• Hej Alfaholicy!

Na forum pojawił się świeżutki motyw kolorystyczny Alfa Red Luna, zaprojektowany przez marqo specjalnie z myślą o naszych Alfowych klimatach i czytelności na różnych urządzeniach.

Zachęcamy do:

• włączenia nowego stylu w ustawieniach profilu i potestowania go na co dzień
    • zgłaszania uwag dotyczących kolorów, kontrastów, czytelności i wygody przeglądania dłuższych wątkich
    • dzielenia się propozycjami drobnych poprawek, które mogą jeszcze lepiej dopasować motyw do charakteru naszej społeczności Alfaholików

Każda opinia pomoże dopieścić wygląd forum tak, aby „Alfa Red Luna” była tak przyjemna w odbiorze, jak dobrze utrzymana Alfa na ulubionej trasie.

Wbijaj do tematu i napisz, co myślisz!

[Giulietta] Alfa Giulietta Sprint LE 1.4 MA

zastanawiam się czy nie będę potrzebował jeszcze dodatkowo adapterów

Do tego zestawu który wrzuciłeś powyżej nie będziesz potrzebował adapterów, pod warunkiem ze założysz zwrotnice kupione razem z zaciskami. Jeśli chcesz założyć same zaciski do swoich zwrotnic - potrzebujesz adaptery. Dareek dowiódł tego w poprzednich postach. Btw, ładny zestaw.

Ostatnia edycja:
Kolega Piter kupił zestaw brembo ze zwrotnicami i adapterami - czyli kupił takie same zwrotnice jak miał ale z widocznymi na foto adapterami. [MENTION=72314]Herostrates[/MENTION] po kiego chcesz wymieniać zwrotnice? kup zestaw z adapterami i tyle -wymiana godzina max nie tykasz zawieszenia etc oczywiście mówimy o przodzie - tył to albo wymiana kompletnych wahaczy prowadzących albo kombinacje z dorabianiem adapterów
- jak coś to na priv mam taki zestaw z adapterami.

- - - Updated - - -

Do tego zestawu który wrzuciłeś powyżej nie będziesz potrzebował adapterów, pod warunkiem ze założysz zwrotnice kupione razem z zaciskami. Jeśli chcesz założyć same zaciski do swoich zwrotnic - potrzebujesz adaptery. Dareek dowiódł tego w poprzednich postach.
dokładnie - czyli do wymiany trzeba dołożyć robotę przy rozbiórce przedniego zawieszenia, regulację zbieżności etc etc- moim zdaniem niepotrzebnie.
no i jeszcze jedno- kwestia półosi napędowych -czy QV ma takie same frezowanie jak zwykła wersja i czy katy tych zwrotnic są identyczne. Nie wiem czy ktoś taki zestaw montował.

Ostatnia edycja:
Jak pozbyłeś sie negatywu z tyłu?

Mój mechanik Jarek zabrał Alfe do swojego znajomego, który zajmuje się geometria. Moje zdziwienie było znaczne, On powiedział ze to żaden problem. Więc jeśli ktoś wam mówi że się nie da - zmieńcie warsztat.

Ostatnia edycja:
Pokaż załącznik 199121

Witam!

Na forum aktywnie udzielam się już od dłuższego czasu, ale do tej pory nie było weny aby utworzyć wątek o mojej Alfie..

Ale to się właśnie zmieniło!

Pragnę wam przedstawić białą Giuliette Sprint, kupioną w czerwcu 2015 w salonie Ganinexu w Katowicach.
Silnik to dobrze znany 1.4 MultiAir 150km (250 Nm) i manualna skrzynia (dla mnie jedyna słuszna).

Jeśli chodzi o wyposażenie, to jest następujące:

Pokaż załącznik 199256 Pokaż załącznik 199255

Jeszcze przed odbiorem z salonu wyglądała tak..

Pokaż załącznik 199115 Pokaż załącznik 199116

.. i był to początek może nie dużych, ale istotnych zmian.

Zaczęło się od dachu. Jeszcze tego samego miesiąca zainspirowany brytyjska wersja Collezione postanowiłem okleić dach czarna folia 3M:

Wersja Collezione: Pokaż załącznik 199119 Pokaż załącznik 199120 i moja: Pokaż załącznik 199118

Następnie była seria drobniejszych zmian, do których przyczyniła się m.in. moja dziewczyna kupując mi w prezencie korek wlewu paliwa i nakrętki wentylków:

Pokaż załącznik 199122 Pokaż załącznik 199123 Pokaż załącznik 199124

..następnie zakupione zostały ramki tablic rejestracyjnych i obowiązkowo przed zima opony zimowe (Nokian WR D4)..

Pokaż załącznik 199125 Pokaż załącznik 199126

..oraz dzięki uprzejmości kolegi Doblo, carbonowa gałka zmiany biegów:

Pokaż załącznik 199127

Tym samym dochodzimy do najbardziej odczuwalnego i "robiącego robotę" moda, tj. wymiana sprężyn na Eibach Pro-kit..

Pokaż załącznik 199128 Pokaż załącznik 199129

..i założenie 17mm dystansów..

Pokaż załącznik 199131 Pokaż załącznik 199130 Pokaż załącznik 199132

Po drodze było zrobionych kilka

Pozdrawiam!

Co to jest sportowe wykończenie zegarów?

Mój mechanik Jarek zabrał Alfe do swojego znajomego, który zajmuje się geometria. Moje zdziwienie było znaczne, On powiedział ze to żaden problem. Więc jeśli ktoś wam mówi że się nie da - zmieńcie warsztat.

Wymieniał coś? Czy tylko ustawienie zbieżności? Każdy twierdzi że z tyłu nie ma co regulować.

Ktoś orientuje sie do czego jest ten kabelek? Zaznaczam ze nie jest to ogrzewanie, tylko idzie do żyłki nie zwiazanej z nim. Wszystko dziala.. wypadl spod plastikowej oslony.20181114_122017~2.jpeg

:) spoko, ale antena od radia jest przeca na dachu, a radio o zgrozo.. dziala [emoji14] nie mam navi, zreszta antena gps jest w podstawie dachowej.

też myślałem że ta na dachu jest jedyna dopóki nie rozebrałem tapicerki tylnej klapy żeby polutować wiązkę ;) moje radio też działało, tylko że troche gorzej ;)

też myślałem że ta na dachu jest jedyna dopóki nie rozebrałem tapicerki tylnej klapy żeby polutować wiązkę ;) moje radio też działało, tylko że troche gorzej ;)
O widzisz.. mozliwe. To jeszcze mi powiedz jak zdemontowac ten panel plastikowy i wszystkiego nie polamac. Bo siedzi mocno..

Amortyzatory
Powrót