• Jeśli chcesz dodać swojej Alfie charakteru i jednocześnie zaznaczyć przynależność do naszej społeczności – to dobry moment, żeby je zamówić.

Ramki Alfaholicy

Szczegóły, zdjęcia oraz informacje o zamówieniu znajdziesz tutaj.

Nie czekaj, bo jak zwykle schodzą szybko.

[GT] ALFA GT by GRZECH

Bandicoot

Nowy
Auto
ALFA ROMEO GT 1.9JTD
Witam,
Nadszedł czas żeby pochwalić się moim nabytkiem z końcówki 2013 roku. Mowa o Alfie GT 1.9 JTD w wersji Distinctive. To moja pierwsza Alfa i mam nadzieję, że nie ostatnia:)
Auto kupione w Polsce, chodź w przeszłości ktoś sprowadził je z Francji.
-rocznik 2007
-przebieg 87000 km (potwierdzony w ASO)
-kolor Nero Carbonio
-tapicerka w kolorze żółtym (stan odzwierciedla przebieg:))
-BOSE
-16" felgi Alfy z nowymi balonami Pirelli Snow Control 3
-w garażu na sezon letni czekają 18" Tory do Alfy GT:D

Na dzień dzisiejszy wiem, że malowany był lewy bok samochodu - niestety nie jestem w stanie powiedzieć co było powodem. Bella jeździ prosto więc wnioskuję, że nie było to nic poważnego.
"Pakiet startowy" inwestycji w GT obejmował:
-Regenerację Turbiny
-Wymianę rozrządu i pompy wody
-Wymianę oleju (wlany Shell Helix Ultra Diesel 5W40) i filtrów: powietrza Filtron, oleju Mann, paliwa Bosch
-wymianę klocków hamulcowych z tyłu (Bosch)
-wymianę kielicha półosi
Całość wyniosła 3050zł, więc trochę, ale dzięki temu mogę cieszyć się autem w którym wszystko chodzi jak w szwajcarskimn zegarku:cool:-tak, jak lubię.

W planach na razie jest tylko malowanie zacisków na wiosnę i może renowacja Tor-są trochę poobijane:P

DSC_0333.jpg
DSC_0327.jpg
IMAG1280.jpg
IMAG1277.jpg
IMAG1274.jpg
IMAG1266.jpg
IMAG1264.jpg
IMAG1259.jpg

Załączniki

• DSC_0321.jpg
    DSC_0321.jpg
    104.5 KB · Wyświetleń: 189
piękna ale na 18" bedzie cudnie...:)

Fajna maszyna, oby służyła jak najdłużej :) powodzenia i szerokości :)

Ja dołożyłbym do listy jakiś tłumik z tyłu, lub ładna końcówka jakaś ;) Środek piękny! Czekam na fotki na 18-kach, na pewno będzie świetnie wyglądać

Lubię mieć wszystko w oryginale więc nie wiem jak to będzie z końcówką wydechu:P Ale nigdy nie wiadomo kiedy coś mi strzeli do głowy:D

Jak koledzy wyżej dobre alu i niżej, a będzie pięknie :)

Zdecydowanie niżej ^^
Piękna, to zestawienie czarny lakier i bananowa skóra :man_in_love:

regeneracja turbiny tak szybko ?

regeneracja turbiny tak szybko ?

Szczerze też się zdziwiłem, ale mój mechanik wręcz przeciwnie - twierdzi, że wszystko zależy od tego jak ktoś nią jeździł. Jak np. na zimnym silniku cisnął, albo nie studził turbiny przed wyłączeniem silnika.
Sam, jako laik, nie wiem ile takie turbiny powinny przejechać:P

Niżeej ! tak z 20-30mm. Teraz to trochę stoi jak koza, ale oczywiście nie zmienia to faktu, że śliczna czarna strzała :D Do tego ładna fela 18stka i będzie "ideolo" :D

Zestawienie kolorystyczne super, chociaż dla GT czeeerwony kolor jakoś najbardziej mi pasuje, jak chyba do każdej Alfy z wyjątkiem 147 ;p
Rzeczywiście 87 tys. km to bardzo szybko jak na turbo w JTD, ale kto wie jaki baran tym wcześniej jeździł.
Szerokości!

Takie skóry świetnie pasują do czarnego... miód malina panie, a jak dasz niżej to nie będzie problemów na progach zwalniających albo przy parkowaniu, chodzi mi o krawężniki? wiem pewnie wielu użytkowników forum tak już ma obniżone ale z ciekawości pytam... Alfa w dobrych rękach niech cieszy jak najdłużej ;]

Śliczna śliczna to prawda. Ja jak wyliczyłem sobie wszystko bo byłem zajarany strasznie żeby glebę jakąś zrobić to na -30 nawet do garażu bez zahaczania bym nie wjechał, a co dopiero łącznik elastyczny, który już teraz wymieniałem dwa razy (bez obniżania) ale to w 2.0 jts wiec nie wiem jak tam spód u ciebie.

[QUOTEżeby glebę jakąś zrobić to na -30 nawet do garażu bez zahaczania bym nie wjechał[/QUOTE]

Właśnie tego najbardziej obawiam się przy obniżaniu. Ale zobaczymy jak GT będzie wyglądała na 18" i standardowym zawiasie-wtedy będę decydował czy trzeba obniżać.

[QUOTEżeby glebę jakąś zrobić to na -30 nawet do garażu bez zahaczania bym nie wjechał

Właśnie tego najbardziej obawiam się przy obniżaniu. Ale zobaczymy jak GT będzie wyglądała na 18" i standardowym zawiasie-wtedy będę decydował czy trzeba obniżać.[/QUOTE]

Ja tam na swoja nie narzekam bez -

Ja tez licze, ze u mnie, co prawda w 159, na 18" bedzie dobrze wygladac bez minusa. Oczywiscie minus 30mm kusi, ale koniecznosc sprzedarzy zimowych 16" z powodu lekkiej gleby zniecheca bardziej...

[QUOTEżeby glebę jakąś zrobić to na -30 nawet do garażu bez zahaczania bym nie wjechał

Właśnie tego najbardziej obawiam się przy obniżaniu. Ale zobaczymy jak GT będzie wyglądała na 18" i standardowym zawiasie-wtedy będę decydował czy trzeba obniżać.

Fajnie wygląda na standardowym, jedynie ja mam problem że lubi przyhaczyć o nadkola, ale to w sumie nie jest samochód do wożenia worków z cementem :D Mi troche twardości brakuje w standardowym niestety, może rozpórka załatwi sprawę. ..

Zestawienie kolorystyczne super, chociaż dla GT czeeerwony kolor jakoś najbardziej mi pasuje, jak chyba do każdej Alfy z wyjątkiem 147 ;p

Rozważane były następujące kombinacje: (w kolejności od najbardziej pożądanej)
1. Czerwony lakier, żółta skóra
2. Czerwony lakier, czarna skóra
3. Czarny lakier, czerwona skóra
4. Czarny lakier, żółta skóra
5. Niebieski lakier, żółta skóra
6. Niebieski lakier, czerwona skóra
Kombinacja którą mam nie była więc priorytetem, ale i tak jestem mega zadowolony. Auto wygląda pięknie zarówno na zewnątrz jak i w środku:D
Wnętrze jak na swój wiek jest praktycznie w ogóle nie wytyrane co jest dla mnie olbrzymim plusem.

Dzisiaj w Alfie wymieniłem żarówki w przednich lampach. Założyłem cały zestaw Osram Cool Blue Intense, oto efekt:

przed: IMAG1282.jpg po: IMAG1287.jpg

Zdjęcia robione tym samym sprzętem więc myślę, że dobrze pokazują różnicę. Światło ma zupełnie inną barwę-jak dla mnie zdecydowanie na + ;)

- - - Updated - - -

A to wrzucę jeszcze zdjęcie zegarów - tak ładnie świecą. No i uwieczni się wciąż niski przebieg:cool:

DSC_1208.jpg

Bardzo ładna GT, zestawienie kolorystyczne świetne.

p.s. pełny bak jest często spotykany :P

Amortyzatory
Powrót