• Jeśli chcesz dodać swojej Alfie charakteru i jednocześnie zaznaczyć przynależność do naszej społeczności – to dobry moment, żeby je zamówić.

Ramki Alfaholicy

Szczegóły, zdjęcia oraz informacje o zamówieniu znajdziesz tutaj.

Nie czekaj, bo jak zwykle schodzą szybko.

Alfa Giulia w 2014?

Zdaje się, że na zachodzie jest jeszcze gorzej - zdaje się grubo ponad 50% sprzedanych we Włoszech Julek jeździ na gnojówkę...

dejv667, wszystko się niby zgadza, ale Włosi postanowili jednak pokazać światu, że można robić "sportowe" auta FWD :D. 4C to jakieś dziwne odstępstwo od reguły, a 8C Włosi zrobili z premedytacją niesportowe.

Integra Type R, Accord Type R, Civic Type R - jak widać można zrobić sportowe FWD które skręca. Wystarczy chcieć i być gotowym wyłożyć kasę ;)

"... I guess it's just the way I'm wired."
www.delta-HF.blogspot.com

Ale czy Giulietta słabo skręca?

W wypadku Subaru jest podobnie. Firma od dawna upiera się, że sAWD to rozwiązanie optymalne, szczególnie jeśli spiąć je z silnikiem H4 czy H6. Subaru trzyma się historii o dominacji sAWD bo głupio zaprzeczyć temu co opowiada się od lat - nawet jeśli we własnym aucie do rajdów stosuje się inne rozwiązanie. Z silnikiem jest podobnie. Wprowadzenie do Imprezy silnika R4 jedynie by udowodniło, że jednostki H4 niekoniecznie były pozbawione wad.
Marketing by padł co w wypadku firmy wielkości Subaru mogłoby mieć fatalne skutki. Fakt, że Subaru zwyczajnie nie stać na projektowanie aut pod dwie kompletnie różne typy jednostek napędowych jest chyba na tyle oczywisty, że pisać o nim nie trzeba, prawda? ;)

"... I guess it's just the way I'm wired."
www.delta-HF.blogspot.com

Dejv, subaraczki są w grupie finansowej toyoty, nie pozwolą im zginąć...

Jakiś czas temu był taki nius:

http://superauto24.se.pl/auto/alfa-romeo-giulia-wielka-wloska-tajemnica_344100.html

Szczerze wątpię w to, żeby tak właśnie miałą wyglądać Giulia, ale ciekaw jestem czy faktycznie pojawi się w 2014.

Raczej nie będzie tak wyglądać. Ten render pojawił się co najmniej 3 lata temu (http://www.autoblog.it/post/30873/alfa-romeo-giulia-ricostruzione-grafica-della-quadrifoglio-verde).

Kurcze no... ja osobiście naprawdę wierzę, że dadzą rade ją zrobić (2015 też jest OK :) ) - miała być premiera nowej Alfy w 2013... była. Miały być dwa liftingi... były. Maserati miało wypuścić dwa nowe modele... wypuściło.
Wszystko wskazuje na to, że będzie dobrze :)

W przyszlym roku moze pojawic sie spider na bazie nowej mx5. Ponoc japoncy maja zrobic premiere mazdy w polowie roku, mysle ze pod koniec pojawi sie spider na rynek usa, bo pewnie tak podziela rynek z mazda

Sent from my iPhone

http://www.logo24.pl/Logo24/1,12538...ski__juz_zaprojektowalismy_przyszlosc.html#MT

Ciekawy wywiad. Pojawia się w nim plotka o połączeniu Alfy z Maserati. Wg mnie to jedyna droga dla obu tych marek.

Właśnie też coś takiego wyczytałem, na Alfanews.pl kiedy ta strona jeszcze działała. Maserati miałoby produkować modele w segmencie E i większe a Alfa miałaby produkowa modele D i mniejsze.

Zgodnie z tą wizją Włosi obecnie czekają i obserwują rynek jak sie ukształtuje sprzedaż Ghibli. Jeśli wykonają plan to wtedh puszczą Giulię. Nie wiem jednak na ile jest to prawdziwa informacja.

Haveblue, nie jesteś na bieżąco, popraw sie:))
Sergio już ogłosił, ze Gulia będzie pod koniec 2015 albo w 2016....

na goraco ci nie znajde, dlatego ze on regularnie od lat nieustannie cos oglasza, gada i zapowiada, i niemal zawsze jest potem inaczej:) to byla strona angojęzyczna, całkiem niedawno, jesienią, padło tam zdanie Alfa Gulia late 2015 or 2016. Zdanie z ust Sergio:))

Czytałem taki artykuł niedawno, ale to nie było nic konkretnego ... i że prototyp ma być pokazany w przyszłym roku.

No cóż, jeśli tak ma być, to będę musiał się przesiąść na coś innego (czyli to co podpowiada rozum a nie serce).

Amortyzatory
Powrót