• Jeśli chcesz dodać swojej Alfie charakteru i jednocześnie zaznaczyć przynależność do naszej społeczności – to dobry moment, żeby je zamówić.

Ramki Alfaholicy

Szczegóły, zdjęcia oraz informacje o zamówieniu znajdziesz tutaj.

Nie czekaj, bo jak zwykle schodzą szybko.

[GT] Alfa GT 1.9JTD

Nie wiem jaka folia. Taki koles mi to robil. Tylna i dwie male boczne za 200zl. Nie jest najciemniejsza z mozliwych tylko taka posrednia. Od srodka duzej roznicy nie ma, za to od zewnatrz sa czarne..

42.jpg

43.jpg

44.jpg

Tak wyglada ciemna szybka :)

Mi sie nie chce z policjantami walczyc. A do tego w niemcowni jest 120 euro mandatu niby jak masz przednie ciemne..

Szprychy w podkladzie :) Po godzinach szlifowanki . Ciezko sie je robi. Z obu stron. cala tasma od odwaznikow usunieta, wyczyszczone, wyszlifowane. Jedna felge jakis debil we Francji malowal i zapomnial zmatowac przed malowaniem. Usunalem z niej farbe chemicznie, reszta miala oryginalny lakier. Jutro moze pojade w kolor. Bedzie srbrno - zloty z grubym ziarnem i xyralik dodany do bezbarwnego.

64.jpg

65.jpg

Pierwsze sniegi dzisiaj u nas ale Alfa stoi sobie w cieplym garazu pod domem. Jak rano wsiadam do niej to termometr pokazuje 14 stopni.

66.jpg

Ostatnia edycja:
No i pięknie :) widzę, że przesiadka na letnie opony czy tylko do zdjęć eheh

Zalozylem 18stki i wam powiem ze po przesiadce z 15 zimowek jest poprostu DRAMAT. Tam gdzie nie bylo dziur teraz jak jade jest masakra. Szarpie kierownica, zero przyjemnosci z jazdy. 18 chyba ida do sprzedania i kupie jakies 7 calowe 17stki to moze bedzie lepiej. Zamienilem dzisiaj znowu na zimowki i jest bajka. Chyba stary sie robie...

Heh faktycznie, w GT na 18' komfortu nie ma za wiele w porównaniu z 15... wiem bo teraz jeżdżę i poprostu jest dużo przyjemniej:)

A jak sie jezdzilo na tych 17stkach co miales na GT jak przyjechala ze szfabowni?? Duzo lepiej niz na 18? Albo jak sie ma 15stka do do 17stki?

Ehhhh, zawsze twierdziłem, że jazda na naszych pseudo drogach na kapciach powyżej 16" to wyzwanie.

Dokładnie. Ta sama trasa i 195/60/15 versus 205/50/17 - wnioski? Ściąga, bije, trzeba uważać na dziury, szybciej zużywa się zawieszenie, pali więcej, jednak na 17 lepiej się prowadzi i wygląda. Ostatecznie mimo wszystko dla wyglądu 17'' na lato i zimę.

A ja na lato innych niż 18 cali nie założę już. Przynajmniej teraz tak myślę ;-)

A jak sie jezdzilo na tych 17stkach co miales na GT jak przyjechala ze szfabowni?? Duzo lepiej niz na 18? Albo jak sie ma 15stka do do 17stki?
na 18 w miare jest ja orginalny powiedzmu zawias:))a ty chyba twarde zawieszenie masz:),ja w 156 miałem 17 i sprezyny sportowe to gt na 18 bardziej komfortowe niz 156 na 17:))

A ja na lato innych niż 18 cali nie założę już. Przynajmniej teraz tak myślę ;-)
no jak zakupiłes takie jak chciałes:))aa ja je oglądałem wczesniej ale uznałem ze te od Q2 Dobre są:)

Amortyzatory
Powrót