Alfa Romeo 145 1.9 TD '95 [by Showtime]

• Autor wątku Autor wątku showtime
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
Status
Ten wątek został zamknięty.
S

showtime

Guest
Witam
Prezentuje swoją dziecinkę: Alfa Romeo 145 1,9 TD:
* Rok produkcji: 1995
* Silnik: 1,9 TD - 66 kW - przebieg 191.000 km
* Sprowadzony do kraju: 2005

Wyposażenie:
- elektryczne szyby
- centralny zamek
- wspomaganie kierownicy
- klimatyzacja
- elektryczne lusterka
- radio CD/MP3 JVC + wzmacniacz + sub Magnat XTC 1200

Zmiany/modernizacje:
- przyciemnione wszystkie szyby (łącznie z przednimi - na zdjęciach przód jeszcze nie był zrobiony)
- nowy lakier: malowanie całego samochodu w komorze lakierniczej (samochód kupiony w Polsce od kobiety, był porysowany i gdzieniegdzie poobijany)

Praktycznie seryjne wydanie, ale nieco odmłodzone... Chciałbym ją do końca wystylizować na Limited 500 - zamówiłem już tylny spojler nad klapę... Jestem jeszcze na etapie szukania alufelg - takich, jakie były oryginalnie w Limited 500 - bodajże ZENDER.

Oczywiscie wiem, ze nigdy nie bedzie ona prawdziwym Limited 500, bo to nie ten silnik, nie te zderzaki, nie to wnętrze. Ale chociaż troszke niech sie do niej upodoba, zeby sie buźka uśmiechała na jej widok :)

40.jpg

41.jpg

42.jpg

43.jpg

44.jpg

Ładniutka :mrgreen: A to tylko końcówka wydechu założona czy cały tłumik zmieniony ?

To cały tłumik zmieniony. Nie wiem jaka marka, bo taki juz byl jak kupilem. Ale widzialem juz pare 145 z takim samym wydechem. Jezdza po Krakowie :)

Wiesz to zalezy jak jezdze i w jakim cyklu. W cyklu mieszanym: jazda Kraków - Myślenice (wiadomo ze na Zakopiance itp są korki - ok. 6,5 - 7 litrow). Jak mocno deptam to potrafi nawet spalic 9. Tutaj nie ma reguły. Wszystko zalezy od warunkow jazdy itp.

Usredniajac: 7,5 litra przy mojej jezdzie :)

Niestety znaczek sie wytarł całkiem - był złoty. Przy malowaniu auta podmalowali i znaczek. Ale zbieram kase na nowy (koło 80 zł na Allegro) :P

elegancko...widać dbasz o swoją maszynke....p.s Zalatw mi takie naklejki z serii 500:D Ty masz naklejki ja mam limitowana wersje bez naklejek;) pozdrawiam

DeeJaYRoXoR, mam projekt tego w Photoshopie. Wrzuce zaraz na forum, ale kurcze ja u siebie zamowilem zbyt male - powinny byc wieksze. Ale trudno, w koncu to nie 500 LE tylko imitacja ;))) heheh

bardzo ladna bellunia...peknie ten model wyglada w czerni...nie mam zadnych uwag...piekniuchna dzieweczka gratuluje :mrgreen:

A tak wygladala bidula po zakupie :D załamka :D lakier wyblakniety, porysowana :( ach, dobrze ze to juz za mna. Ale z calym sercem to autko bylo robione:

super się prezentuje, gratulacje :)

PS. Ile wyszło Cię malowanie, cały koszt? Malowałeś raz.

Niezła czarnulka 8) Pięknie się prezentuje (chociaż po zakupie aż tak źle nie wyglądała)

ps. jeśli chodzi o twój podpis-jeśli nie 500 limited to... koniczynka! :twisted:

Co do malowania, to akurat koszty byly okrojone z takiego powodu, ze mam tate lakiernika.

Samochod wiec do malowania zostal przygotowany przez tate, ja zaplacilem tylko za lakier i inne materialy i wynajem komory. Do samego malowania autko pojechalo do komory (300 zł za komorę z polozeniem lakieru przez goscia). W sumie zamknalem sie w 700 zł :D za cale autko.

WIELKI UKŁON DLA TATY, bo bez niego by mnie nie bylo stac na wymalowanie calego autka...

showtime napisał:
Niestety znaczek sie wytarł całkiem - był złoty. Przy malowaniu auta podmalowali i znaczek. Ale zbieram kase na nowy (koło 80 zł na Allegro) :P

Fajna belcia, a znaczek za około 80 zl to i w ASO kupisz. Może troszke więcej ale wliczając wysylke na jedno Ci wyjdzie i nie musisz tydzien czekać :D :P
A ja mam do kupienia przód i tył :/ jakies te emblematy lipne robią :/

Status
Ten wątek został zamknięty.
Amortyzatory
Powrót