Alfa Giulia w 2014?

radosuaf, jeśli już porównywać BMW 5 i A6 (albo 3 i A4) to ten drugi tylko w Quattro. Wtedy właściwości jezdne są naprawdę dobre i może spokojnie konkurować z BMW.

Nawet, jeśli dołożysz napęd na tylną ośkę, to silnik będzie wisiał przed przednią :). To jest nadal pudrowanie syfa, jakim jest robienie samochodu "premium" na przednionapędowej platformie. Lexus to wie, BMW to wie, Mercedes to wie, Infiniti to wie, nawet Serdżio to wie (jeśli wierzyć ostatnim prezentacjom Alfy). Można zrobić ładne wnętrze, można wsadzić 400-konny silnik, ale nadal coś tu nie będzie do końca pasować...

Bartas82 mam wersje przed liftem z 2012r wyprzedaz roczników auto ma silnik T3 (150PS) R-Design czyli najsłabszy z benzynowych ale dodatkowo ma wgrany program od Polestara na 180PS nie tracąc gwarancji.
Dla mnie wystarcza chociaż po przesiadce z alfy brakuje momentu trochu (alfa po kuracji u cinka byla na 190koni i 390nm) ale od 4 tys nie jest tak źle(po 2 ostanich gnojowozach musze sobie przypomniec czasy 145 i bx na pokładzie ;)
Mnie właśnie urzekło trochu surowe wnętrze, przestrzeni jest więcej niż 159SW bo jak sobie ułożę fotel to za mną jest naprawdę sporo więcej miejsca niż w alfie ale za to bagażnik ciut mniejszy.
Na razie zrobiłem 1500 km (wziałem PB bo teraz robie mniejsze przebiegi) i jestem zadowolony z wyboru

XC60 było ponad mój budżet ale to świetne auto jeździłem na probe D5 i daje rade

Ostatnia edycja:
Wnętrze Volvo mi się również podoba, chodziło mi o przestrzeń, że trochę mało miejsca w bagażniku szczególnie (tak jak mówisz z resztą 159SW też słabo wypada pod względem). Też myślę właśnie nad benzyną, trochę diesle mi się znudziły już i nie robię takich dystansów jak kiedyś.

radosuaf, akurat mając te 200-300KM w aucie rodzinnym dla mnie 4x4 jest musem. Dużo bezpieczniej się prowadzi. Pod tym względem Audi minimalnie wygrywa z BMW i jego xDrivem.

Skończyliście już pieprzenie o Tojocie dla portfeli premium, chińskim wolwo, deutsche-motoren-aus-monachium i auto-union dla mas?
Dajcie sobie siana z śmieceniem tego wątku niemiecką myślą motoryzacyjną. Wyśmiewacie Marchionne i Westera, a Ci dwaj powoli stawiają marki FCA na nogi. Zerwali z polityką fiatowską w stosunku do AR i w drugiej połowie przyszłego roku przedstawią następcę AR 159.
Piszecie, że Alfy już nie ma, a ciekawe kto wypuścił 4C jako auto bezkompromisowe i chyba jedyne w swojej klasie wypiekane z włókna dla zwykłego zjadacza chleba?
A tak poza tym, widzieliście nowego Chryslera 200, który pod koniec roku będzie jeździł po US&A? http://www.chrysler.com/en/2015/200/

Wątek jest o Giulii i niech tak zostanie.

L.

Skończyliście już pieprzenie o Tojocie dla portfeli premium, chińskim wolwo, deutsche-motoren-aus-monachium i auto-union dla mas?
Dajcie sobie siana z śmieceniem tego wątku niemiecką myślą motoryzacyjną. Wyśmiewacie Marchionne i Westera, a Ci dwaj powoli stawiają marki FCA na nogi. Zerwali z polityką fiatowską w stosunku do AR i w drugiej połowie przyszłego roku przedstawią następcę AR 159.

.

rozkoszny jestes Ludvigus:) "stawiają marki FCA na nogi", i, uwaga, hit!, "w drugiej połowie przyszłego roku przedstawią następcę AR 159".

Wiara czyni cuda, niech Ludvigus wierzy zatem.

Co do IS: panowie pytaliscie czemu... w rodzinie mam drugie, duże auto, nie mam presji więc na stodołę na kółkach. Dla mnie samochody to również przyjemność a to auto zawsze mi się podobało. Była okazja, skorzystałem. Nie wiem, czy to dobra decyzja, okaże się:)

przestańcie codziennie zniechęcać do marki alfa romeo, bo co post to narzekanie na alfę,jak nie pasuje alfa to proszę sprzedać i nie demotywować innych użytkowników,alfa zawsze przechodziła ciężkie czasy i będzie przechodzić, to nie są auta dla mas.
Sergio wie co robi ,a reszta może sobie pisać kto mądrzejszy.
Kryzys jest w motoryzacji,koncern Volkswagena najlepiej sobie zawsze radził i tak pozostanie,wiadomo że większość wybierze golfa i passata,stereotypy nie dają się alfie wybić od dawna.
Podoba mi się ten Chrysler 200

Ostatnia edycja:
To fakt (mnie się od razu Mazda 6 skojarzyła), ale wygląda nieźle. Chodzą słuchy, że to na bebechach uwalonej przez Serdżio Giulii :).

Radzia, daj spokoj:) Nie zniechęcaj do marki:))) Serdżio wie co robi:))

Ostatnia edycja:
nie pasuje alfa?kupić sobie inna markę i tyle w temacie,bida jest w koncernie Fiata to każdy wie,ale po co zniechęcać innych użytkowników,wiadomo że koncern fiata to już przeszłość i nie ma przyszłości ani fiat ani alfa lancia to muzeum także nie kupować włoskich samochodów bo koncern już upadł
Volvo padło Saab padł wszystko pada także najlepszy będzie golf i passat nawet jak będzie koniec świata to co drugie auto na ulicy to będzie czarny passat b5 w kombi i oczywiście diesel 1.9tdi

News o skunkworks bardzo ciekawy.
Jak na razie wszyscy moi znajomi bardzo lubia alfe, powtarzaja to za kazdym razem jak ich wioze co jest naprawde mile, lecz dzieki stereotypom nie kupili alfy w przeszlosci :-( aczkolwiek giuliety i miciaki sa juz widokiem rownie powszechnym co vw. I z rozmow przy kawie wynika ze wiekszosc jest sklonna zamienic swoje nowe "bezawaryjne" merce itp wlasnie na alfe. Naprawde widze ze dzięki aktualnym alfom stereotypy o marce sie zmienily.
A czy kolejna wyjdzie teraz czy za 2 lata nie ma akurat znaczenia. Potencjalnych klientow nie zabraknie.
Tak wiec osobiscie trzymam kciuki za powodzenie tego nowego planu i czekam na kolejne niusy.

Sent from my ALCATEL ONE TOUCH 6040D using Tapatalk

wszyscy czekamy na kolejne niusy
i tak czekamy od lat:)))

Od ilu lat ty czekasz na nowa alfe?

Mam wrazenie ze wiesz o zarzadzaniu koncernami wiecej niz kulczyk i sergiusz razem wzieci a opowiesci Westera o najwiekszym sekrecie w jego karierze jakim jest przywrocenie Alfy do zycia zostaly zmyslone na poczekaniu :-)

Lepiej zjedz snickersa KRS bo zaczynasz gwiazdorzyc.

Sent from my ALCATEL ONE TOUCH 6040D using Tapatalk

wszyscy czekamy na kolejne niusy
i tak czekamy od lat))

Sądząc po twoich wypowiedziach , ty z pewnością nie czekasz.
Ja czekam i pewnie spora grupa prawdziwych miłośników marki również.

Od ponad 20 lat kupuję samochody w salonie i zmieniam je co 3 lata. Ostatni zakup w 2007 Alfa Romeo 159 3.2 Q4

Niestety problemy firmy oraz jej polityka spowodowały, że od 4 lat chcę wymienić samochód i nie mam na co.

Szukałem, testowałem, odbywałem jazdy próbne i co ? ... postanowiłem cierpliwie czekać. Albo na informacje, że "marka pada" albo "zmieniamy politykę i bedziemy budować prawdziwe Alfy" ... jak już wiemy doczekaliśmy się tych lepszych informacji, a na potwierdzenie tego mamy 4C ! :)

Jeżdżąc 7 lat tym samym samochodem nie jest łatwo.
Co jakiś czas trzeba coś naprawić a i żona suszy głowę ( kup coś nowego i większego )
Dziś jestem dumny ze swojej cierpliwości i wiem, że to już tylko rok - może dwa ;)

Alfa Romeo Giulia ... NADCHODŹ !!! :)

Sądząc po twoich wypowiedziach , ty z pewnością nie czekasz.
Ja czekam i pewnie spora grupa prawdziwych miłośników marki również.

Od ponad 20 lat kupuję samochody w salonie i zmieniam je co 3 lata. Ostatni zakup w 2007 Alfa Romeo 159 3.2 Q4

Niestety problemy firmy oraz jej polityka spowodowały, że od 4 lat chcę wymienić samochód i nie mam na co.

Szukałem, testowałem, odbywałem jazdy próbne i co ? ... postanowiłem cierpliwie czekać. Albo na informacje, że "marka pada" albo "zmieniamy politykę i bedziemy budować prawdziwe Alfy" ... jak już wiemy doczekaliśmy się tych lepszych informacji, a na potwierdzenie tego mamy 4C ! :)

Jeżdżąc 7 lat tym samym samochodem nie jest łatwo.
Co jakiś czas trzeba coś naprawić a i żona suszy głowę ( kup coś nowego i większego )
Dziś jestem dumny ze swojej cierpliwości i wiem, że to już tylko rok - może dwa ;)

Alfa Romeo Giulia ... NADCHODŹ !!! :)

nie rozumiem Cie Sporting
najpierw uznajesz, ze ja nie czekam, a potem potwierdzasz moje slowa i spostrzeżenia
czyli jak?

Koledze, co uznał mnie za speca lepszego od kulczyka (czemu kulczyka, a propos?) i sergia, oraz wierzy, jak arab w allaha, w slowa haralda westera, odpowiem: wester nikogo jeszcze nie przywrócił do życia

na razie tylko o tym opowiada, od lat

musisz zrozumieć jedno kolego: rynek jest ciasny, zapchany przez konkurencje, kazdy rok nieobecnosci marki to dwa lata walki o odbudowę sprzedazy

jesli myslisz, ze pol miliona ludzi rocznie czeka na nowe alfy, to sie mylisz, oni juz kupują inne samochody, kupują samochody marek, ktore im coś oferują, poza słowami i obietnicami.

alfie romeo bedzie dramatycznie trudno wrocic na swiatowe rynki
biznes musi sie oplacac, skoro wiec inwestujemy niezliczone miliony w osiem nowych modeli, MUSIMY mieć potem odpowiednio wysoką sprzedaz

inne rozwiązanie oznacza bankructwo i upadek

szanse na przetrwanie marki wynoszą mniej niż 50 procent

Jak sam piszesz KRS, rynek jest nasycony, dlatego AR musi zaatakować produktem perfekcyjnym i ma tylko jedną szansę. Nie może sobie pozwolić na wypuszczenie w pośpiechu jakiegoś auta tylko po to, żeby ludzie wiedzieli, że Alfa nadal istnieje i coś tam produkuje. Tak było do tej pory i co z tego mamy?! Z resztą teraz Alfa będzie celować wyżej niż poprzednio, więc o jakim odbudowaniu sprzedaży mówimy? Tutaj będzie budowanie wszystkiego na nowo - wizerunku, pozycji, sprzedaży.
Taka przerwa z drugiej strony też jest może dobra, bo trochę 'smród' po Alfie opadnie, ludzie zapomną o ostatnich niepowodzeniach - temat przycichnie. A jak będą gotowi z nowymi modelami to wrócą z wielką pompą ;)

Tak ja to widzę :)

Mówi o 10% rozbieżności, więc to aż tak dużo nie jest. Chociaż skoro po zaledwie 1 tygodniu już 10%, to co będzie po 1 miesiącu, czy 1 roku?! ;)

No właśnie... Pomyśl sobie o wszystkich ludziach na wysokich stanowiskach, którzy pewnie mają powpisywane grube premie w zależności do osiągniętych wyników, albo lepiej, na zasadzie zero-jedynkowej - czyli jeśli jest cel, to masz tu kolego 1 mln EUR na konto, a jeśli nie to sorry, taki mamy klimat. I teraz taki koleś, który zamierzał się urabiać po łokcie, żeby za 5 lat skosić szmal i przejść na emeryturę w swojej nowej willi w Toskanii właśnie się dowiedział, że sam Serdżio powątpiewa, żeby się udało... Jak oceniasz jego motywację do pracy? :)

Amortyzatory
Powrót