• Jeśli chcesz dodać swojej Alfie charakteru i jednocześnie zaznaczyć przynależność do naszej społeczności – to dobry moment, żeby je zamówić.

Ramki Alfaholicy

Szczegóły, zdjęcia oraz informacje o zamówieniu znajdziesz tutaj.

Nie czekaj, bo jak zwykle schodzą szybko.

[GT] ALFA GT by GRZECH

Zaciski były zdemontowane, porządnie wyczyszczone, odtłuszczone, potraktowane podkładem, kolorem bazowym i warstwą bezbarwnego.

Wow-to już 2 miesiące jak nic nie pisałem nt. Alfy! Ale też nie bardzo było co pisać - Bella jeździ jak marzenie, nic nie stuka, nie puka, nie piszczy - tylko leję paliwo i śmigam ;) (coś się tu mit o awaryjnych Alfach nie sprawdza). Jednak nie jest to post o niczym. Dzisiaj zająłem się tapicerką (koledze siroccoxp dziękuję za natchnienie - to dzięki śledzeniu jego wątku wiedziałem co i jak).
Generalnie nie spodziewałem się jak brudne są fotele zanim nie zacząłem ich czyścić. Choć nie lepiły się od brudu i wyglądały dobrze (co widać na fotkach z wcześniejszych wpisów), efekt jest olśniewając! :cool:
Najlepiej 4h prac prezentuje ta para zdjęć:

attachment.php
attachment.php

Załączniki

• DSC_0369.jpg
    DSC_0369.jpg
    50.7 KB · Wyświetleń: 350
  • DSC_0375.jpg
    DSC_0375.jpg
    39.4 KB · Wyświetleń: 360
Swiatlo na obu fotach tez zupelnie inne...

To prawda-światło mi inaczej chwyciło na obu zdjęciach. Ale bardziej chodziło o to że na drugim brudu nie ma po prawej stronie:P

Ano brudu tak nie widac
A tu juz ludzie sie zachwycili jaka to intensywnosc koloru zrobiles czyszczeniem :p

Dwie nowe fotki z ostatniego spotu:

attachment.php
attachment.php

Załączniki

• DSC_1444.jpg
    DSC_1444.jpg
    79.9 KB · Wyświetleń: 256
  • DSC_1441.jpg
    DSC_1441.jpg
    124.9 KB · Wyświetleń: 263
Mam złą i dobrą wiadomość...
1. ZŁA - chłodnica odmówiła posłuszeństwa i zaczęła się moczyć:(
2. DOBRA - Alfa ma już nową:D

attachment.php
attachment.php

Załączniki

• DSC_1457.jpg
    DSC_1457.jpg
    59.5 KB · Wyświetleń: 216
  • DSC_1461.jpg
    DSC_1461.jpg
    115.3 KB · Wyświetleń: 193
Nie no Bella świetna! ;) Środek i Felgi Boskie! ;D a co do Zacisków też sie nad takimi zastanawiam;)

Nie zastanawiaj się tylko maluj. Biorąc pod uwagę że masz brembo, efekt będzie jeszcze lepszy niż na mojej;) Mam tylko nadzieję, że jak już pomalujesz, to uda mi się obejrzeć efekt na żywo.

Bella zaczęła się dopominać o świąteczne prezenty. Zażyczyła sobie nowe sprzęgło i świece. Przy okazji wymieni się też olej, bo już czas.

hm...na to jeszcze nie wpadłem. Dzięki za pomysł! Takie sprzęgło pasuje plug & play czy trzeba coś kombinować?

etam da rade kupic poza aso:)inter cars,inter team mają:)pasuje tak samo podobno ja bym na takie zmieniał :)mocniejsze:)))myslałem ze wpadłes na taki pom.:)ale woałem za pytac:))

Przejrzyj tematy o mocniejszym sprzegle do Jtd. To co kupisz w Inter Carsie to nie jest sprzęgło od Ducati Corse.

Czy w przypadku zastosowania sprzęgła do wersji 170km konieczna jest również wymiana dwumasy, czy może zostać stara?

dwumasa jest chyba ta sama:)niesłyszałem o dwumasie mocniejszej a raczej bym słyszał:)

Amortyzatory
Powrót