• Jeśli chcesz dodać swojej Alfie charakteru i jednocześnie zaznaczyć przynależność do naszej społeczności – to dobry moment, żeby je zamówić.

Ramki Alfaholicy

Szczegóły, zdjęcia oraz informacje o zamówieniu znajdziesz tutaj.

Nie czekaj, bo jak zwykle schodzą szybko.

[GT] Alfa GT 1.9JTD

stuntmachine

Użytkownik
Auto
159 i 75
Zdjecia mojej GT z Francjii. Troche uszkodzona z przodu... Bede wrzocal foty w trakcie remontu..

7900 stala na allegro... Wyciagnalem ja za 7000. Nie mam foty z przodu. Dostala troche w gorny pas na wysokosci lamp. Podgielo maske. Dwa xenony rozwalilo w mak i zderzak potargalo. Chlodnica klimy cala. Chlodnica wody uszkodzona, wiatrak caly, filtr powietrza caly, silnik pali. Nie mam zdjecia z przodu. Kupilem nowy zderzak z kratkami za 1000, dwie lampy zwykle uzywane oryginaly z logiem AR za 800 (za jednego xenona chca 1500zl i z wzgledow ekonomicznych beda zwykle). Do tego maska nowa i wzmocnienie (od 147 bo pasuje plug&play). W srodku czarna skora, grzane dupy. Deska jest tuningowo obszyta skora. Moge pokazac pozniej foty jak to wyglada ale musze do blacharzy jechac (mi sie nie podoboa i nowa deska oryginal juz czeka. Boczki drzwi tez sa skora obszyte na gorze. Ma zestaw bose i ktos radio wyjal i zastanawiam sie jak to podlaczyc to zwyklego radia pionner. uchwyt na kubki mam nowy bo radio bylo 2din. Felgi sa swietne. 18stki. Sprezyny jakies czerwone bo jest obnizona wzgledem oryginalu. Ale nie wiem jakiej firmy. Jeszcze ma nibieski waz taki syliconowy od turba. Ciekawe czy ma chipa zrobione? Bo nie jechalem jeszcze. Tylko tyle co na lawete sie wkulalem bez wody w chlodnicy.

Powiem, że jestem pełen podziwu. Po pierwsze dla kombinacji koloru samochodu z tymi felgami. A po drugie zestawienia kosztów - gdzie nawet przy dość rozrzutnym wydawaniu na kolejne elementy wymagające wymiany, i tak wyjdzie to całościowo przyjemnie dla portfela :)

Koniecznie wrzuć fotki i zdawaj relacje w kolejnych etapów "przywracania do stanu pierwotnego" :D powodzenia!

Dodaje zdjecia wnetrza. Tak dzisiaj wsiadlem sobie do niej u blacharzy i ogolnie stwierdzilem ze nie wyglada to zle. No nie wiem. Trzeba podkleic skore kolo licznika. Z niespodzianek wyszlo po rozebraniu przodu ze obudowa filtra powietrza jest polamana mocno i kupilem nowa za 350.

Ciekawe w ilu sie zamkniesz.. Powodzenia^^ bedzie niezla bella za fajna kase

Wysłane z mojego GT-N7000 przy użyciu Tapatalka

Jeszcze dobrze kolega się nią nie nacieszył, nie pojeździł a do domu na lawecie zajeżdża :D

Tak poważnie to nie wiem nie wiem, jak bym takiej nie kupił. Chyba, ze lubisz się użerać...

bo to była opcja za kilka tys zł i nikt tego nie brał.

Bardzo rzadko spotykana opcja.

Przejrzyj prospekty GT.

Świtne fele i deska. Zawsze 156 w crossach mi się podobała ta opcja ;)

229.jpg

Znalazlem powiedzmy ze real foto. Macie racje. To jest oryginal. Ciekawe ile trzeba bylo doplacic. No to chyba podkleje ten kawalek przy zegarach jakos ladnie, wyczyszcze ja i deska zostaje. Jakbym prezent dostal :)

Jeszcze dobrze kolega się nią nie nacieszył, nie pojeździł a do domu na lawecie zajeżdża :D

Tak poważnie to nie wiem nie wiem, jak bym takiej nie kupił. Chyba, ze lubisz się użerać...

Wszystko zależy od podejścia, osobiście za takie wyposażenie i taki stan w tych pieniądzach sam bym tą Alfę kupił, wkładając w to auto 10-12 tys będzie zrobiona na tip top, czyli łącznie by wyszło koło 20 tys i ma się pewne auto :) a nie jedną wielką niewiadomą

Kiedyś trafiłem na foto Alfy z takim skórzanym wykończeniem i ciekawi mnie jak to wygląda w rzeczywistości, bo jednak skóra to nie plastik.

To może lepiej kupić prosto od handlarza mirka :D który oczywiście naprawi auto lepiej niż ASO i nie będzie oszczędzał :D
tak chłopak widzi co uszkodzone, sam naprawi i wie co ma :)

Troche przegiales z kosztem tego remontu. Narazie 9500 kosztuje z czesciami. 11 bedzie zarejestrowana + kolo 800zl blacharze i 1500 malowanie. To masz razem powiedzmy z pierdolami do 13-14 max

Amortyzatory
Powrót