• Możecie ponownie zamawiać nasze ramki pod tablice rejestracyjne.

Więcej szczegółów w tym wątku

[145] Alfa Romeo 145 "Miętusek" - Klakierr

99% zreszta tam wszystko padło > koło pasowe > napinacz > alternator oby pompa była ostatnia...

Wysłane z mojego GT-S5660

Oby oby, u mnie aż dziwnie wszystko działa jeszcze :D odpukać w niemalowane !!!!!!

Oj to nic dziwnego, że wszystko działa - to alfy, one się z zasady rzadko psują. No chyba, że była tak katowana jak moja ;)
Jakby komuś przyszedł kiedyś pomysł z "power boxem" - niech wybije to sobie z głowy.

Dziś przyszła paczka od Tomakt'a! Dzięki stary! Nadkola w idealnym stanie = można składać przód... no po ustnej z polskiego.
Co do przewodu wtryskowego to postaram się go trochę dopieścić (usunąć rdzę) i zamontować - oby nie ciekła!

Do tego Miętus poszedł dziś pod prysznic, bo zaczynał przypominać "michałka w czekoladzie".

Co do pompy... używka okazała się niesprawna ;/ Choć trzeba przyznać, że jest ciszej (co mnie nie uszczęśliwia). Przynajmniej nic mnie nie kosztowała.
Na złomie stoi multipla jtd z przebiegiem 93tys - spróbuje, też gwarancja 7dni.

Będzie się działo!

Dziś, gdy wracałem z ostatniej matury, odpadł mi migacz (z lewego zderzaka, połamało się wszystko, więc... zaś 44zł na nowe poszło)
Już w poniedziałek coś takiego powinno zagościć na nowych błotnikach
2021261.jpg
A kiedy błotniki znajdą się na aucie... to zależy od tego czy podłużnice faktycznie są rdzą nadgryzione - czy tylko kielich. (oby to drugie!)

Ostatnia edycja:
Pewnie kielich tylko tam ruszyło :) Więc nie bój żaby :P Szkoda że ta pompa była zwalona. A o tych kierunkach też myślałem :)

Te kierunki są ładniejsze od clearow. Do mojego koloru nie pasuja pomarańczowe. Niestety, trzeba było. Zapowiada się ciekawie - o ile pogoda dopisze.

Coś po ósmej, otworzyłem maskę:
IMG_20130524_092836.jpg
Pierwsze dwie śruby od błotnika poddały się dość szybko - a raczej ich główki... (całe były tak zjedzone przez rdze, że po trzech ruchach kluczem...)
IMG_20130524_094601.jpg
Żeby mieć więcej miejsca postanowiłem zdjąć mój (bardzo gówniany) "airbox".
IMG_20130524_095137.jpgIMG_20130524_103639.jpg
Jak widać, potrzebuję nowego :)

Chwilę później zdjęte koło i myślę "hmm.. nie jest źle"
IMG_20130524_105345.jpg
Kilka ruchów śrubokrętem i... zmieniłem zdanie. Pod warstwą "pięknie" pomalowanego Bitexu kryją się piękne pokłady rdzy.
IMG_20130524_105410.jpgIMG_20130524_105947.jpg
IMG_20130524_110355.jpg
Coś co mnie urzekło dodatkowo:
IMG_20130524_110707.jpg

rozśmieszyło mnie mocowanie zderzaka do błotnika ( blaszka i nity) mistrzostwo !!!

Ogólnie pewnie nie jest źle, oczywiść wszystko, na oczyszczoną blachę obowiazkowo jakiś podkład reaktywny - antykorozyjny i na to jakiś bitex.

Filtr faktycznie trochę nieciekawie wyglada.

A co to za kabel masz na ostatnim zdjęciu, jeden do zacisku a ten drugi abs??

Blaszka i nity to najmniejsza zbrodnia. Dalej są większe cuda - jak będę zdejmował zderzak to to uchwycę..
ogólnie to chyba to:
Pokaż załącznik 96779
Trzeba wymienić (patrząc z góry widać jak jest popękane, pozaginane, rozj*ane)

Tu dużo rzeczy nie wygląda ciekawie. Spartolone przez jakiś kuźwa "mechaników" - dla ciekawostki: cała obudowa filtra trzymała się na dwóch sztrapsach!

To drugie to zapewne ABS - bardzo ciekawe rozwiązanie bo nie jest podłączony, tylko przyczepiony na sztrapsy.

Po dzisiejszym dniu (siedziałem przy niej jakieś 4/5h) muszę powiedzieć jedno.
Walenie bitexem na rdze + wszechobecne sztrapsy i blachowkręty - "BO TO JEST POLSKA WŁAŚNIE!"

Walenie bitexem na rdze + wszechobecne sztrapsy i blachowkręty - "BO TO JEST POLSKA WŁAŚNIE!"

po prostu ktoś pewnie chciał tanim kosztem zabezpieczyć i później sie to odbija, jesli robić to już pożadnie a czasami to kosztuje.

Najpierw polecam jakiś srodek do czyszczenia tirów, spryskać tym wszystko, i potem karcherem dokładnie spłukać, zobaczysz ile syfu wyleci,błota i innych takich.

ZYCZE POWODZENIA.

Igła ;) Niemiec płakał jak sprzedawał, albo włoch :P Nie przejmuj się, u mnie z jednej strony jest podobnie, tylko no słabiej troszkę :P Wytrwałości i na spokojnie :D

To jednak nie abs tylko czujnik zużycia klocka. Poskrobalem jeszcze, zdrowa blacha - to cieszy. Za to dziura w podłodze mniej. Cóż, nie ma co płakać tylko silnik wyciągać środek zresztą też. Komorę pomalowac, a podłogę spawac. Jeszcze będzie zajebista - zobaczycie. Raczej u mnie dostanie dożywocie, za dużo serca w nią idzie.

Jacoff - w sumie wiedziałeś co mi sprzedajesz, dzięki. Serio. Może jeszcze coś szczególnego powinienem wiedzieć? Może coś jest przyklejone na gumę do żucia? "Najmniej w awaryjna ze wszystkich moich alf..." to faktycznie - musisz mieć gorszy szrot.

Nie wiem czy to coś ze mną jest nie-tak, czy z tymi śrubami... Na kolejnej obkrecil mi się klucz. Chyba się zdenerwuje...

Załączniki

• uploadfromtaptalk1369659517628.jpg
    uploadfromtaptalk1369659517628.jpg
    68.9 KB · Wyświetleń: 177
powiem tak - raczej są do dupy. Oczywiście to jakiś 'no-name', więc... rzeź. Za to nasadkę sąsiada (chińską) zjadło, a śruba nie ruszona.

Oj... kochana mnie denerwuje.

[Edit]

Już mi trochę przeszło, a już chciałem sprzedawać ;/
Podłogę mi wyspawa sąsiad. Nie będzie drogi. Resztę też się da.

Ostatnia edycja:
no mi sie nigdy nie zdarzyło żeby na nasadce śrubę ścięło, może raz ale to jakaś 8 chyba była. Przy kluczach płaskich to co innego, bardzo czesto

Duże te dziury w podłodze?

Będę musiał kupić taką śrubę, trudno. Dziura w podłodze jest jedna, ok 15/20cm2

Lekka dziurka :) Ale dasz radę i nie załamuj się :P Moja też mnie dzisiaj zdenerwowała, bo stwierdziła że kontrolka od poduchy dawno się nie świeciła ;)

Korzystając z pogody i pomocy Adriana, zdzieraliśmy ciuchy z niuni.
IMG_20130530_153719.jpgIMG_20130530_153805.jpg
Kilka chwil i...
IMG_20130530_155509.jpg
No i zaś nowy problem... cała rura w oleju.
IMG_20130530_160638.jpg
Jakiś kret zaspawał śrubę... integrując zderzak z całą resztą.
IMG_20130530_162600 - Kopia.jpgIMG_20130530_162607.jpg
Tu jeszcze był front
IMG_20130530_163314.jpg
a tu już nie
IMG_20130530_183651.jpg

No i tak zostało, następny chyba wyskoczy silnik. Choć nie mamy jeszcze podnośnika... Ktoś z okolicy może byłby skłonny pożyczyć?

Amortyzatory
Powrót