To już rok! Dawno nic nie aktualizowałem, ale to nie znaczy, że nie działo się totalnie nic. W pozytywnym, jak i negatywnym sensie.
Koniec zeszłego roku przyniósł dość niefortunnie zdarzenie, mianowicie bliskie spotkanie z samochodem dostawczym, który cofając przemeblował mi tył auta..
Sprawa naprawy bezgotówkowej ciągnęła się niemiłosiernie długo, bo ponad miesiąc. W tym czasie ASO i tak nie udało się sprowadzić nowego dyfuzora, który odebrałem po prawie trzech miesiącach :blink: Całe szczęście oryginalny był uszkodzony kosmetycznie i mogłem odebrać Alfe wcześniej. W tym czasie na auto zastępcze dostałem BMW 1 rok produkcji 2017 w dieslu i automacie.. w które w nocy na osiedlu też ktoś mi wjechał - żeby było zabawniej.
W międzyczasie zdemontowałem shortshifter, który okazało się (w opinii ASO) powodował uszkodzenie czujnika biegu neutralnego. Dokładnie to dwóch. Występujące przy okazji objawy poruszałem kilka stron wcześniej.
Przed wakacjami wymieniłem folie na dachu i lotce na nową, bo stara straciła swój blask.
W okresie wakacyjnym postanowiłem sfinalizować w końcu projekt Big Brembo. Wszystkie potrzebne części tj. tarcze p+t Textar, klocki EBC Green Stuff na przód, Textar na tył i przewody hamulcowe w oplocie z firmy Pizza Brakes skompletowałem sam. W celu montażu całość zawiozłem do zaufanego mechanika Jarka, z
Jarson.s MotorSport.
https://web.facebook.com/JarsonS-MotorSport-1554980234758820/
Z tego miejsca chciałbym Mu serdecznie podziękować, bo odwalił kawal kapitalnej, fachowej roboty, przy okazji wszystko dokumentując na foto. POLECAM wszystkim z terenu śląska i okolic
Czego nie wiedziałem, a co okazało się w trakcie, to że zwrotnice tylne w QV są inne od tych w moim Sprincie. Tym samym tylne zaciski nie pasowały p&p.
Również tutaj z pomocą przyszedł Jarek, modyfikując zwrotnice, tarcze i dystanse. Całość pasuje perfekcyjnie, a kola idealnie licują się z nadwoziem. Co więcej, okazało się że geometrie tylnego zawieszenia mimo pakietu obniżającego Eibacha da się wyprowadzić na zero! Żegnaj negatywie!

Przy okazji wymienione zostały górne mocowania amortyzatorów z przodu i kilka pomniejszych detali, które były odpowiedzialne za odgłosy z zawieszenia.
Całość prezentuje się wyśmienicie i cieszy moje oko codziennie rano
Co dalej? Może jednak chip?
p.s. W dziale giełda wrzuciłem na sprzedaż ori kierownice, gałke i dyfuzor, gdyby ktoś był zainteresowany kupnem to zapraszam.