• Jeśli chcesz dodać swojej Alfie charakteru i jednocześnie zaznaczyć przynależność do naszej społeczności – to dobry moment, żeby je zamówić.

Ramki Alfaholicy

Szczegóły, zdjęcia oraz informacje o zamówieniu znajdziesz tutaj.

Nie czekaj, bo jak zwykle schodzą szybko.

[GT] Alfa GT 1.9JTD

Odpowietrzalem tylko wysprzeglik na skrzyni. powiedz cos wiecej o pompce wspomagania? Gdzie jest odpowietrznik i jak to robic?

Wymienilem lozyska dzisiaj. Wkoncu jest cisza. Lozyska byly juz robione ale mechanicy z Francji sie nie popisali. Kapsle zabezpieczajace uszkodzili i sie woda dostawala do lozyska. Zardzewialy w srodku i padly. Robilem sam bo raz ze oszczedzialem kase a dwa - szkoda mi oddawac jej do mechanikow papudrakow. Pare fot

daj znac jak zakonczysz projekt ile Cie wynioslo wszystko

jestem ciekaw czy dobrze liczylem czy bralem za mala kwote potrzebna do naprawy tej alfy

Też ściągałem GT z Francji mam ją cały czas polecam ci zrobić konserwacje podwozia przed następną zimą bo zle znosi polską sól ,pozdrowienia z Debrzna .ps moja jest w tym samym kolorze.

Piękne auto :)

Wczoraj znalazlem temat o gałce i odswierzylem moja gorna nakladke. Skore mam w dobrym stanie.

Kiepskie rozwiązanie z tą gałką. Gołe aluminium będzie się utleniać a pot z ręki robić plamy. Tak samo jak masz z gołego alu klamki w motocyklu. Ja zrobiłem szczotkowane alu i dałem kilka warstw bezbarwnego.

Siemka też miałem jechać po te auto ale jednak zakupiłem w Poznaniu :-)

Powiedz mi czy już ją zrobiłeś?
Ile Cię to wyniosło jeśli to nie tajemnica?

Pozdrawiam i powodzenia!

Powoli ide do przodu. Alfa na pierwszym podkladzie :) W nastepnym tygodniu mam nadzieje ze uda sie pomalowac :) Wyczyscilem turbo i zrobilem jeszcze wahacz gorny i dolny z prawej strony i prawe lozysko. Czeka mnie jeszcze lewa strona. Mam kupiony wysprzeglik nowy ale jeszcze nie zalozylem.. Nieraz czuje jakby cos przeskakiwalo na pedale sprzegla. Wczoraj pojezdzilem troche i spalanie spadlo na 6.8 z 7.4 na kompie :)

48.jpg

49.jpg

50.jpg

Chromowane nakladki na sroby od felg z allegro za 20zl :)

51.jpg

Co myslicie zeby pomalowac na czarno struktura do plastiku srodek tylnego zderzaka? Mam tam rysy i taki pomysl zeby je zlikwidowac bez malowania calego zderzaka. Jak ktos ma pojecie to niech to poprawi w photoshopie...

52.jpg

53.jpg

Ostatnia edycja:
pewnie że malować na czarno, super to wygląda ale zastanowiłbym się czy ciapnąć też farbą prawą zatyczkę wydechu

Kumpel oklejał ten element w e46 czarna folią i efekt był zajebisty. A może folia carbon?

Ps - co to za kolorek na zaciskach hamulcy?

Żółte zaciski sa. Do malowania ogolnie bo podrapane troche sa. Tylne to wogole ktos pomalowal na czarny mat. Jak znajde chwile to bede malowal przod i tyl od nowa

Moim zdaniem maluj na czarno ten dół zderzaka razem z zaślepką i wtedy pomyślałbym na Twoim miejsu nad pomalowaniem beczki od tłumika też na czarno. Żółte zaciski wyglądają super w Twojej GT.

powiem ci rewelacja to wygląda na zdjęciu..zero rys itd.:)good!:P

Pomalowana :) Zderzak tylko przylozony na sztuke.. Jutro odbieram podkladki zabezpieczajace do kratek w zderzaku i skladam na gotowo :))

401.jpg

:moil:

nie chciales zaspawac miejsca po tablicy i zrobic to na gladko. ??

attachment.php

Załączniki

• C33206971_2.jpg
    C33206971_2.jpg
    93 KB · Wyświetleń: 465
Amortyzatory
Powrót