kupie cos innego :(

Amortyzatory
Powrót